•   Elämystalous työkenttänä HOS002RE1A-3001 22.08.2022-14.10.2022  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Osaa hahmottaa kansainvälistä ja kotimaista elämystaloutta.
    Osaa seurata elämystalouden toimijoita, ekosysteemiä, trendejä ja muutoksia.
    Tunnistaa alan verkostoja ja muutostekijöitä.
    Osaa hahmottaa palvelukonsepteja.
    Hahmottaa toimialan ristiintoimintaa ja -myyntiä.
    Osaa vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
    Soveltaa tietoa oman urasuunnitelman aloittamiseen.
    Sisältö
    Elämystalouden määrittely yritystoimalana.
    Elämystalouden klusterit ja yhteistyöverkostot, alan toimijat ja työroolit. Palvelutuotteiden hahmottaminen, vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet. Alan koti- ja ulkomaiset tietolähteet.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa ja nimeää elämystalouden toimijoita, palveluprosesseja.
    Osaa kuvata vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
    Osaa jossain määrin hyödyntää tietoa alan lähteistä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa seurata ja ymmärtää alan kehittymistä.
    Osaa kuvailla ja vertailla alan toimijoita.
    Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
    Osaa höydyntää alan tietolähteitä ja tunnistaa muutostarpeita.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa seurata alan kehittymistä ja hyödyntää saamaansa tietoa.
    Osaa analysoida alan tomijoita ja verkostoja.
    Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita ja soveltaa niitä omassa toiminnassaan.
    Osaa kuvailla ja tunnistaa kehittämiskohteita ja muutostarpeita.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    lähiopetus
    toimialoihin tutustuminen
    elinkeinovierailut lähiympäristöön tai opintomatkan aikana
    elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
    alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
    palvelukonsepteihin tustuminen ja niiden testaus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimisalustan aineistot

    Työelämäyhteydet

    esimerkit alalta vierailu alan yritykseen, vierailuluennoitsijat RestoMessut 11.10 joilla tutustutaan alan yrityksiin Tällä opintojaksolla opiskelijat kehittävät Porvoon kampuksen kompetensseista seuraavia: Digitaidot,tiimityö, viestintä

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    ei tenttiä

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    alan esimerkit ja materialit

    Ajoitus

    22.08.2022 - 14.10.2022

    Oppimistehtävät

    Oppimistehtävä 1: Mediaseuranta, yksilötehtävä, palautus 4.9. 20/100 p Oppimistehtävä 2: Osallistuminen yritysvierailu tai vierailuluentoon, 5 / 100 p Oppimistehtävä 3: Mystery shopping, ryhmätehtävä, tehdään 22.9, palautus su 25.9., 25/100 p Oppimistehtävä 4: RestoMessut 11.10.2022, yksilötehtävä, 50/100 p Yhteensä 100 pistettä

    Ilmoittautumisaika

    15.08.2022 - 19.08.2022

    Aikataulu

    Lähiopetus tiistaisin ja torstaisin kello 8.15-10.45
    Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia.

    Viikko 1 (34)
    ti 23.8. Johdanto elämystalouteen ja vieraanvaraisuusalaan
    Tervetuloa. Kurssin esittely (sisältö, ohjelma, tehtävät, työmuodot, arviointi)
    Johdanto: Tapahtumapalvelut, ohjelmapalvelut ja nähtävyydet elämystalouteen
    to 25.8. Elämystuote on palvelutuote
    Palveluosaamisen ja vieraanvaraisuuden perusteet. Mitä on vieraanvaraisuus?

    Viikko 2 (35) Elämystalouden toimijat
    Ti 30.8. Liikennepalvelut: lento-, vesi- ja maaliikenne
    Ohjeistus tehtävään 1: Mediaseuranta, palautus su 4.9.

    To 1.9. Majoituspalvelut – Suvi

    Viikko 3 (36) Elämystalouden toimijat
    Ti 6.9. Ei lähiopetusta Vierumäkipäivä
    To 8.9 Tapahtumapalvelut, ohjelmapalvelut ja nähtävyydet
    Oppimistehtävä 1 Mediakatsaus purku
    ? Viikko 4 (37) Elämystalouden toimijat
    Ti 13.9. Ravintolapalvelut
    To 15.9. Matkatoimistot
    Johdatus tehtävään 3: Mystery Shopping

    Viikko 5 (38) Yritysvierailuviikko?
    Ti 20.9. Yritysvierailut elämystalouden yritykseen
    To 22.9. Tehtävä 3: Mystery Shopping -pienryhmätehtävä (3–4 hengen ryhmät)
    Ei lähiopetusta. Pienryhmät tekevät 22.9 tai omalla ajalla vierailut.

    Viikko 6 (39) Vieraanvaraisuus alalla
    Ti 27.9. Mystery Shopping -tehtävän purku – Liisa
    To 29.9. Kulttuurisisoinnaisuus - Suvi
    Asiakkaan ja palveluntarjoajan roolit?

    Viikko 7 (40) Elämystalouden klusterit ja yhteistyöverkostot, alan toimijat ja työroolit. Antti / Rilla
    Ti 4.10. Elämystalouden klusterit ja yhteistyöverkostot - Liisa
    Ohjeistus tehtävään 4: RestoMessut
    To 6.10. Elämysalan toimijat ja työroolit - Suvi

    Viikko 8 (41)
    Ti 11.10 Elämystalouden RestoMessut Haagan kampuksella ti 11.10.2022, klo 10–14 – Suvi ja Liisa
    Tee tehtävä 4 RestoMessuilla
    Ei lähiopetusta, osallistu messuille lähiopetuksen aikana, tarvittaessa yhteiskuljetus
    To 13.10. Tehtävä 3 RestoMessut-tehtävän palautuspäivä ja purku – Suvi ja Liisa
    Opintojakson palautepalaveri (Suvi ja Liisa

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RE1PC1
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Work & Study ja näyttö

    Opettaja

    Liisa Wallenius, Suvi Mannonen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti:
    90–100 pistettä 5
    80–89 pistettä 4
    70 - 79 pistettä 3
    60 - 69 pistettä 2
    50 - 59 pistettä 1

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5