•   Hotelli- ja ravintola-projekti 3 HOT1RH004-3006 22.08.2022-16.12.2022  6   (RHM30, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Moduulin tavoitteena on palvelutyössä tarvittavien organisaatioiden sekä palvelutoiminnan ohjauksen organisaatioiden toiminnan hahmottaminen.
    Moduulin suoritettuaan opiskelija

    • tuntee projektitoiminnan osa-alueet ja osaa toimia projektitehtävissä
    • osaa vastata nopeisiin ja muuttuviin tarpeisin hotelli- ja ravintola-alalla
    • osaa hyödyntää liiketoimintasuunnitelmaa toiminnan kehittämisessä
    • ymmärtää oman opiskelun ja työtehtävien projektiluonteisuuden, osaa suunnitella ja organisoida omaa toimintaansa ja ajankäyttöään projektityössä
    • ymmärtää hotelli- ja ravintolaliiketoimintaympäristön vaikutuksen projektityöhön
    • osaa laatia projektiin liittyvät laskelmat
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan suoritettavaksi moduulin Esimiestyö- ja kannattava liiketoiminta hotelli- ja ravintola-alalla jälkeen.
    Sisältö
    • Projektityöskentelyn perusteet
    • Liiketoimintasuunnitelman soveltaminen muuttuvassa toimintaympäristössä
    • Investointi- ja rahoituslaskenta
    • Kannattavuuslaskenta
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    • Projekti sisältää epäselvän tai puutteellisen tavoitteen. Ryhmä ei ole hallinnut projektin toteutusta. Ryhmä ei ole hyödyntänyt ohjausta tai työpajatyöskentelyä.
    • Tietoperusta tukee projektia heikosti. Lähteitä on niukasti ja ne ovat tavanomaisia, vanhentuneita tai epärelevantteja.
    • Työ tuo vähän uutta toimialalle ja/tai toimeksiantajalle.
    • Johtopäätöksiä tai toimenpidesuosituksia ei esitellä tai ne ovat perusteettomia.
    • Tietoperustaa hyödynnetään projektiin kuuluvissa suunnitelmissa heikosti.
    • Projektin laskelmat ovat on laadittu avustetusti ja/tai ne ovat puutteellisia.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    • Projektille on asetettu tavoite. Ryhmä on hallinnut projektin toteutuksen hyvin sekä osannut hyödyntää ohjausta tai työpajatyöskentelyä.
    • Tietoperusta tukee projektia. projektiin. Lähteitä on riittävästi, ja ne ovat ajantasaisia ja tarkoituksenmukaisia.
    • Työ tuo uutta tietoa toimeksiantajalle ja/tai toimialalle tai on toimeksiantajan hyödynnettävissä.
    • Tehdyt johtopäätökset ja toimenpidesuositukset ovat mielekkäitä. Tietoperustaa hyödynnetään suunnitelmissa osittain.
    • Projektin laskelmat on laadittu itsenäisesti ja ne ovat pääosin relevantteja.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    • Projekti sisältää tarkat ja yksilöidyt tavoitteet ja täsmällisesti kuvatut tehtävät. Ryhmä on hallinnut projektin toteutuksen erinomaisesti ja reagoinut muutoksiin tai ongelmatilanteisiin ajoissa oma-aloitteisesti.
    • Tietoperusta fokusoituu projektiin monipuolisesti ja perustellusti. Lähteitä on riittävästi, ja ne ovat ajantasaisia, kansainvälisiä, korkealaatuisia ja tarkoituksenmukaisia
    • Työ tuo uutta tietoa tai näkemystä toimialalle ja/tai toimeksiantajalle ja on toimeksiantajan hyödynnettävissä.
    • Johtopäätöksissä on kyetty näkemään projektikohtaiset erityispiirteet ja prosessi yleisemmällä tasolla. Johtopäätökset on kytketty liiketoimintaan, minkä ansiosta ryhmä antaa oleellisia toimenpidesuosituksia. Tietoperustaa hyödynnetään suunnitelmissa asiantuntijamaisesti.
    • Projektin laskelmat on laadittu itsenäisesti ja oikein.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämän moduulin osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
    a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät monimuotototeutuksessa.
    b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistumalla.
    c. Omassa työssä oppimalla (opinnollistaminen).

    Jakso toteutetaan mahdollisuuksien mukaan kehitysprojektina, jolla on toimeksiantaja ja osallistuvat opiskelijaryhmät toimivat projektiryhminä.
    Syksyllä 2022 projekti totetutetaan yhteistyössä Honkalintu Oy:n kanssa (tilaaja) ja aiheena on Tentsile experience ecocamp 2.0 konseptin uudelleen kirkastus ja brändäys
    Ohjaajat: Terhi Oksanen-Alén, Hanna Moisio ja Nina Niemi

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Ruuska, K. 2007. Pidä projekti hallinnassa. Suunnittelu, menetelmät, vuorovaikutus. Talentum, Helsinki. luvut 1-5 ja 7.
    Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajien ilmoittama tai jakama materiaali.

    Työelämäyhteydet

    Opintojaksolla voidaan tehdään HH:n yhteistyökumppaneiden toimeksiannosta kehitys- tai muu projekti. Syksyllä 2022 projekti totetutetaan yhteistyössä Honkalintu Oy:n kanssa (tilaaja) ja aiheena on Tentsile experience ecocamp 2.0 konseptin uudelleen kirkastus ja brändäys.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Projekti laaditaan huomioiden paikalliset, kansalliset ja kansainväliset ravintola- ja ruokatrendit

    Ajoitus

    22.08.2022 - 16.12.2022

    Oppimistehtävät

    1) Kohteen kehitykseen liittyvä liiketoimintasuunnitelma 2) Liiketoimintasuunnitelman esitys joulukuussa 3) Projektiraportti

    Ilmoittautumisaika

    13.06.2022 - 19.08.2022

    Aikataulu

    Vko 35: 31.8.2022 klo 10 - 13.45 (Projektin aloitus Nuuksiossa)
    Vko 38: 21.9.2022 klo 9 - 13.45
    Vko 41: 12.10.2022 klo 9 - 13.45
    Vko 44: 2.11.2022 klo 14 - 17.30 Liiketoimintasuunniteman laskelmat
    Vko 48: 30.11.2022 klo 14 - 17.30 Liiketoimintasuunnitelmien esitykset

    Ryhmä
    • RHM30
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    a. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistumalla.
    b. Omassa työssä oppimalla (opinnollistaminen).
    c) AHOT: Opiskelija voi saada aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustetuksi suorittamalla opintojaksosta näytön: yhteys ohjaajaan.

    Opettaja

    Hanna Moisio, Nina Niemi, Terhi Oksanen-Alén

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Moduuli arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0).
    Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5

    Liiketoimintasuunnitelma laskelmineen 60 p (60/100%). Palautus 27.11.22 mennessä
    Esitys liiketoimintasuunnitelmasta 15 p. (15 / 100%). 30.11.22
    Projektiraportti 25 p (25 / 100%). Palautus 2.12. mennessä

    40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5

    Koulutus

    HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma

    T&K-osuus

    1.00 op

    Virtuaaliosuus

    1.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5