•   Ruokapalvelut matkailuliiketoiminnan osana RES8PO035-3003 17.11.2022-16.12.2022  2   (PO8, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
    - ymmärtää ruoan merkityksen osana matkailua ja matkailuliiketoimintaa
    - tuntee asiakkaan valintoihin vaikuttavia tekijöitä
    - osaa toimia ruokailupalvelujen tuottamisen tehtävissä
    - osaa valmistaa maukkaita ruoka-annoksia vaihtelevista raaka-aineista laadukkaasti ja kustannustehokkaasti
    - osaa ostaa ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin

    Arvioinnissa huomioidaan suoritetut tehtävät, käytännön harjoitukset, aktiivisuus sekä ammattimainen ja palvelulähtöinen asenne. Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia.
    Sisältö
    - ruoan merkitys matkailuliiketoiminnassa
    - tutustutaan keskeisimpiin matkailuun liittyviin ruokailupalveluihin
    - valmistetaan eri ateriatyyppeihin (aamiainen, lounas ja kokoustarjoilut) liittyviä ateriakokonaisuuksia
    - kurkistus trendeihin ja erityisruokavalioihin ruokatarjonnassa
    - ateriapalvelujen asiakaslähtöinen ja taloudellinen suunnittelu
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Ymmärtää ateriapalvelujen roolin matkailupalveluissa. Osaa valita ohjatusti erilaisia ravintolapalveluihin liittyviä tuotteita ja toteutustapoja erilaisiin toimintaympäristöihin. Ymmärtää miten ostetaan erilaisia ruokaan liittyviä palveluja kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin. Osaa ohjattuna valmistaa yksinkertaisia ruokatuotteita
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa ostaa/toteuttaa ruokailupalveluja matkailupalveluissa huomioiden eri asiakasryhmien tarpeet ja toimintaympäristöt. Osaa suunnitella, tuottaa ja valmistaa erilaisia ruokatuotteita ja -palveluja taloudellisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Suunnittelee ja kehittää sekä tarvittaessa valmistaa matkailuelämystä tukevia ateriapalvelukokonaisuuksia asiakaslähtöisesti ja taloudellisesti sekä huomioi vastuullisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet. Osaa ostaa/toteuttaa ruokailupalveluja kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin huomioiden tapahtuman tai tilaisuuden kokonaisuuden.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
    Vierailut
    Oppimistehtävät
    Käytännön harjoitukset ja toteutukset
    Oman oppimisen arviointi

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

    Työelämäyhteydet

    Mahdolliset vierailut/vierailijat

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Ruokapalvelut ilmiöna matkailussa kansainvälisesti

    Ajoitus

    17.11.2022 - 16.12.2022

    Oppimistehtävät

    Oppimistehtävä 1: Ruokapalvelut matkakohteessa, visuaalinen raportti, ryhmätehtävä Osallistuminen käytännön työskentelyyn lähiopetuspäivinä.

    Ilmoittautumisaika

    13.06.2022 - 11.11.2022

    Aikataulu

    sijoittuu syksyllä 2022 2. periodille alkaen keskiviikkona 23.11. 2022
    lähiopetusta 4x4 tuntia
    lähiopetuspäivät: keskiviikot 23.11., 30.11., 7.12. ja 14.11. klo 14 - 18

    Suunnitellaan kunkin opetuskerran käytännöt yhdessä ryhmän kanssa alotuskerralla.
    Teemoina: aamiaiset, lounasruuat, makujen yhdistelyä valintojen pohjaksi sekä kokoustarjoilut

    Ryhmä
    • PO8
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

    Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

    Opettaja

    Päivi Forsblom

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Oppimistehtävä 1: Ruokapalvelut matkakohteessa, arvionti 1-5, ryhmätehtävä 50%


    Osallistuminen käytännön työskentelyyn tiimissä lähipäivinä, arviointi hyväksytty/hylätty, 50% ryhmätehtävä 50%

    tehtävien suunnittelu ja toteutus aikataulujen mukaan huomoidaan arvioinnissa

    Koulutus

    POMO Matkailun koulutusohjelma

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5