Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa:
-Toimialaa koskevan lainsäädännön keskeiset velvoitteet sekä ruokaturvallisuuteen ja elintarvikehygieniaan liittyvät käytänteet ja vastuut ammattikeittiössä,
-sopimusoikeuden keskeiset periaatteet, oikeuslähteet ja niiden hierarkian sekä sopimussuhteen elinkaareen liittyviä keskeisimpiä kysymyksiä ja sopimuksen merkityksen riskienhallinnan välineenä
-esihenkilötyön kannalta keskeisen työlainsäädännön pääpiirteet ja tuntee työehtosopimusjärjestelmää osana työoikeuden normihierarkiaa ja sen merkitystä työsuhteille.
-olennaiset työntekijän ja työnantajan oikeudet ja velvollisuudet työsuhteen syntymisestä sen päättymiseen
-tuntee keskeiset työturvallisuus- ja työaikalainsäädännön säännöt.