•   Ruokakulttuuri HOS002RR1A-3002 27.03.2023-30.08.2023  5   (RRB1HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Ruokakulttuuriin liittyvät keskeiset käsitteet, Kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, Tunnistaa erilaisia ruokakäyttäytymiseen ja trendeihin vaikuttavia tekijöitä, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet ravintolaliiketoiminnassa.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Ruokakulttuurin kansainvälinen kehitys, Suomalainen ruokakulttuuri, Ruokakäyttäytyminen ja ruoan valintaan vaikuttavat tekijät, Ruokatrendit muuttuvassa yhteiskunnassa, Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija osaa: tunnistaa ruokakulttuuriin liittyviä käsitteitä ja trendejä, Osaa kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, osaa työskennellä ohjatusti ravintolapalveluun liittyvissä erilaisissa työtehtävissä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa kuvailla kattavasti suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, Tunnistaa ruokakäyttäytymiseen vaikuttavia tekijöita ja osaa soveltaa tietoa ravintolapalveluissa, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet, Osaa kuvata erilaisia ruokakulttuurin ja ravintolapalveluiden trendejä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa analysoida suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, osaa arvioida ruokakäyttäytymistä ja ruokakulttuurin nykytilaa, osaa arvioida trendien vaikutusta ravintolapalveluihin, osaa analysoida vieraanvaraisen asiakaspalvelun osa-alueita ja soveltaa osaamistaan ravintolapalveluissa.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle.

    Tämä kyseinen toteutus on suunnattu Ruokatuotannon restonimi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimateriaali ja soveltuva kirjallisuus ilmoitettu Moodlessa.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Opintojaksolla ei ole tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    27.03.2023 - 30.08.2023

    Oppimistehtävät

    Opintojaksolla on 4 pakollista tehtävää, joista kaikki on läpäistävä. 1. Oppimispäiväkirjat (3 kpl) - 3x10 p. yht. 30 p. (läpäisyyn väh. 4/10 /opk) 2. Maakuntien perinneruoat - raportti + esitys - 20p (läpäisyyn väh. 8/20) 3. Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat - esitys 25 p. (läpäisyyn väh. 10/25) 4. Palvelukokonaisuus - 25 p. - raportti (läpäisyyn väh. 10/25)

    Ilmoittautumisaika

    09.01.2023 - 24.03.2023

    Aikataulu

    Ke 10.5.2023 klo 11.00–13.45 Hybridi G316

    Ti 23.5.2023 klo 13.00–16.00 Online

    Ti 15.8.2023 klo 11.00–14.00 Näyttötilaisuus Haagassa, luokkatila tarkentuu lähempänä

    Ryhmä
    • RRB1HA1
    • WORKSTUDY
    Opettaja

    Jari Karjalainen, Mirjami Willman

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5