•   Syventävä viinikurssi HOS014AS3A-3003 24.03.2025-16.05.2025  5   (RE4HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa:
    Määrittää viinien ominaisuudet ja laadun systemaattisen maistelun avulla
    Selittää viinien tyyliin, laatuun ja hintaan vaikuttavat tekijät
    Kuvata tärkeimmät rypälelajikkeiden ja viinialueiden ominaisuudet
    Viinien myynnin ja markkinoinnin keskeiset periaatteet maahantuontiyrityksessä ja ravintoloissa
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan perustason perehtymistä viineihin joko kurssin (esim. Ravintolan tuotevalikoima - HOS005AS2A) tai innokkaan harrastuksen kautta sekä myynnin ja markkinoinnin perusteiden hallintaa.
    Sisältö
    Systemaattisen maistelun periaatteet syventävästi
    Viinien tyyliin, laatuun ja hintaan vaikuttavat tekijät viinin viljelyssä ja valmistuksessa
    Keskeisimmät viinialueet Euroopassa ja muualla maailmassa sekä tärkeimmät rypälelajikkeet ja niiden ominaisuudet
    Viinien myynti- ja markkinointiperiaatteet maahantuontiyrityksessä
    Viinien markkinointi ja myynti ravintolatoiminnassa
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osoittaa syventävää kykyä maistaa tuotteita systemaattisesti. Tunnistaa keskeisiä tuotteita ja osaa kuvata niiden ominaisuuksia. Tunnistaa ja osaa kuvata tuotteiden laatuun, tyyliin ja hintaan vaikuttavia tekijöitä. Tunnistaa myynnin ja markkinoinnin välineitä maahantuonnissa ja ravintolatoimissa.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Tunnistaa ja kuvaa keskeisten tuotteiden ominaisuuksia ja osaa erotella niiden laatuun, tyyliin ja hintaan vaikuttavia tekijöitä syventävästi systemaattisen maistamisen avulla. Osaa kuvata rypälelajikkeiden ja viinialueiden ominaisuuksia. Osaa soveltaa myynnin ja markkinoinnin välineitä maahantuonnissa ja ravintolatoiminnassa.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Tunnistaa ja kuvaa keskeisten tuotteiden ominaisuuksia ja osaa erotella niiden laatuun, tyyliin ja hintaan vaikuttavia tekijöitä systemaattisen maistamisen avulla. Osaa kuvata rypälelajikkeiden ja viinialueiden ominaisuuksia. Pystyy tulkitsemaan myynnin ja markkinoinnin välineiden tehokkuutta maahantuonnissa ja ravintolatoiminnassa.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    24.03.2025 - 16.05.2025

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 21.03.2025

    Ryhmä
    • RE4HA1
    • CONTACT
    Opettaja

    Jouko Mykkänen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5