Ravintolajuomat ja juomakulttuuri (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS026AS3A-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2025 - 10.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2025 - 16.05.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Jouko Mykkänen
Ryhmät
RRB5HA1
Ruokatuotanto, WS monimuoto, 5. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
CONTACT
Lähitoteutus
BLENDED
Monimuotototeutus
REB5HA1
Restonomi, monimuoto, 5. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
Opintojakso
HOS026AS3A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

1. Sessio 1: a) Viinien maistelu b) Railakas hapokkuus: Riesling. c) Sauvignon Blancin salat: Sancerre ja Marlborough

2. Sessio a) Aatelisviineistä kansanviineihin: Bordeaux ja muut Cabernet-sekoitukset. b) Nousevat trendit: Alkuviinit ja roseet.

3. Sessio: Kuohuviinien trendit: Samppanja ja Prosecco, Cava ja Corpinnat.

4. Sessio: a) Karvaus ja hedelmäisyys vastakohtina oluissa ja siidereissä b) Viskit Single Malt ja Bourbon

5. Sessio: a) Ginistä on moneksi cocktaileissa ja lonkeroissa. b) Vastuullisuus lyö läpi ravintolajuomissakin

Intro

Juomat ovat ruoan lisäksi se toinen keskeinen osa gastronomiaa. Tällä kurssilla pääset perehtymään viinikulttuurin kiehtovimpiin kulttuuritekijöihin esimerkiksi vertailemalla bistron ja fine dining -ravintolan tyypillisiä viinejä. Käyt läpi tärkeimmät nykyiset juomatrendit ei vain viineissä vaan myös oluiden, siidereiden ja cocktailien kohdalla. Pääset myös perehtymään vastuullisuuden vaateisiin modernissa juomakulttuurissa. Jotta ymmärrät mistä puhut, varmistat analyyttisen osaamisesi esimerkkijuomien maistamisen avulla.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Tämä toteutus on suunnattu monimuotoryhmille. Se on suppeampi , sillä siinä on selkeästi vähemmän lähiopetusta kevään toiseen toteutukseen verrattuna. Muille kuin monimuoto-opiskelijoille suositellaan opintojakson toista samaan aikaan alkavaa toteutusta.

Siirry alkuun