•   Vuorovaikutteisen virtuaalitapahtuman suunnittelu SER014AS3A-3003 20.10.2025-12.12.2025  5   (REB3PC1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suoritettuasi ymmärrät vuorovaikutuksen ja osallisuuden merkityksen osana tapahtuman toteutusta. Osaat suunnitella ja toteuttaa elämyksellisen ja vuorovaikutteisen tapahtuman, jossa on virtuaalisia elementtejä ja digitaalisia kontaktipisteitä. Osaat valita parhaan formaatin valitulle kohderyhmälle ja tunnistaa parhaat keinot lisätä vuorovaikutusta. Osaat laatia tapahtumakonseptin, tuottaa tapahtuman käsikirjoituksen, toimia tapahtumassa vaaditussa roolissa ja analysoida tapahtuman tulosta. Ymmärrät myös tapahtuman etä-osallistujan vuorovaikutukselliset tarpeet ja huomiot hänet suunnittelussa.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    Tapahtuman konseptointi, oikean formaatin valinta: live, virtuaali tai hybridi, vuorovaikutuksen peruselementit, vuorovaikutustyökalut virtuaalitapahtumissa, asiakaskokemus virtuaali-ja hybriditapahtumissa, tapahtumahallintajärjestelmät.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija hallitsee virtuaali- ja hybriditapahtumatuotannon peruskäsitteet. Hän ymmärtää auttavasti vuorovaikutuksen merkityksen osana tapahtuman järjestämistä. Hän osaa osana tiimiä suunnitella ja toteuttaa yksinkertaisen tapahtuman, jossa on digitaalisia elementtejä. Hän osaa auttavasti käyttää vuorovaikutusta lisääviä työkaluja ja pinnallisesti analysoida tapahtuman tuloksia.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija hallitsee virtuaali- ja hybriditapahtumatuotannon peruskäsitteet hyvin. Hän ymmärtää hyvin vuorovaikutuksen merkityksen osana tapahtuman järjestämistä ja rakentaa omalta osaltaan vuorovaikutusta tiimissä. Hän osaa melko itsenäisesti että osana tiimiä suunnitella ja toteuttaa tapahtuman, jossa on digitaalisia elementtejä. Hän osaa käyttää hyvin vuorovaikutusta lisääviä työkaluja ja analysoida tapahtuman tuloksia.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija hallitsee virtuaali- ja hybriditapahtumatuotannon peruskäsitteet erittäin hyvin. Hän ymmärtää syvällisesti vuorovaikutuksen merkityksen osana tapahtuman järjestämistä ja rakentaa omalta osaltaan vuorovaikutusta aktiivisesti tiimissä. Hän osaa itsenäisesti suunnitella ja toteuttaa vaativan tapahtuman, jossa on digitaalisia elementtejä. Hän osaa monipuolisesti käyttää vuorovaikutusta lisääviä työkaluja ja soveltaa niitä eri toimintaympäristöihin. Hän osaa analysoida tapahtuman tuloksia syvällisesti ja laaja-alaisesti.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Konseptisuunnittelu, tapahtuman tavoitteiden määrittely ja kohderyhmä

    Asiakasymmärrys

    Työkalut vuorovaikutukseen ja osallistumiseen

    Event Planning Sprint

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Ilmoitetaan opintojakson alussa toteutussuunnitelmassa

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    20.10.2025 - 12.12.2025

    Oppimistehtävät

    Tapahtumakonsepti Event Planning Sprint työkalulla (yksilötehtävä). Jokainen opiskelija luo oman virtuaalisen tapahtumakonseptin ja palauttaa Moodleen. Tapahtumakonsepti tulee olla jokin seuraavista: Asiantuntijaseminaari Tuotelanseeraus Yrityksen tiimipäivä Strategian jalkauttaminen Messuohjelman suunnittelu Myyntitapahtuma Työhyvinvoinnin lisääminen Digitaalisen vuorovaikutustyökalun hyödyntäminen tapahtumissa. Jokainen opiskelija valmistelee osallistavan tehtävän hyödyntäen hänelle osoitettua työkalua (esim padlet, flinga, kahoot, slido, mentimeter , flipgrid tms)

    Aikataulu

    Tunnit maanantaisin ja tiistaisin seuraavasti:
    Maanantai 21.10. aloitus online
    Tiistai 22.10. Porvoo Campus tila 3423
    Maanantai 10.11. online
    Tiistai 11.11. online
    Maanantai 1.12. studiotyöskentely Pasila kampus tila 4005
    Tiistai 2.12. studiotyöskentely Pasila kampus tila 4005 (varapäivä)

    Ryhmä
    • REB3PC1
    • BLENDED
    • REB5PC1
    • ONLINE
    Opettaja

    Monika Birkle

    Paikkoja

    15 - 45

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    5.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5