Luennot, ryhmätehtävät, case-tehtävät, yritysvierailut
Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.
Verkostoituminen kohdeyrityksiin, luennot ja vierailijat
Haagan toimipiste
ei tenttiä
Suomi
Toteutuksen aineistot ja harjoituksissa käytetyt esimerkit ovat kansainvälisiä
18.08.2025 - 10.10.2025
Itsenäinen orientaatiotehtävä - kirjallinen essee. Tuntiaktiviteetti pienryhmissä: Miksi vastuullisuus on tarkeää liiketoiminassa Casetehtävä 1. Vastuullisuusohjelman laatiminen: Tehävänä on laatia esimerkkiyritykselle vastuullisuusohjelma. Tehtävässä tulee laatia jokaiselle vastuullisuusnäkökulmalle ohjelma starategisten Oppimispäiväkirja Casetehtävä 2. Vastuullisuusjohtaminen Casetehtävä. 3 Vastuullisuusraportointi ja sidosryhmät
02.06.2025 - 15.08.2025
AIKATAULU, muutokset mahdollisia
Keskiviikkoisin 14.00-16.45 luokassa L402
Perjantaisin 11.00-13.45 luokassa L402
Vastuullisuus
20.8 Opintojakson esittely ja tavoitteet
Ennakkotehtävän purku
Luento: Global - vastuullisuus
22.8 Luento: Local- Suomi vastuullisuus & vastuullisen liiketoiminnan periaatteet
Tuntitehtävä: Miksi vastuullisuus on tärkeä kannattavalle liiketoiminalle?
Vastuullisuusnäkökulmat
27.8. Luento: ympäristövastuu & taloudellinen vastuu
29.8. Luento: sosiaalinen vastuu
Vastuullisuusohjelma
3.9. Luento Vastuullisen liiketoiminnan periaatteet ruokapalvelussa
Tuntitehtävä: Mikä on olennaista vastuullisuusmittareiden laadinnassa?
5.9. Yrityspuheenvuoro Kotipizza
Opintojaksotehtävä Case-tehtävä osa 1 esittely: Vastuullisuusohjelman laatiminen ja ryhmäytyminen.
10.9. Tuntitehtävä: KPI toimintasuunnitelma, Case-tehtävä osa 1 itsenäistä tekemistä
12.9. Opintojaksotehtävä: Vastuullisuusohjelman Case-tehtävä osa 1 esittelyt johtoryhmälle & opponointi
Opintojaksotehtävä Case-tehtävä osa 2 esittely: Yrityksen vastuullisuustoimenpiteiden implementoinnin suunnittelu
Vastuullisjohtaminen
17.9. Luento: vastuullisuusjohtaminen
19.9. Opintojaksotehtävä: Vastuullisuus johtaminen Case-tehtävä osa 2 - esitykset & opponointi
Opintojaksotehtävä Case-tehtävä osa 3 esittely: Vastuullisuusraportin laatiminen
Hävikkiviikko 22-28.9.
Vastuullisuusraportointi
1.10. Luento: Vastuullisuusraportointi
Yritysvastuun merkitys yrityksen imagoon ja liiketoimintaan
3.10. Opintojaksotehtävä Vastuullisuusraporttien Case-tehtävä osa 3 esittely & opponointi
Vastuullisuusarviointi
8.10. Vastuullisuus ja ravintolatoimiala kokonaisuus
Yrityspuheenvuoro ISS
Kiertotalous
10.10. Kurssin päätyös ja opintojaksopalaute. Oman oppimisen arviointi.
Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.
Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Sakari Ketolainen
Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.
Work&Study:
Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)
Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?
Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.
Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.
Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Mirjami Willman, Ville Parkkinen
15 - 40
Arviointi 1-5
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
0.00 op
0.00 op
H-5