•   Ruokapalvelut elämystaloudessa HOS004RR1A-3005 01.08.2025-31.12.2025  5   (DEMO) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Kuvailla ruokaketjun toimintatapoja tänään sekä tunnistaa tulevaisuuden toimialan muutoksia. Tunnistaa toimialan rakenteita, Hallitsee ammattikeittiön turvalliset ja hygieeniset toimintatavat.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    Opintojakson sisältöltöjä ovat: Ruokapalvelut elämystaloudessa ja toimialan rakenteet, Ammattikeittiön työturvallisuus ja elintarvikehygienia. Elintarvikealan muutokset, teknologian muutokset ja tekoälyn hyödyntäminen.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija osaa kuvailla ruokapalveluiden toimintaympäristöä ja rakenteita. Tunnistaa ruoka-alan turvallisuuteen ja keittiöhygieniaan vaikuttavia tekijöitä. Osaa toimia turvallisesti ammattikeittiössä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa kuvailla ruokapalveluiden eroja eri toimintaympäristöissä. Tunnistaa työturvallisuusriskejä ammattikeittiössä ja osaa ennaltaehkäistä niitä. Tunnistaa toimialan muutokseen vaikuttavia tekijöitä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa arvioida toimialan rakenteita. Osaa analysoida muutokseen vaikuttavia tekijöitä ja hyödyntää uutta tietoa ruoka-alalla. Hallitsee turvallisen työskentelyn ammattikeittiössä ja pystyy ohjaamaan myös muita. Osaa arvioida ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.
    Lisätiedot
    RESRU22 opsissa vastaava opintojakso oli HOS001RR1A Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämä on näyttö- eli DEMO-toteutus opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksolla opittavat tiedot ja taidot. Opintojaksolla ei ole opetusta tai tapaamisia.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    01.08.2025 - 31.12.2025

    Ilmoittautumisaika

    01.08.2025 - 28.11.2025

    Aikataulu

    Tarkempi aikataulu ilmoitetaan elokuussa

    Ryhmä
    • DEMO
    Opettaja

    Jari Karjalainen, Mirjami Willman, Ville Parkkinen

    Paikkoja

    1 - 40

    Arviointitavat

    Yksilötehtävä, kirjallinen raportti ( 60%) sekä raportin tiivistelmän esitys (40%)

    Koulutus

    RESRU Ruokatuotannon johtaminen

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5