•   Syventävä viinikurssi HOS014AS3A-3005 25.03.2024-17.05.2024  5   (RE4HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa:
    Määrittää viinien ominaisuudet ja laadun systemaattisen maistelun avulla
    Selittää viinien tyyliin, laatuun ja hintaan vaikuttavat tekijät
    Kuvata tärkeimmät rypälelajikkeiden ja viinialueiden ominaisuudet
    Viinien myynnin ja markkinoinnin keskeiset periaatteet maahantuontiyrityksessä ja ravintoloissa
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan perustason perehtymistä viineihin joko kurssin (esim. Ravintolan tuotevalikoima - HOS005AS2A) tai innokkaan harrastuksen kautta sekä myynnin ja markkinoinnin perusteiden hallintaa.
    Sisältö
    Systemaattisen maistelun periaatteet syventävästi
    Viinien tyyliin, laatuun ja hintaan vaikuttavat tekijät viinin viljelyssä ja valmistuksessa
    Keskeisimmät viinialueet Euroopassa ja muualla maailmassa sekä tärkeimmät rypälelajikkeet ja niiden ominaisuudet
    Viinien myynti- ja markkinointiperiaatteet maahantuontiyrityksessä
    Viinien markkinointi ja myynti ravintolatoiminnassa
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osoittaa syventävää kykyä maistaa tuotteita systemaattisesti. Tunnistaa keskeisiä tuotteita ja osaa kuvata niiden ominaisuuksia. Tunnistaa ja osaa kuvata tuotteiden laatuun, tyyliin ja hintaan vaikuttavia tekijöitä. Tunnistaa myynnin ja markkinoinnin välineitä maahantuonnissa ja ravintolatoimissa.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Tunnistaa ja kuvaa keskeisten tuotteiden ominaisuuksia ja osaa erotella niiden laatuun, tyyliin ja hintaan vaikuttavia tekijöitä syventävästi systemaattisen maistamisen avulla. Osaa kuvata rypälelajikkeiden ja viinialueiden ominaisuuksia. Osaa soveltaa myynnin ja markkinoinnin välineitä maahantuonnissa ja ravintolatoiminnassa.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Tunnistaa ja kuvaa keskeisten tuotteiden ominaisuuksia ja osaa erotella niiden laatuun, tyyliin ja hintaan vaikuttavia tekijöitä systemaattisen maistamisen avulla. Osaa kuvata rypälelajikkeiden ja viinialueiden ominaisuuksia. Pystyy tulkitsemaan myynnin ja markkinoinnin välineiden tehokkuutta maahantuonnissa ja ravintolatoiminnassa.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tällä opintojaksolla pääset kehittämään viiniosaamistasi oikein syvällisesti. Maisteluiden (80-100 viiniä) avulla sinusta tulee lähes ammattilainen viinien ominaisuuksien ja laadun kuvailussa ja selittämisessä. Saat kattavan tietopaketin eri rypälelajikkeista ja osaat sijoittaa viinit kartalle perehtymällä viinimaailman keskeisiin viinialueisiin. Puna- ja valkoviinien lisäksi esillä ovat roseet, kuohuviinit ja väkevät viinit.
    Ymmärrys viineistä antaa sinulle hyvän pohjan käsitellä niiden kaupallisia ulottuvaisuuksia. Pääset tällä kurssilla perehtymään niin maahantuontiyrityksen kuin ravintolayrityksen viinien myynnin ja markkinoinnin saloihin.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Ilmoitetaan myöhemmin

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    25.03.2024 - 17.05.2024

    Oppimistehtävät

    Ilmoitetaan myöhemmin

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2024 - 22.03.2024

    Aikataulu

    Luennot lukujärjestyksen mukaisesti. Lisäksi opiskelijan on varattava aikaa luennoille valmistutumiseen perehtymällä ennakkoon annettuhin aiheisiin sekä tehtävien tekemiseen.

    Ryhmä
    • RE4HA1
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Näyttö: Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Opettaja

    Jouko Mykkänen

    Paikkoja

    15 - 25

    Arviointitavat

    Kurssi suoritetaan laajahkoilla tuntikohtaisten tehtävillä. Erillinen 2 viinin sokkomaistelutentti.

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5