•   Liiketoiminta -projekti, toteutus HOS015AS2A-3002 12.01.2026-13.03.2026  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Suunnitella ja toteuttaa liiketoiminta-projektin, Huomioida liiketoiminnan edellytykset työvuorosuunnittelussa, Luoda liiketoimintaan soveltuvan mittariston ja analysoida keskeisiä tunnuslukuja, Ymmärtää palvelumuotoilun mahdollisuudet toiminnan kehittämisessä, Johtaa projektia, Analysoida toimintaympäristöä.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opintojakso on suunnattu Keittiömestari -suuntautumisen valinneille 3. lukuvuoden opiskelijoille.
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Liiketoiminta-projektin suunnittelu ja toteuttaminen, Työvoimankäytön suunnittelu, Toimintaan soveltuvan mittariston rakentaminen ja tunnuslukujen analysointi, Palvelumuotoilu liiketoiminnassa, Projektin johtaminen, Toimintaympäristöanalyysi.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa suunnitella ja toteuttaa liiketoiminta-projektin. Opiskelija osaa laatia projektisuunnitelman liiketoiminta-projektin toteutusta varten. Osaa laatia projektille soveltuvan työvuorolistan. Osaa kehittää projektille soveltuvan mittariston. Tunnistaa palvelumuotoilun keskeisimmät käsitteet. Osaa analysoida toimintaympäristöä. Tunnistaa toteutuksen kehityskohteet
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa suunnitella ja menestyksekkäästi toteuttaa liiketoiminta-projektin. osaa laatia kattavan projektisuunnitelman liiketoiminta-projektin toteutusta varten. Osaa mitoittaa työvoimankäytön tehokkaasti ja kannattavasti projektin toteutuksessa. Osaa kehittää toteutukselle soveltuvan mittariston ja analysoida tunnuslukuja. Osaa kehittää toimintaa palvelumuotoilun keinoin. Osaa analysoida toimintaympäristöä kattavasti. Osaa johtaa projektia ja toimia projektiryhmän aktiivisena jäsenenä
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa kriittisesti arvioida toteutuksen kehityskohteita liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmasta ja esittää kehitysideoita. Osaa analysoida alan yleisiä tunnuslukuja ja tehdä perusteltuja valintoja työvoimankäytön suunnittelussa. Osaa luoda projektille oman mittariston ja arvioida toteutuksen onnistumista kriittisesti. Osaa tehdä perusteellisen toimintaympäristön analyysin ja kehittää toteutuksen kilpailutekijöitä. Osaa kehittää tuotteita ja palveluita palvelumuotoilun keinoin. Osaa toimia projektin johtajana tai arvioida omia johtamisvalmiuksiaan
    Lisätiedot
    Projekti voidaan toteuttaa yhteistyössä toimeksiantajan tai partnerin kanssa.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opiskelu perustuu ohjattuun lähiopetukseen ja harjoitustehtävien tekoon

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

    Ahonen, J., Koskinen, T. & Romero, T. 2009. Opas ravintolan liiketoimintasuunnitelman laatimiseen. 5. uud. p. Helsinki: Restamark.

    Työelämäyhteydet

    Case-esimerkkejä hospitality-alalta

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Opintojakso sisältää hospitality-alan kansainvälistä tarkastelua

    Ajoitus

    12.01.2026 - 13.03.2026

    Oppimistehtävät

    Toimeksiannon suunnittelu, toteutus ja raportointi Oppitunneilla tehtävät harjoitukset

    Aikataulu

    Opetus perjantaisin klo 8.30-13.45

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RR6HA1
    Opettaja

    Jari Karjalainen, Sakari Ketolainen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5