Opintojakso rakentuu kolmelle ajankohtaiselle oppimisteemalle: valmentava johtajuus, yhteisöohjautuvuus ja konfliktinhallinta. Jokainen osallistuja tarkastelee ja kehittää omaa ammatillista rooliaan ja johtajuuttaan näiden teemojen kautta. Kevään 2025 kurssitoteutus koostuu yhteisistä tapaamisista (klinikoista), jotka tukevat teemoihin perehtymistä ja oman tietotaidon syventymistä. Klinikat koostuvat sekä orientoivista introista/luentopuheenvuoroista että yhteisestä ja itsenäisestä työskentelystä. Klinikat järjestetään lähiopetuksena (Pasila) ja online-tapaamisina verkossa. Yhteisten tapaamisten lisäksi opiskelu sisältää itsenäistä perehtymistä opintojakson teemoihin.
Opintojaksolle osallistuminen ei edellytä esihenkilöasemassa työskentelyä. Opintojaksolle ovat tervetulleita kaikki master-opiskelijat, jotka haluavat syventyä em. oppimisteemoihin ja kehittää omaan työhönsä ja omaan ammatilliseen kontekstiinsa liittyvää johtajuutta.
Fisher R., Ury R., 1999 Getting to Yes
Gallo A., 2017 HBR guide to dealing with conflict,
Gamrasni, M. 2021 (toim.). Matkaopas yhteisöohjautuvuuteen
Hamel G., Zanini M., 2020 Humanocracy
Isotalus, P. & Rajalahti, H. 2017. Vuorovaikutus johtajan työssä
Laloux F., 2014 Reinventing Organizations
Soback, D. Valmentava johtajuus: opas voiman, viisauden ja myötätunnon herättämiseen. E-Kirja 2021
Salovaara P., 2020 Johtopäätös
Åhman, H., 2019 Keskusteluälykkyys painetilanteissa
Muut opetusmateriaalit Moodlessa.
Opintojakso on hyvin osallistujalähtöinen. Oppimisteemoja työstetään osallistujien omien työelämäkokemusten ja -haasteiden kautta. Kurssi voi sisältää myös vierailjoita, jotka tarjoavat johtajuuteen liittyviä puheenvuoroja.
Pasilan toimipiste
Ei tenttiä.
Suomi
Merkittävä osa aineistoista on kansainvälisiä ammatti- ja tutkimusjulkaisuja. Kansainvälisyys välittyy myös osallistujien omien työelämäkokemusten kautta.
24.03.2025 - 16.05.2025
Opintojakso arvioidaan henkilökohtaisten oppimistehtävien avulla. Oppimistehtävät keskittyvät oppimisteemojen sisäistämiseen ja soveltamiseen, ja niitä on yhteensä kolme: 1. Lähtötilanteen ja oman osaamisen reflektointi (orientoiva tehtävä, hyväksytty/hylätty) 2. Oppimisteemojen tietoperustaan perehtyminen (painoarvo 40 % arvioinnista) 3. Käytännön sovellus johtajuuden kehittämiseen (painoarvo 60 % arvioinnista).
25.11.2024 - 02.12.2024
Opintojakson tunnit (johtajuusklinikat) järjestetään kevään 2025 toisella periodilla keskiviikkoisin klo 17.40 - 20.30 seuraavina päivinä:
26.3. Startti (Pasila)
2.4. Valmentava johtajuus, klinikka 1 (Pasila)
9.4. Valmentava johtajuus, klinikka 2 (Pasila)
16.4. Yhteisöohjautuvuus, klinikka 1 (Pasila)
23.4. Yhteisöohjautuvuus klinikka 2 (Zoom)
7.5. Konfliktinhallinta, klinikka 1 (etätunnit, Zoom)
14.5. Kurssin yhteenveto ja mahdollinen ulkopuolinen puheenvuoro (Zoom)
Vappuaaton (30.4.) tunnit toteutetaan itsenäisen työskentelyn avulla (ei kalenteriin merkittyä yhteistä tapaamista). Itsenäinen tehtävä liittyy konfliktinhallintaan.
Opintojakso on mahdollista suorittaa näytöllä, joka osoittaa opiskelijan aiemmin hankitun osaamisen opintojakson teemoista. Lisätietoja Master-opintojen verkkosivuilta.
Heta-Liisa Malkavaara, Olli Laintila
31 - 50
Opintojakson arviointi pohjautuu arviointikriteereihin, jotka on esitelty asteikolla 1 - 3 - 5. Arviointikriteerit löytyvät opintojakson tiedoista (opintojaksokuvauksesta).
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
0.00 op
0.00 op
H-5