•   Vastuullinen ruokatuotanto HOS011AS3A-3003 18.08.2025-10.10.2025  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Tunnistaa liiketoiminnan kannalta oleelliset vastuullisuusnäkökulmat, Laatia liiketoimintaan soveltuvan vastuullisuusohjelman, Soveltaa vastuullisen johtamisen periaatteita, Viestiä yrityksen vastuullisuudesta
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ruokapalvelut elämystaloudessa -opintojakso oltava käytynä
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Vastuullisuusohjelma ja suunnitelmallisen vastuullisuuden teot liiketoiminnassa, Työhyvinvointi ja henkilöstökokemus ammattikeittiössä, Kestävä kasvu ja vastuullinen hankintatoimi, Vastuullisuusviestintä, Vastuullisuuden mittarit ja niiden käytännön soveltaminen ammattikeittiössä
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa liiketoiminnan kannalta oleelliset vastuullisuusnäkökulmat ja osaa kehittää siihen liittyviä toimintamalleja, ymmärtää vastuullisen johtamisen periaatteita, ymmärtää yrityksen vastuullisuusviestinnän merkityksen
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Tunnistaa ja osaa analysoida liiketoiminnan kannalta oleellisia vastuullisuusnäkökulmia sekä osaa kehittää liiketoimintaa niiden mukaisesti. Osaa soveltaa vastuullisen johtamisen periaatteita, osaa viestiä yrityksen vastuullisuudesta
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Tunnistaa ja osaa analysoida liiketoiminnan kannalta oleellisia vastuullisuusnäkökulmia sekä osaa mitata ja kehittää liiketoimintaa niiden mukaisesti. Osaa soveltaa vastuullisen johtamisen periaatteita, Osaa viestiä vastuullisuudesta ja kriittisesti arvioida yritysten vastuullisuusviestintää.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot, ryhmätehtävät, case-tehtävät, yritysvierailut

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

    Työelämäyhteydet

    Verkostoituminen kohdeyrityksiin, luennot ja vierailijat

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    ei tenttiä

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Toteutuksen aineistot ja harjoituksissa käytetyt esimerkit ovat kansainvälisiä

    Ajoitus

    18.08.2025 - 10.10.2025

    Oppimistehtävät

    Itsenäinen orientaatiotehtävä - kirjallinen essee. Tuntiaktiviteetti pienryhmissä: Miksi vastuullisuus on tarkeää liiketoiminassa Casetehtävä 1. Vastuullisuusohjelman laatiminen: Tehävänä on laatia esimerkkiyritykselle vastuullisuusohjelma. Tehtävässä tulee laatia jokaiselle vastuullisuusnäkökulmalle ohjelma starategisten Oppimispäiväkirja Casetehtävä 2. Vastuullisuusjohtaminen Casetehtävä. 3 Vastuullisuusraportointi ja sidosryhmät

    Ilmoittautumisaika

    02.06.2025 - 15.08.2025

    Aikataulu

    AIKATAULU, muutokset mahdollisia

    Keskiviikkoisin 14.00-16.45 luokassa L402
    Perjantaisin 11.00-13.45 luokassa L402

    Vastuullisuus

    20.8 Opintojakson esittely ja tavoitteet

    Ennakkotehtävän purku

    Luento: Global - vastuullisuus

    22.8 Luento: Local- Suomi vastuullisuus & vastuullisen liiketoiminnan periaatteet

    Tuntitehtävä: Miksi vastuullisuus on tärkeä kannattavalle liiketoiminalle?

    Vastuullisuusnäkökulmat

    27.8. Luento: ympäristövastuu & taloudellinen vastuu

    29.8. Luento: sosiaalinen vastuu

    Vastuullisuusohjelma

    3.9. Luento Vastuullisen liiketoiminnan periaatteet ruokapalvelussa

    Tuntitehtävä: Mikä on olennaista vastuullisuusmittareiden laadinnassa?

    5.9. Yrityspuheenvuoro Kotipizza

    Opintojaksotehtävä Case-tehtävä osa 1 esittely: Vastuullisuusohjelman laatiminen ja ryhmäytyminen.
    10.9. Tuntitehtävä: KPI toimintasuunnitelma, Case-tehtävä osa 1 itsenäistä tekemistä


    12.9. Opintojaksotehtävä: Vastuullisuusohjelman Case-tehtävä osa 1 esittelyt johtoryhmälle & opponointi

    Opintojaksotehtävä Case-tehtävä osa 2 esittely: Yrityksen vastuullisuustoimenpiteiden implementoinnin suunnittelu

    Vastuullisjohtaminen

    17.9. Luento: vastuullisuusjohtaminen

    19.9. Opintojaksotehtävä: Vastuullisuus johtaminen Case-tehtävä osa 2 - esitykset & opponointi

    Opintojaksotehtävä Case-tehtävä osa 3 esittely: Vastuullisuusraportin laatiminen

    Hävikkiviikko 22-28.9.



    Vastuullisuusraportointi

    1.10. Luento: Vastuullisuusraportointi

    Yritysvastuun merkitys yrityksen imagoon ja liiketoimintaan

    3.10. Opintojaksotehtävä Vastuullisuusraporttien Case-tehtävä osa 3 esittely & opponointi



    Vastuullisuusarviointi

    8.10. Vastuullisuus ja ravintolatoimiala kokonaisuus

    Yrityspuheenvuoro ISS
    Kiertotalous
    10.10. Kurssin päätyös ja opintojaksopalaute. Oman oppimisen arviointi.

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RR5HA1
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.

    Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Sakari Ketolainen

    Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.


    Work&Study:

    Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)

    Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?

    Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.

    Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.

    Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.

    https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Opettaja

    Mirjami Willman, Ville Parkkinen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Arviointi 1-5

    Koulutus

    RESRU Ruokatuotannon johtaminen

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5