•   Opinnäytetyö, vaihe 1 THE7HH901-3070 25.03.2024-17.05.2024  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • tuntee opinnäytetyöprosessin vaiheet
    • osaa asettaa opinnäytetyölleen tavoitteet
    • osaa hakea tietoa erilaisista lähteistä
    • osaa määritellä opinnäytetyönsä keskeiset käsitteet
    • osaa suunnitella realistisen aikataulun opinnäytetyöprojektilleen
    • ymmärtää opinnäytetyön vaatimukset ja rakenteen
    • osaa laatia opinnäytetyösuunnitelman.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Tutkimus- ja kehittämisosaaminen ANA001HH1A
    Sisältö
    Sisältö
    • Opinnäytetyö Haaga-Heliassa
    • Opinnäytetyön eteneminen Wihissä
    • Opinnäytetyöntekijän roolit ja velvollisuudet
    • Liikesalaisuudet opinnäytetyössä
    • Toimeksiantosopimuksen tekeminen
    • Opinnäytetyön sisältö ja laajuus
    • Tiedonhaku, tiedonlähteet ja niiden kriittinen arviointi
    • Lähteisiin perustuvan tekstin kirjoittaminen
    • Tutkimus-, kehittämis- tai innovointimenetelmän valintaperusteet
    • Opinnäytetyön raportointi ohjeen mukaisesti
    • Itsensä johtaminen opinnäytetyöprosessin aikana
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Kts. arviointikriteerit https://www.haaga-helia.fi/fi/opinnaytetyo-amk-opinnot
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Kts. arviointikriteerit https://www.haaga-helia.fi/fi/opinnaytetyo-amk-opinnot
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Kts. arviointikriteerit https://www.haaga-helia.fi/fi/opinnaytetyo-amk-opinnot

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämä opintojakso on tarkoitettu Haagan restonomiopiskelijoille.

    Lähiopetus ja tapaaminen opinnäytetyöohjaajan kanssa.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Haaga-Helia ammattikorkeakoulu s.a .Ohjeet raportointiin ja menetelmiin. Luettavissa: https://www.haaga-helia.fi/fi/amk/opinnaytetyo-amk-opinnot. Luettu: 20.3.2024.

    Hakala, J. T. 2022. Hyvä, parempi, valmis: Opinnäyteopas ammattikorkeakouluille. Gaudeamus. Helsinki. E-kirja. Luettu:20.3.2024.

    Kostamo, P., Airaksinen, T. & Vilkka, H. 2022. Kirjoita itsesi asiantuntijaksi: Opas toiminnalliseen opinnäytetyöhön. Art House. Helsinki. E-kirja. Luettu: 20.3.2024.

    Työelämäyhteydet

    Opinnäytetyö tehdään yleensä toimeksiantona yritykselle tai yhteisölle. Opinnäytetyö tukee tekijän ammatillista kehittymistä.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Opintojaksoon ei sisälly tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Opinnäytetyössä käytetään kansainvälisiät alan tietolähteitä.
    Opinnäytetyön toimeksiantaja voi olla kansainvälinen yritys tai yhteisö.

    Ajoitus

    25.03.2024 - 17.05.2024

    Oppimistehtävät

    Opintojakson aikana tehdään seuraavat tehtävät: Opinnnäytetyön ajokortti Yhteen opinnäytetyöhön tutustuminen Opinnäytetyösuunnitelma

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2024 - 22.03.2024

    Aikataulu

    Tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmien tai Tutkimus- ja kehittämisosaamisen opintojakson jälkeen.

    Opetus maanantaisin klo 11.30-13.45 luokassa G318

    1. opetuskerta: Restonomin opinnäytetyö
    2. opetuskerta: Aiheen valinta ja sen täsmentäminen
    3. opetuskerta: Tietoperusta ja tiedonhaku
    4. opetuskerta: Referoiva kirjoittaminen
    5. opetuskerta: Tutkimus- tai kehittämismenetelmän valinta
    6. opetuskerta: Opinnäytetyön raportointi ja saavutettaavuus
    7. opetuskerta: Itsensäjohtaminen opinnäytetyössä

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RH21SA
    • RH21SB
    • RH21SD
    • RL21SF
    • RL21SG
    • RR21SE
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    a. päiväopetus: lähiopetusta noin 16 tuntia 8 viikon aikana
    b. monimuoto-opetus: lähiopetusta noin 16 tuntia yhden lukukauden aikana

    Opettaja

    Saija Laitinen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Kun opinnäytetyön suunnitelmavaiheen tehtävät on tehty hyväksytysti, ml. opinnäytetyösuunnitelma, ohjaaja hyväksyy vaiheen 1/3 Wihissä. Silloin Peppiin tulee ensimmäiset opintopisteet (5 op) opinnäytetyöstä.

    Koulutus

    HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5