•   Työharjoittelu 2 PLA6KJ202-3011 01.08.2023-31.07.2024  15   (KJVV) +-
    Osaamistavoitteet
    Opiskelija
    - hankkii harjoittelupaikan, suunnittelee tavoitteensa harjoittelulle ja hyväksyttää harjoittelun sisällön ja ajankohdan oman koulutusohjelmansa työharjoitteluvastaavalla
    - tekee kotimaisessa tai ulkomaisessa yrityksessä tai organisaatiossa journalistista työtä tai monipuolista viestinnän alan työtä 50 työpäivää /noin 400 tuntia (15 op:n suoritus)
    - reflektoi kokemuksiaan, kehittymistään, kehitystarpeitaan, urasuunnitelmiaan ja harjoittelupaikan kehittämistarpeita kirjallisessa raportissa harjoitteluvastaavalle tai suullisesti toisille opiskelijoille
    - toimittaa harjoittelu- tai työtodistuksen harjoitteluvastaavalle.

    Opiskelija työskentelee ensisijaisesti työnantajan ohjauksessa yhteensä 50 työpäivää (Työharjoittelu 1) + 50 työpäivää (Työharjoittelu 2) tai vastaavan tuntimäärän, yhteensä 750–800 tuntia.

    Mikäli harjoittelu jaksottuu muulla tavoin 50 työpäivän/noin 800 tunnin jaksoihin, opintopisteitä voidaan kirjata joustavasti siten, että 10 työpäivää vastaa kolmea (3) opintopistettä. Opintopisteiden kirjaamisen edellytyksenä on suorituksen riittävä dokumentointi.

    Opintojakso arvioidaan asteikolla Hyväksytty / Hylätty.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Vähintään 1. lukukauden opinnot tulee olla suoritettuina. On suositeltavaa, että neljän ensimmäisen lukukauden opinnot ovat suoritettuina ennen harjoittelua.

    Työharjoitteluun valmistaa opintojakso Portfoliotyöskentely ja urasuunnittelu (WOR2KJ101). Työharjoittelussa on suositeltavaa pohjustaa opinnäytetyön aihetta.
    Sisältö
    Tutustuminen journalismin ja viestinnän eri ammattirooleihin,
    kokemuksen saaminen useista erilaisista journalistiseen prosessiin kuuluvista työtehtävistä,
    omien taitojen arvioiminen suhteessa eri työtehtäviin,
    työpaikan kehittämistarpeiden tunnistaminen,
    toimittajan tai viestijän ammatti-identiteetin omaksuminen.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Oppimistavat
    a. Työskentely itse hankitussa harjoittelupaikassa.
    b. Harjoittelun suorittaminen omassa työssä journalismin tai viestinnän tehtävissä.
    c. Harjoittelun suorittaminen omassa journalismin tai viestinnän alan yrityksessä. Tällöin opiskelija huolehtii itse vakuutuksista. Työskentely raportoidaan erillisen ohjeen mukaan.
    d. Opintojen ohessa opiskelija voi suorittaa jommankumman opintojakson työskentelemällä itsenäisesti freelancerina. Tällöin hän huolehtii itse vakuutuksista. Freetyöskentely raportoidaan erillisen ohjeen mukaan. Harjoitteluna ei hyväksytä freetyötä, joka on jo osa jonkin muun opintojakson suorittamista.

    Ennen harjoittelua opiskelija lähettää työharjoittelun yhteyshenkilölle harjoitteluilmoituksen hyväksyttäväksi. Harjoittelululle nimetään ohjaaja. Lukuvuonna 2023-24 sekä yhteyshenkilönä että ohjaajana toimii Kaijaleena Runsten. Harjoittelun jälkeen opiskelija raportoi yleensä kirjallisesti. Lomakkeet ja ohjeet löytyvät Moodlesta ilmoittautumisen jälkeen.

    Ennen opiskelun aloittamista tehty tutkintoon soveltuva työ on mahdollista hyväksilukea harjoitteluksi. Opintojaksolla noudatetaan aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamismenettelyä erikseen annettavan ohjeen mukaan. Näyttö voi koostua työnäytteistä, työtodistuksista, kirjallisesta raportoinnista, arviointikeskustelusta ja/tai suullisesta esityksestä.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Medianomitutkinnon työharjoittelua koskevat perusohjeet löytyvät Haaga-Helian opiskelijasivuilta sekä Desk-tiedotuskanavalta.

    Työelämäyhteydet

    Opiskelija etsii itse harjoittelupaikan. Työnantajat voivat ilmoittaa avoimista harjoittelupaikoista Jobteaserin kautta. Työnantaja antaa opiskelijalle palautetta harjoittelun aikana ja lopuksi työtodistuksen.

    Toimipiste

    Pasilan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    -

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Työharjoittelu on mahdollista suorittaa ulkomailla ja muulla kuin suomen kielellä.

    Ajoitus

    01.08.2023 - 31.07.2024

    Oppimistehtävät

    Harjoittelun päätteeksi opiskelija kirjoittaa harjoitteluraportin ja liittää siihen työtodistuksen ja työnäytteitä.

    Ilmoittautumisaika

    01.05.2023 - 31.07.2024

    Aikataulu

    Harjoittelu on mahdollista aloittaa lukukauden alussa tai kesken lukukauden.
    Työharjoittelun yhteyshenkilönä toimiva opettaja Kaijaleena Runsten vahvistaa harjoittelun alkamis- ja päättymispäivän hyväksyessään työharjoitteluilmoituksen.

    Ryhmä
    • KJVV
    Opettaja

    Kirsti Pohjaväre, Kaijaleena Runsten

    Paikkoja

    1 - 40

    Arviointitavat

    Harjoittelu, joka on ohjeiden mukaan dokumentoitu ja raportoitu, hyväksytään arvosanalla H (hyväksytty).

    Koulutus

    JOURA Journalismin koulutusohjelma

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    15.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5