•   Espanjaa hotelli-, ravintola- ja matkailualalle 2 SPA1HA002-3014 24.10.2022-16.12.2022  3   (02HAAGAVV, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • osaa toimia yksinkertaisissa hotelli-, ravintola- ja matkailualan vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutilanteissa espanjan kielellä
    • osaa kertoa yksinkertaisesti Suomesta
    • tuntee ammatillista sanastoa
    • tuntee kielialueen kulttuuria
    • ymmärtää kielen keskeisimpiä rakenteita
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Espanjaa hotelli-, ravintola- ja matkailualalle 1 (3 op) tai vastaavat tiedot. Tavoitetaso: A1.
    Sisältö
    • Ammatillisia kielenkäyttötilanteita
    • Erilaisia vuorovaikutustilanteita
    • Oman alan sanaston opiskelua
    • Kulttuurierojen huomioimista viestinnässä
    • Lisää kielen perusrakenteita
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija kykenee välttävällä tasolla ymmärtämään ja tuottamaan yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat rakenteiden ja/ tai ääntämisen osalta välttävällä tasolla. Opiskelija tunnistaa yksinkertaisia rakenteita ja usein käytettyjä ilmauksia erilaisissa kielenkäyttötilanteissa.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija kykenee hyvin ymmärtämään ja tuottamaan yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta hyvällä tasolla. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa yksinkertaisiin rakenteisiin ja kielenkäyttötilanteisiin.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija kykenee erinomaisesti ymmärtämään ja tuottamaan yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat yksinkertaisten rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta erittäin hyvällä tasolla. Opiskelija pystyy soveltamaan oppimaansa uusiin, yksinkertaisiin rakenteisiin ja kielenkäyttötilanteisiin.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Eurooppalaisen viitekehyksen mukainen taitotaso A1.

    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija

    • osaa toimia yksinkertaisissa hotelli-, ravintola- ja matkailualan vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutilanteissa espanjan kielellä
    • osaa kertoa yksinkertaisesti Suomesta
    • tuntee ammatillista sanastoa
    • tuntee kielialueen kulttuuria
    • ymmärtää kielen keskeisimpiä rakenteita

    Sisältö

    • Ammatillisia kielenkäyttötilanteita
    • Erilaisia vuorovaikutustilanteita
    • Oman alan sanaston opiskelua
    • Kulttuurierojen huomioimista viestinnässä
    • Lisää kielen perusrakenteita

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Kurssikirja: Katriina Kurki, Olli-Pekka Lindgren, Alberto Miranda Cañellas & Juan Ràfols: Buenas Migas 1. 2009-2021 Finn Lectura,

    Oheislukemistoa:

    Mäkinen, M. 2012. ¡Claro! Lyhyt espanjan kielioppi. Kustannusosakeyhtiö Tammi. Helsinki.
    Mäkinen, M. & Torvinen, M. 2012. ¡Claro! Harjoitukset.? Kustannusosakeyhtiö Tammi, Helsinki.
    Hämäläinen, T. 2016. Espanjan kielioppi. Finn Lectura. Tampere.
    Hämäläinen, T & Virkkunen, S. 2012. Espanjan kielioppiharjoituskirja. Finn Lectura. Helsinki.
    Verkkomateriaalia: Español Uno ja Dos käyttäjänopas, Finn Lectura ja Taina Hämäläisen Espanjan kieliopin harjoituksia. Finn Lectura.

    Työelämäyhteydet

    Käytetään mahdollisimman paljon autenttista ja työelämään valmistavaa materiaalia.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ilmoitetaan Moodlessa.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kannustetaan opiskelijoita osallistumaan opiskelija- ja harjoitteluvaihtoon ja kotikansainvälistymiseen. Suositellaan suoritettavaksi ennen lähtöä opiskelijavaihtoon espanjankieliseen maahan.

    Ajoitus

    24.10.2022 - 16.12.2022

    Oppimistehtävät

    Ilmoitetaan Moodlessa.

    Ilmoittautumisaika

    13.06.2022 - 21.10.2022

    Aikataulu

    Ilmoitetaan Moodlessa.

    Ryhmä
    • 02HAAGAVV
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

    Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena.

    Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

    Opettaja

    Pedro Beltran

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Kirjalliset kokeet 80 %

    Jatkuva näyttö, aktiivisuus oppitunneilla (suullinen kielitaito) kuullun ymmärtämistehtävät ja oppimistehtävät 20%. Oppimistehtävät tulee suorittaa hyväksytysti ennen kirjallisia tenttejä.

    Arviointikriteerit

    Arviointikriteeri - arvosana 1

    Opiskelija ymmärtää joskus yksinkertaisia ja monipuolisia suullisia ja kirjallisia viestejä sekä pystyy välittämään ne vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen on rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta välttävällä tasolla. Opiskelija pystyy käyttämään oppimaansa yksinkertaisissa kielenkäyttötilanteissa.

    Arviointikriteeri - arvosana 3

    Opiskelija ymmärtää usein yksinkertaisia ja monipuolisia suullisia ja kirjallisia viestejä sekä pystyy välittämään ne vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen on rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta hyvää. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa lähinnä tutuissa, monipuolisissa kielenkäyttötilanteissa.

    Arviointikriteeri - arvosana 5

    Opiskelija ymmärtää yleensä yksinkertaisia ja monipuolisia suullisia ja kirjallisia viestejä sekä pystyy välittämään ne onnistuneesti vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen on rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta erittäin hyvää. Opiskelija pystyy soveltamaan oppimaansa uusiin, monipuolisiin kielenkäyttötilanteisiin.

    Koulutus

    HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma, MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5