•   Viinin ja ruuan yhdistäminen RES8RH025-3005 27.03.2023-19.05.2023  6   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Kurssin suoritettuaan opiskelija hallitsee viinin ja ruuan yhdistämisen viinin ominaisuudet sekä raaka-aineet- ja ruoanvalmistusmenetelmät huomioiden, annos- ja menusuunnittelun perusteet, erityyppisten ateria- ja juomakokonaisuuksien luomisen, suosittamisen ja myynnin asiakkaalle.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opintojaksolle tulee olla hyväksytysti suoritettuna ruokatuotantoon ja ravintolajuomiin liittyvät perusopintojaksot.
    Sisältö
    Kurssi luo pohjaa ja täydentää/syventää myöhempää ravintolapalveluiden-, juomien- ja tuotannon opiskelua. Käsiteltävät asiakokonaisuudet ovat:

    - Viinin ominaisuudet ja makuun vaikuttavat tekijät
    - Maistamisen käytäntö ja perusmaut
    - Makuradat: alku-, pää- ja jälkiruoat ja viini, tukevat/ erottavat ominaisuudet
    - Keittiö- ja salityöskentely, maistelu
    - Ruoka- ja viinilistan yhteensopivuus
    - Gastronomia ja Grand Dinner
    - Oluen/ Teen ja ruoan yhdistäminen
    Lisätiedot
    Opintojakso suoritetaan kontaktitunneilla 4. periodin aikana

    Opintojaksomaksu
    Suoritetaan materiaalipalveluun ennen kurssin alkua. Maksu lukuvuodelle 2020 on 60€/hlö.
    Henkilömäärä kurssilla max 25 hlö

    Työelämäyhteydet
    Kurssin aikana pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan vierailevia luennoitsijoita elinkeinosta ja yritysvierailuja.

    Kansainvälisyys
    Kurssilla käsitellään juoma- ja ruokakulttuuria kansallisesti ja kansainvälisesti

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot
    Itsenäinen opiskelu
    Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.

    Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

    Työelämäyhteydet

    Osaamisen soveltaminen käytännön työssä

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Vierailijaluento

    Ajoitus

    27.03.2023 - 19.05.2023

    Oppimistehtävät

    Perusmakutehtävä (ryhmätyö) Kurssitehtävä. menu ja juomasuositukset (ryhmätyö) Juomasuositukset menulle (yksilötyö) Tuntitehtävät ja harjoitukset opetuskerroilla (yksilötyö)

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2023 - 24.03.2023

    Aikataulu

    Ti 28.3. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
    - Kurssin esittely
    - Aistinvarainen arviointi (teoria)
    - Perusmaut ja aistien virittely

    Ti 4.4.KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
    - Tee juomana ja teen historia
    - The theory of tea and food pairing
    - Lysbeth Vink ja Deborah Verschoor Hotelschool the Hague

    Ti 11.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
    - Viinin maistaminen perusteet
    - Viinin makuun vaikuttavat tekijät
    - Kurssin viineihin tutustuminen

    Ti 18.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
    - Perusmaku-ryhmätöiden esitykset
    - havainnollistava perusmakutuote ja siihen soveltuva juomatuote
    - Makurata; Alkuruoat ja viini

    Ti 25.4. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
    - Makurata; Pääruoat ja viini
    - Menusuunnittelu (Ruoka ja juoma)

    Ti 2.5. klo 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
    - Makurata; Jälkiruoat ja viini

    Ti 9.5. klo 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
    -Tehtävien esitykset; Menun mice en place

    Ti 16.5. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö/ Valopiha
    - Opintojakson lopetusillallinen ja palautekeskustelut

    Ryhmä
    • CONTACT
    • 02HAAGAVV
    Opettaja

    Jari Karjalainen, Terhi Oksanen-Alén

    Paikkoja

    15 - 30

    Arviointitavat

    Hyväksytty / Hylätty
    Perusmakutehtävä 15%
    Kurssitehtävä 25%
    Menun juomasuositus 10%
    Tuntitehtävät ja harjoitukset 50%

    Läsnäolo 100%

    Koulutus

    HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5