Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Tunnistaa liiketoiminnan kannalta oleelliset vastuullisuusnäkökulmat, Laatia liiketoimintaan soveltuvan vastuullisuusohjelman, Soveltaa vastuullisen johtamisen periaatteita, Viestiä yrityksen vastuullisuudesta
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto -opintojakso oltava käytynä
Sisältö
Opintojakson sisältöjä ovat: Vastuullisuusohjelma ja suunnitelmallisen vastuullisuuden teot liiketoiminnassa, Työhyvinvointi ja henkilöstökokemus ammattikeittiössä, Kestävä kasvu ja vastuullinen hankintatoimi, Vastuullisuusviestintä, Vastuullisuuden mittarit ja niiden käytännön soveltaminen ammattikeittiössä
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Tunnistaa liiketoiminnan kannalta oleelliset vastuullisuusnäkökulmat ja osaa kehittää siihen liittyviä toimintamalleja, ymmärtää vastuullisen johtamisen periaatteita, ymmärtää yrityksen vastuullisuusviestinnän merkityksen
Arviointikriteeri - arvosana 3
Tunnistaa ja osaa analysoida liiketoiminnan kannalta oleellisia vastuullisuusnäkökulmia sekä osaa kehittää liiketoimintaa niiden mukaisesti. Osaa soveltaa vastuullisen johtamisen periaatteita, osaa viestiä yrityksen vastuullisuudesta
Arviointikriteeri - arvosana 5
Tunnistaa ja osaa analysoida liiketoiminnan kannalta oleellisia vastuullisuusnäkökulmia sekä osaa mitata ja kehittää liiketoimintaa niiden mukaisesti. Osaa soveltaa vastuullisen johtamisen periaatteita, Osaa viestiä vastuullisuudesta ja kriittisesti arvioida yritysten vastuullisuusviestintää.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.