•   Ruoka ja Media FPR8RH028-3004 27.03.2023-19.05.2023  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson tavoitteena on tutustua median tapoihin tuottaa ruokaan liittyvää kirjoittelua ja ruokavalokuvausta. Opiskelija osaa tuottaa ruokamediaan tekstejä ja reseptejä kuvineen. Lisäksi hän pystyy hahmottamaan ruoka- ja media-alan toimintatavat ja yhteistyömahdollisuudet.

    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • osaa havainnoida alan trendejä ja hyödyntää tätä tietoa työskentelyssään
    • ymmärtää ja osaa soveltaa toiminnassaan ruoka-designia
    • osaa kehittää elämyksellisiä ja esteettisiä tuotteita
    • osaa analysoida, arvioida ja toistaa ruokamedioiden tyylejä
    • osaa kehittää ja laatia eri medioihin sopivia reseptejä
    • hahmottaa ruoka-aiheisen artikkelin teon vaiheet
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opintojaksolla ei lähtötasovaatimuksia
    Sisältö
    • ruokatrendit
    • ruoka-aiheisen artikkelin ja tekeminen
    • ruokatoimittajan työ
    • ruokadesign
    • ruokavalokuvauksen periaatteet
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Osaa ohjatusti ja annettujen ohjeiden mukaan suunnitella ja toteuttaa ruokamediaan liittyvän tekstin ja reseptin kuvineen sovitusta aiheesta. Opiskelija tarvitsee paljon tukea tehtävässä.

    Aikataulujen noudattamisessa on ongelmia ja oman työn suunnittelussa puutteita.

    Opiskelija osallistuu keskusteluun tunneilla ja ryhmän toimintaan satunnaisesti.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa itsenäisesti suunnitella ja toteuttaa ruokamediaan liittyvän teksti- ja reseptikokonaisuuden kuvineen sovitusta aiheesta, mutta tekniikan ja toteutuksen osalta esiintyy epätasaisuutta.

    Aikataulujen noudattamisessa on jonkin verran ongelmia ja oman työn suunnittelussa puutteita. Tunnistaa omat heikkoudet ja pystyy hyödyntämään palautetta.

    Kaikki annetut tehtävät on tehty tehtävänannon mukaisesti.

    Opiskelija osallistuu keskusteluun tunnilla. Tuo omia ajatuksiaan ja ideoitaan yhteiseen keskusteluun, antaa asiallista palautetta omalla vuorollaan.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa itsenäisesti suunnitella ja toteuttaa ruokamediaan liittyvän teksti- ja reseptikokonaisuuden kuvineen, jossa tuotos muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden. Työ on tekniikan ja toteutuksen osalta erinomainen.


    Opiskelija noudattaa aikatauluja, osaa suunnitella ja mitoittaa oman työn käytettävissä olevan ajan mukaan. Hän tunnistaa omat kehittämistarpeensa, osaa hyödyntää palautetta ja pystyy itsenäisesti löytämään ratkaisuja ongelmiin.

    Tehtäviin on paneuduttu ja tehtävät on tehty tehtävänannonmukaisesti. Työssä on persoonallista näkemystä.

    Opiskelija osallistuu aktiivisesti keskusteluun tunnilla, jakaa tietoa, ideoi ja kommentoi yhdessä, antaa rakentavaa ja konkreettista palautetta, luo myönteistä ilmapiiriä. Hän sisäistää tiedon jakamisen merkityksen ja tekee sitä aktiivisesti ryhmässä.
    Lisätiedot
    Opintojakso toteutetaan yhdessä elinkeinon kanssa (vierailevia luennoitsijoita, tutustumiskäyntejä ja tehtävän toteutus elinkeinolle).

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opetus- ja oppimismenetelmät
    Lähiopetus ja tehtävät 70 h
    Kirjallisuuteen ja ruokamediaan tutustuminen 34 h
    Itsenäinen opiskelu 30 h
    Oman oppimisen arviointi 1 h

    Vaihtoehtoiset suoritustavat
    Opintojaksolla ei ole vaihtoehtoista suoritustapaa.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajien ilmoittama ja jakama materiaali.

    Työelämäyhteydet

    Opintojakso toteutetaan yhdessä elinkeinon kanssa (vierailevia luennoitsijoita, tutustumiskäyntejä ja tehtävän toteutus elinkeinolle).

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    27.03.2023 - 19.05.2023

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2023 - 24.03.2023

    Aikataulu

    Tiistaisin klo 14.00 – 17.00 luokassa G314 ja Nuijamies-opetuskeittiössä A222, ryhmätyöaika useimmiten oppituntien jälkeen tiistaisin klo 17.00 – 19.45.

    Ryhmä
    • CONTACT
    • 02HAAGAVV
    Opettaja

    Päivi Peltonen, Birgitta Nelimarkka

    Paikkoja

    15 - 25

    Arviointitavat

    Opintojaksotehtävät 100%. Opintojaksotehtävä 1. 25 %, opintojaksotehtävä 2. 25 %, opintojaksotehtävä 3. 50 %

    Koulutus

    HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma, RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5