•   Ammattikeittiön esihenkilötyö HOS003RR1A-3007 12.01.2026-31.05.2026  5   (DEMO) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa:

    -Toimialaa koskevan lainsäädännön keskeiset velvoitteet sekä ruokaturvallisuuteen ja elintarvikehygieniaan liittyvät käytänteet ja vastuut ammattikeittiössä,

    -sopimusoikeuden keskeiset periaatteet, oikeuslähteet ja niiden hierarkian sekä sopimussuhteen elinkaareen liittyviä keskeisimpiä kysymyksiä ja sopimuksen merkityksen riskienhallinnan välineenä

    -esihenkilötyön kannalta keskeisen työlainsäädännön pääpiirteet ja tuntee työehtosopimusjärjestelmää osana työoikeuden normihierarkiaa ja sen merkitystä työsuhteille.

    -olennaiset työntekijän ja työnantajan oikeudet ja velvollisuudet työsuhteen syntymisestä sen päättymiseen

    -tuntee keskeiset työturvallisuus- ja työaikalainsäädännön säännöt.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    Toimialan keskeinen lainsäädäntö
    Ruokaturvallisuus ja elintarvikehygienia
    Sopimusoikeus
    Työvuorolistat, työoikeus, työsuhde, Mara työehtosopimus
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa keskeistä toimialan, sopimus- sekä työoikeuden sääntelyä sekä olennaisia ammattikeittiön ruokaturvallisuuteen ja elintarvikehygieniaan liittyviä käytänteitä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa ravintolatoiminnan keskeiset velvoitteet sekä ruokaturvallisuuteen ja elintarvikehygieniaan liittyvät tavanomaiset käytänteet ammattikeittiön toiminnassa. Osaa käyttää keskeisiä työoikeudellisia käsitteitä ja tuntee sopimusoikeuden keskeiset periaatteet ja normit. Tietää sopimuksen merkityksen riskienhallinnan välineenä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    On sisäistänyt ravintolatoimialalla ja ammattikeittiössä sovellettavien sääntöjen ja käytänteiden merkityksen osana vastuullista liiketoimintaa. Osaa soveltaa työsuhteeseen vaikuttavia normeja erilaisissa tavanomaisissa tilanteissa. Hallitsee sopimusoikeuden keskeiset periaatteet ja normit sekä osaa hyödyntää sopimusta riskienhallinnan välineenä.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa. Juridiikan oppimateriaaleista mikä tahansa oikeuden perusteos soveltuu opintojakson materiaaliksi.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    12.01.2026 - 31.05.2026

    Ilmoittautumisaika

    01.12.2025 - 15.05.2026

    Aikataulu

    Opintojakso toteutetaan periodilla 1 2024.

    Ryhmä
    • DEMO
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Tutustu opintojaksoon ja mikäli tuntuu siltä, että osaat jo valmiiksi, eli haluat suorittaa opintojakson näyttönä, ota yhteyttä opintojakson opettajiin.

    Opettaja

    Ville Parkkinen

    Paikkoja

    1 - 40

    Arviointitavat

    Jurdiikan osiosta: toteutuksella ei ole tenttiä, vaan se suoritetaan tekemällä 3-4 oppimistehtävää, jotka kaikki tulee palauttaa hyväksytysti, jotta opintojakson voi läpäistä. Oppimistehtävät arvioidaan asteikolla 1-5 ja niiden palautuspäivistä sovitaan ensimmäisellä kerralla. Koska toteutuksella ei ole tenttiä, siinä ei ole uusinnan tai arvosanan korotusmahdollisuutta. Opintojakson läpäistääkseen jokainen oppimistehtävä tulee olla hyväksytysti suoritettu.

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5