•   Ravintola-alan liiketoimintaympäristö HOS004AS2A-3004 19.08.2024-30.07.2025  5   (DEMO) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija tunnistaa ja osaa arvioida ravintoloiden erilaisia liikeideoita, osaa hyödyntää ravintola-alan tunnuslukuja ja tilastoja, hahmottaa vastuullisuuden merkityksen palvelutarjonnassa. Opiskelija ymmärtää ravintolan esihenkilöroolin monimuotoisuuden sekä verkostojen ja sidosryhmien tärkeyden. Hän osaa suunnitella ja hallita ravintolayrityksen henkilöstöresursseja tehokkaasti.
    Sisältö
    Ravintoloiden liiketoimintamallit, toimintaympäristö, vastuullisuus liiketoiminnassa ja palvelutarjonta. Esihenkilönä työskentely ravintolassa. Työvuorolistan laatiminen.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa ravintoloiden erilaisia liikeideoita ja ymmärtää vastuullisen liiketoiminnan merkityksen ravintolassa.
    Ymmärtää kannattavan palvelutarjonnan merkityksen sekä moninaisen esihenkilötyön.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa analysoida ravintoloiden erilaisia liikeideoita ja osaa soveltaa vastuullisuutta ravintolaliiketoiminnassa .
    Osaa soveltaa monipuolisesti palvelutarjontaa kannattavassa ravintolassa ja analysoida esihenkilötyön merkitystä liiketoiminnassa.
    Osaa soveltaa henkilöresursseja ja laatia yksinkertaisen työvuorolistan.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa analysoida ja kehittää ravintoloiden erilaisia liikeideoita ja kehittää monipuolisesti ravintolan vastuullisuutta.
    Osaa kehittää palvelutarjontaa kannattavassa ravintolassa ja hyödyntää esihenkilötyön teoriaa ja käytänteitä toiminnassaan.
    Osaa laatia ravintolan tarpeet monipuolisesti huomioivan työvuorolistan.
    Ymmärtää miten henkilöresursseja suunnitellaan ja hallitaan.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämä on näyttö- eli DEMO-toteutus opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksolla opittavat tiedot ja taidot. Opintojaksolla ei ole opetusta tai tapaamisia.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    19.08.2024 - 30.07.2025

    Oppimistehtävät

    Osaaminen osoitetaan ennakkotehtävällä sekä arvioitavalla esityksellä, joka voidaan myös toteututtaa ryhmähaastatteluna.

    Ilmoittautumisaika

    18.10.2024 - 18.10.2024

    Ryhmä
    • DEMO
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Opettaja

    Outi Rekola

    Paikkoja

    1 - 40

    Arviointitavat

    Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla.  Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään. 

    Osaamistavoitteiden saavuttaminen arvioidaan erilaisten oppimistehtävien, tenttien ja muiden näyttöjen avulla. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää, että opiskelija osoittaa hallitsevansa opintojaksokuvauksessa vaaditut osaamiset.
    Samansisältöisen osaamisen voi osoittaa vain kerran.
    Suoritus arvioidaan käyttäen asteikkoa
    • kiitettävä (5)
    • erittäin hyvä (4)
    • hyvä (3)
    • tyydyttävä (2)
    • välttävä (1)
    • hylätty (0).

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5