Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Ruokakulttuuriin liittyvät keskeiset käsitteet, Kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, Tunnistaa erilaisia ruokakäyttäytymiseen ja trendeihin vaikuttavia tekijöitä, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet ravintolaliiketoiminnassa.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ei edeltävyysvaatimuksia
Sisältö
Opintojakson sisältöjä ovat: Ruokakulttuurin kansainvälinen kehitys, Suomalainen ruokakulttuuri, Ruokakäyttäytyminen ja ruoan valintaan vaikuttavat tekijät, Ruokatrendit muuttuvassa yhteiskunnassa, Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija osaa: tunnistaa ruokakulttuuriin liittyviä käsitteitä ja trendejä, Osaa kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, osaa työskennellä ohjatusti ravintolapalveluun liittyvissä erilaisissa työtehtävissä.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osaa kuvailla kattavasti suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, Tunnistaa ruokakäyttäytymiseen vaikuttavia tekijöita ja osaa soveltaa tietoa ravintolapalveluissa, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet, Osaa kuvata erilaisia ruokakulttuurin ja ravintolapalveluiden trendejä.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa analysoida suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, osaa arvioida ruokakäyttäytymistä ja ruokakulttuurin nykytilaa, osaa arvioida trendien vaikutusta ravintolapalveluihin, osaa analysoida vieraanvaraisen asiakaspalvelun osa-alueita ja soveltaa osaamistaan ravintolapalveluissa.
Lisätiedot
Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.