•   Ravintolaliiketoiminnan tuottojohtaminen HOS005AS3A-3001 19.08.2024-13.12.2024  5   (RE5HAHOSR, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Arvioi, analysoi ja soveltaa tunnuslukuja ja mittareita, ja osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Yrityksen talous (5 op) suoritettuna
    Sisältö
    Toimintaympäristön analysointia, liiketoiminnan ennakointia ja tutkimustiedon sekä datan analysointia ja hyödyntämistä. Tuottojohtamisen periaatteet ja työkalut, kuten hinnoittelu, kapasiteetin tehokas käyttö, menuanalyysi, menusuunnittelu, suositteleva myynti, myyntikanavat ja myynnin edistäminen
    Ravintolapalveluiden kysyntäanalyysi ja päivittäishinnoittelu
    Kysynnän hintajousto
    Myynnin ennustaminen erilaiset kysyntäskenaariot huomioiden
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Ymmärtää toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa ja käyttää tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä ja käyttää tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Arvioi, analysoi ja soveltaa tunnuslukuja ja mittareita, ja osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetusta ja laskennallisia Excel harjoituksia.
    Pelillistäminen.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tuntimateriaali Moodlessa.
    Tuottojohtamisen kirjallisuutta ja artikkeleita.
    Cesim pelialusta.

    Työelämäyhteydet

    Esimerkkejä alan yrityksistä. Ravintola-alan laskentakäytännöt.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Laskentaosuudesta Excel-tentti (11.10.2024) ja arvioitava monivalinta etätehtävä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.

    Ajoitus

    19.08.2024 - 13.12.2024

    Oppimistehtävät

    Tentti ja monivalinta etätehtävä yhteensä 50 % arvosanasta. Cessim pelikierrosten pelaaminen, 30 % arvosanasta. Pelin analysointitehtävä, 20 % arvosanasta. Tunti/kotitehtävät.

    Ilmoittautumisaika

    03.06.2024 - 16.08.2024

    Aikataulu

    Lähiopetusta kerran viikossa. Tarkka aikataulu löytyy Moodlesta.

    Ryhmä
    • RE5HAHOSR
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Näyttö: Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi näyttö –menettelystä.

    Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.

    Opettaja

    Pekka Heikkilä, Maija Niemelä

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Arviointiasteikko 0-5

    Kurssin tenteistä ja tehtävistä on saatavilla yhteensä max 100 pistettä.
    Arviointiasteikko yhteispisteille:
    40 - 54 = 1
    55 - 66 = 2
    67 - 78 = 3
    79 - 90 = 4
    91 - 100 = 5

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5