•   Opinnäytetyö, vaihe 1 THE7HH901-3135 18.08.2025-10.10.2025  5   (REB6HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • tuntee opinnäytetyöprosessin vaiheet
    • osaa asettaa opinnäytetyölleen tavoitteet
    • osaa hakea tietoa erilaisista lähteistä
    • osaa määritellä opinnäytetyönsä keskeiset käsitteet
    • osaa suunnitella realistisen aikataulun opinnäytetyöprojektilleen
    • ymmärtää opinnäytetyön vaatimukset ja rakenteen
    • osaa laatia opinnäytetyösuunnitelman.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Tutkimus- ja kehittämisosaaminen ANA001HH1A
    Sisältö
    Sisältö
    • Opinnäytetyö Haaga-Heliassa
    • Opinnäytetyön eteneminen Wihissä
    • Opinnäytetyöntekijän roolit ja velvollisuudet
    • Liikesalaisuudet opinnäytetyössä
    • Toimeksiantosopimuksen tekeminen
    • Opinnäytetyön sisältö ja laajuus
    • Tiedonhaku, tiedonlähteet ja niiden kriittinen arviointi
    • Lähteisiin perustuvan tekstin kirjoittaminen
    • Tutkimus-, kehittämis- tai innovointimenetelmän valintaperusteet
    • Opinnäytetyön raportointi ohjeen mukaisesti
    • Itsensä johtaminen opinnäytetyöprosessin aikana
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Kts. arviointikriteerit https://www.haaga-helia.fi/fi/opinnaytetyo-amk-opinnot
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Kts. arviointikriteerit https://www.haaga-helia.fi/fi/opinnaytetyo-amk-opinnot
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Kts. arviointikriteerit https://www.haaga-helia.fi/fi/opinnaytetyo-amk-opinnot

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opintojaksolle ilmoittaudutaan laatimalla aihe-ehdotus Wihiin.
    Tämä opintojakso on tarkoitettu Haagan restonomiopiskelijoille.

    Tietoiskut Zoomissa ja tapaamiset opinnäytetyöohjaajan kanssa.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Haaga-Helia ammattikorkeakoulu s.a .Ohjeet raportointiin ja menetelmiin. Luettavissa: https://www.haaga-helia.fi/fi/amk/opinnaytetyo-amk-opinnot. Luettu:28.4.2025

    Hakala, J. T. 2022. Hyvä, parempi, valmis: Opinnäyteopas ammattikorkeakouluille. Gaudeamus. Helsinki. E-kirja. Luettu:28.4.2025.

    Kostamo, P., Airaksinen, T. & Vilkka, H. 2022. Kirjoita itsesi asiantuntijaksi: Opas toiminnalliseen opinnäytetyöhön. Art House. Helsinki. E-kirja. Luettu: 28.4.2025.

    Työelämäyhteydet

    Opinnäytetyö tehdään yleensä toimeksiantona yritykselle tai yhteisölle. Opinnäytetyö tukee tekijän ammatillista kehittymistä.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Opintojaksoon ei sisälly tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Opinnäytetyössä käytetään kansainvälisiät alan tietolähteitä.
    Opinnäytetyön toimeksiantaja voi olla kansainvälinen yritys tai yhteisö.

    Ajoitus

    18.08.2025 - 10.10.2025

    Oppimistehtävät

    Opintojakson aikana tehdään seuraavat tehtävät: Aihe-ehdotus Wihiin Opinnäytetyösuunnitelma

    Ilmoittautumisaika

    19.04.2024 - 19.04.2024

    Aikataulu

    Tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmien tai Tutkimus- ja kehittämisosaamisen opintojakson jälkeen.

    Opetus keskiviikkoisin klo 14-15.45 Zoomissa

    1. opetuskerta: Restonomin opinnäytetyö
    2. opetuskerta: Opinäytetyöprojektin suunnittelu
    3. opetuskerta: Tietoperusta ja tiedonhaku
    4. opetuskerta: Aiheen täsmentäminen ohjaajan kanssa
    5. opetuskerta: Referoiva kirjoittaminen
    6. opetuskerta: Ohjausta opinnäytetyösuunnitelmaan. Tutkimus- tai kehittämismenetelmän valinta
    7. opetuskerta: Itsensäjohtaminen opinnäytetyössä; riittävän hyvä oppari
    8. opetuskerta: Opinnäytetyön raportointi ja saavutettavuus

    Ryhmä
    • REB6HA1
    • RRB6HA1
    • BLENDED
    • ONLINE
    • REB2HA3
    Opettaja

    Saija Laitinen

    Paikkoja

    1 - 50

    Arviointitavat

    Kun opinnäytetyösuunnitelma on tehty hyväksytysti ja opinnäytetyön tekeminen on alkanut, ohjaaja hyväksyy vaiheen 1/3 Wihissä. Silloin Peppiin tulee ensimmäiset opintopisteet (5 op) opinnäytetyöstä.

    Koulutus

    RESTO Restonomi, RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    5.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5