•   Ruokapalvelut elämystaloudessa HOS004RR1A-3003 18.08.2025-10.10.2025  5   (RR1HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Kuvailla ruokaketjun toimintatapoja tänään sekä tunnistaa tulevaisuuden toimialan muutoksia. Tunnistaa toimialan rakenteita, Hallitsee ammattikeittiön turvalliset ja hygieeniset toimintatavat.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    Opintojakson sisältöltöjä ovat: Ruokapalvelut elämystaloudessa ja toimialan rakenteet, Ammattikeittiön työturvallisuus ja elintarvikehygienia. Elintarvikealan muutokset, teknologian muutokset ja tekoälyn hyödyntäminen.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija osaa kuvailla ruokapalveluiden toimintaympäristöä ja rakenteita. Tunnistaa ruoka-alan turvallisuuteen ja keittiöhygieniaan vaikuttavia tekijöitä. Osaa toimia turvallisesti ammattikeittiössä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa kuvailla ruokapalveluiden eroja eri toimintaympäristöissä. Tunnistaa työturvallisuusriskejä ammattikeittiössä ja osaa ennaltaehkäistä niitä. Tunnistaa toimialan muutokseen vaikuttavia tekijöitä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa arvioida toimialan rakenteita. Osaa analysoida muutokseen vaikuttavia tekijöitä ja hyödyntää uutta tietoa ruoka-alalla. Hallitsee turvallisen työskentelyn ammattikeittiössä ja pystyy ohjaamaan myös muita. Osaa arvioida ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.
    Lisätiedot
    RESRU22 opsissa vastaava opintojakso oli HOS001RR1A Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tentin tekemiseen saat opettajalta salasanan.

    Sinulla on 2 h aikaa tehdä tentti.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    18.08.2025 - 10.10.2025

    Oppimistehtävät

    Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti. Yritysvierailuilla on pakollinen läsnäolo. 1. Orientointitehtävä H/T 2. Mediaseuranta H/T 3. Yritysvierailut 3 kpl H/T 4. Elintarvikepienteollisuus-tehtävä 10 p. Hyväksymisraja 4 p. 5. Tentti 30 p. Hyväksymisraja 12 p. 6. Opintojaksotehtävä 60 p. Hyväksymisraja 24 p 7. Opintojaksotehtävän vertaisarviointi H/T

    Aikataulu

    19.08.2025 11.00 - 13.45
    21.08.2025 11.00 - 13.45
    26.08.2025 11.00 - 13.45
    28.08.2025 11.00 - 13.45
    02.09.2025 11.00 - 13.45
    04.09.2025 11.00 - 13.45
    09.09.2025 11.00 - 13.45
    11.09.2025 11.00 - 13.45
    16.09.2025 11.00 - 13.45
    18.09.2025 11.00 - 13.45
    23.09.2025 11.00 - 13.45
    25.09.2025 11.00 - 13.45
    30.09.2025 11.00 - 13.45
    02.10.2025 11.00 - 13.45
    07.10.2025 11.00 - 13.45
    09.10.2025 11.00 - 13.45

    Ryhmä
    • RR1HA1
    • CONTACT
    Opettaja

    Mirjami Willman, Ville Parkkinen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5