•   Majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaympäristö HOT2RH006-3006 19.08.2019-13.12.2019  9   (RH19SD) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija

    hahmottaa matkailuklusterin ja hotelli- ravintola-alan osana sitä
    tuntee hotelli- ja ravintolaelinkeinon rakenteet
    tuntee hotelli- ja ravintola-alan eri organisaatioihin liittyvät työtehtävät
    tietää hotelli- ja ravintola-alan yrityksen turvallisuus- ja laatutekijät
    ymmärtää toimialan globaalin luonteen ja osaa seurata tärkeimpiä kehityssuuntia
    Sisältö
    Hotelli- ja ravintolaelinkeino matkailuklusterin osana Matkailuklusteri ja elinkeino eilen, tänään ja huomenna
    Tilastot alan viimeaikaisesta kehityksestä
    Hotellien ja ravintoloiden tyypit ja organisaatiot
    Keskeiset toimijat ja partnerit
    Käytännön asiakaspalvelu- ja myyntitaidot
    Sosiaalinen media ja muut viestintäkanavat ja niiden seuraaminen
    Lainsäädäntö hotelli-, ravintola- ja matkailualalla
    Turvallisuus ja vastuullisuus
    Vastuullinen anniskelu ja anniskeluvastaavan pätevyys
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Tunnistaa ja nimeää alan työtehtävät ja niiden sisällöt.
    Tunnistaa suomalaisia alan toimijoita.
    Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa toimia alan työtehtävissä perehdytyksen jälkeen.
    Osaa nimetä alan suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita.
    Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa ohjata omaa toimintaansa alan työtehtävissä.
    Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa.
    Osaa soveltaa lakeja työtehtävissään ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus ja tuntitehtävät
    Ryhmätehtävät
    Vierailut
    Vierailevat luennoijat
    Ruokatuotannon intensiiviviikko 43 viikolla

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Moodle-aineistot
    Luennot
    Luentojen materiaalit
    Vierailijoiden luennot ja materiaalit
    Lisälukemista:
    Ruoanvalmistuksen käsikirja
    Mykkänen, J. & Ursin, H. 2011. Tarjoilukirja. (myös vanhemmat painokset)
    Food and Beverage Service, 9th Edition (myös vanhemmat painokset)
    John Cousins, Dennis Lillicrap, Suzanne Weekes
    Walker, J. (2017). Exploring the Hospitality Industry. Third edition. Pearson Education Limited: Harlow
    https://haaga-helia.finna.fi/Search/Results?lookfor=978-1-292-10280-1&type=AllFields&dfApplied=1&limit=20
    Jänkälä, S. (2019). Matkailun Toimialaraportti, TEM Toimialapalvelu
    http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/161292/TEM_3_2019_Matkailun_toimialaraportti.pdf

    Työelämäyhteydet

    Opintojakso sisältää tutustumista hotellien ja ravintoloiden eri tyyppeihin ja organisaatioihin, sekä keskeisiin toimijoihin ja partnereihin

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Keittiötentti viikolla 44
    Matkailu- ja ravintolatentti viikolla 49
    Uusintamahdollisuus yleisenä uusintatenttipäivänä kahden seuraavan periodin aikana

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    19.08.2019 - 13.12.2019

    Oppimistehtävät

    Keittiötehtävä (Liittyy keittiön intensiivitoteutukseen) Vastuullisuusraportti (Vastuullisuusviikko) Pareittain tehtävät tuntialustukset annettujen teemojen mukaan. Pareittain suoritettava ajankohtaistehtävä (Median seuranta) Tuntitehtävät Hygieniapassi suoritetaan/hyväksiluetaan

    Ilmoittautumisaika

    16.08.2019 - 23.08.2019

    Aikataulu

    Opintojakso alkaa 19.8.2019
    Ruokatuotannon intensiiviviikko viikko 43. klo 8.00-16.00

    Ryhmä
    • RH19SD
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    AHOT- tentti 26.8.2019.
    Tenttiin ilmoittaudutaan toisella lähiopetuskerralla 21.8.2019

    Arviointikriteerit

    Opettajan antavat palautetta oppimistehtävistä.
    Opiskelijat antavat opintojaksopalautteen sähköisesti opintojakson päätyttyä.

    Opettaja

    Eeva Pajakkala, Outi Rekola, Sakari Ketolainen, Anni Järvenpää

    Paikkoja

    15 - 30

    Arviointitavat

    Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5

    Koulutus

    HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    1.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5