Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto HOS001RR1A-3004 15.01.2024-17.05.2024 5 (RRB1HA1, ...)+-
Osaamistavoitteet
Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Kuvailla ja arvioida vastuullisuuden osa-alueita ja käsitteitä, Kuvailla vastuullisen ruokaketjun toimintaa, Tunnistaa toimialan rakenteita, Hallitsee ammattikeittiön turvalliset toimintatavat
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ei edeltävyysvaatimuksia
Sisältö
Opintojakson sisältöjä ovat: Vastuullisuuden osa-alueet ja käsitteet, Vastuullinen ruokaketju, Ruokapalvelut elämystaloudessa ja toimialan rakenteet, Ammattikeittiön työturvallisuus ja käytänteet. Turvallisuus majoitus- ravitsemis- ja matkailualalla.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija osaa kuvailla vastuullisuuden osa-alueita ja ruokapalveluiden toimintaa. Tunnistaa turvallisuuteen ja vastuullisiin valintoihin vaikuttavia tekijöitä ruokapalveluissa. Tunnistaa ruokapalveluiden eri toimintaympäristöjä. Osaa toimia turvallisesti ammattikeittiössä.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa soveltaa vastuullisia toimintatapoja työskentelyssään. Osaa kuvailla ruokapalveluiden eroja eri toimintaympäristöissä. Osaa tunnistaa työturvallisuusriskejä ammattikeittiössä ja ennaltaehkäistä niitä.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Osaa soveltaa vastuullisia toimintatapoja liiketoiminnassa. Osaa arvioida toimialan rakenteita ja ruokapalveluiden vastuullisuutta. Hallitsee turvallisen työskentelyn ammattikeittiössä ja pystyy ohjaamaan myös muita. Osaa arvioida ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.
Lisätiedot
Syksystä 2024 lähtien opintojaksoon tehtiin nimenmuutos. Uusi opintojakso on HOS004RR1A Ruokapalvelut elämystaloudessa.