•   Ruuan ja juoman yhdistäminen HOS021AS2A-3001 15.01.2024-15.03.2024  5   (RE4HA2, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suoritettuaan opiskelija osaaa analysoida ruokien ja juomien keskeisiä makutekijöitä
    Hallitsee yhdistämisen perusteet
    Ymmärtää ruoka- ja juomayhdistelmien merkityksen asiakaskokemuksen rakentamisessa
    Sisältö
    Systemaattisen aistinvaraisen arvioinnin hyödyntäminen
    Klassiset yhdistelmät ja moderneihin makuaistimuksiin liittyvät yhdistelmät
    Ateriakokonaisuuden suunnitteleminen ja toteuttaminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tietää ja osaa kuvata klassiset yhdistelmät
    Tunnistaa klassisiin yhdistelmiin perustuvan ateriakokonaisuuden periaatteet
    Tietää peruselementit ruuissa ja juomissa
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa analysoida klassisten yhdistelmien makutekijät
    Osaa soveltaa klassisiin ja moderneihin yhdistelmiin perustuvien ateriakokonaisuuksien periaatteita
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Hyödyntää ruoka- ja juomayhdistelmiä asiakaskokemuksen rakentamisessa
    Osaa suunnitella ja toteuttaa tasapainoisen ateriakokonaisuuden

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot
    Itsenäinen opiskelu
    Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.

    Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    15.01.2024 - 15.03.2024

    Oppimistehtävät

    Perusmakutehtävä (ryhmätyö) Kurssitehtävä: menu ja juomasuositukset (ryhmätyö) Tuntitehtävät ja harjoitukset opetuskerroilla (yksilötyö) Oppimispäiväkirja ja osaamisen reflektointi (yksilötyö)

    Aikataulu

    Ke 17.1. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka
    - Kurssin esittely
    - Aistinvarainen arviointi
    - Maistamisen perusteet, viinit
    Ke 24.1. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka
    - Viinin makuun vaikuttavat tekijät
    - Ruuan ja viinin yhdistäminen
    Ke 31.1. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
    - Annos- ja Menusuunnittelu (Ruoka ja juoma)
    - Makurata; Alkuruoka ja viini
    Ke 7.2. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
    - Makurata; Pääruoat ja viini
    Ke 14.2. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
    - Viinit ja juusto, luento
    - Makurata: juustot ja viini
    - Makurata: Jälkiruoat ja viini
    Ke 28.2. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
    - Olut ja ruoka
    Ke 6.3. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
    - Tee ja ruoka
    Ke 13.3. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
    - Ryhmätehtävien esitykset
    - Opintojakson palautekeskustelut ja reflektointi

    Ryhmä
    • RE4HA2
    • CONTACT
    Opettaja

    Jari Karjalainen, Terhi Oksanen-Alén

    Paikkoja

    15 - 30

    Arviointitavat

    Perusmakutehtävä 10%
    Menu ja juomasuositus 25%
    Tuntitehtävät, harjoitukset ja oppimispäiväkirja 65%

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5