•   NY Start-up korkeakoulu -ohjelma ENT8LH101-3004 01.08.2021-31.07.2022  10   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Yrittäjyys on uusien mahdollisuuksien ja ratkaisujen luomista epävarmoissa oloissa. Se on innovatiivista toimintaa, jonka tuloksena olemassa olevat yritykset uudistuvat ja uusia yrityksiä syntyy. Lisäksi yrittäjänä toimiminen voi olla monessa ammatissa keskeinen työn tekemisen muoto. Ohjelman tavoitteena on tarjota opiskelijoille käytännön kokemuksia yrittäjyydestä sekä tilaisuus soveltaa oppimaansa tietopohjaa aidossa liiketoimintaympäristössä. Opintojakson jälkeen opiskelijoilla on omakohtaista kokemusta innovoivan tiimin rakentamisesta ja tiimityöstä, yritysideoiden hahmottamisesta, testaamisesta ja yritystoiminnan käynnistämisestä.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opintojaksolle ei ole edeltävyysehtoja. Opintojakso voidaan liittää Liiketalouden yrittäjyysopintojen syventäviin opintokokonaisuuksiin tai vapaasti valittaviin. Opintojakso sopii hyvin kenelle tahansa opiskelijalle, jota yrittäjyys aiheena kiinnostaa.
    Sisältö
    NY Start Up ( http://nystartup.fi/ ) on ohjelma, jossa opiskelijat perustavat opintojakson ajaksi oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen. Yritys toimii ideoiden testilaboratoriona, tarjoaa mahdollisuuden soveltaa työelämätaitoja käytäntöön oman yrityksen kautta ja antaa opiskelijalle kuvan siitä, millaista on työskennellä omassa tai pienessä yrityksessä. Lisäksi opintojaksolla on mahdollisuus verkostoitua muiden NY-opiskelijoiden kanssa.

    Opintojakso on suunniteltu soveltuvaksi eri alojen opiskelijoille. Opintojakson vahvuudet perustuvat sen poikkitieteellisyyteen ja yhdessä tekemiseen, mutta perustiedot liiketaloudesta eivät toki ole haitaksi. Mukaan tullessa ei tarvitse olla omaa valmista liikeideaa tiedossa. Tärkeintä on halu ja innostus lähteä luomaan uutta ja oppimaan oman tekemisen kautta.

    Opiskelijat muodostavat tiimejä ja perustavat tiimeissä yrityksen lukuvuoden ajaksi. Yritys toimii oikeilla markkinoilla tarjoten tuotteita tai palveluita asiakkaille. NY Start Up tarjoaa erinomaisen pohjan omien ideoiden testaamiseen ja liiketoiminnassa tarvittavien taitojen kehittämiseen. Perustettavan yrityksen toiminta on verotonta 8.500 euroon saakka. Vastaavia opintoja järjestetään samanaikaisesti muissa korkeakouluissa ympäri Suomea. Työskentely huipentuu valtakunnalliseen finaaliin, jossa opiskelijat kilvoittelevat keskenään parhaasta yritysideasta. Voittajatiimi pääsee edustamaan Suomea Eurooppa-tasolla.

    Kurssi on osa eurooppalaista JA Start Up Program -kokonaisuutta, ja vastaavanlaisia kursseja järjestetään eri Euroopan maissa. Suomessa NY Start Up on korkeakoulujen yhteinen ohjelma, jota hallinnoi Nuori Yrittäjyys Ry (http://nuoriyrittajyys.fi/ ). Pääkaupunkiseudulla opintojakso toteutetaan yhdessä eri korkeakoulujen kanssa. Opiskelijatiimit kootaan monialaisiksi.

    NY Start Up’n ohjelmarunko:
    1. tiimiytyminen (mahdollisuuksien hahmottaminen ja tiimiytyminen)
    2. yrityksen toimintaidean pohtiminen
    3. liiketoimintamallin kehittäminen ja liikeidean testaaminen (liiketoimintasuunnitelma)
    4. yritykset toiminnassa
    5. tulevaisuuden suunnitelmat
    Lisäksi:
    • aloitusleiri
    • sparraukset ja tiimitapaamiset myös muiden korkeakoulujen kanssa
    • lähiopetus 2-3 kertaa kuukaudessa
    • oppimispäiväkirjat (3 kpl) sekä loppuraportti
    • Online-tehtävät
    • valmistautuminen NY Start Up –kilpailuun (mm. hissipuhe/pitchaus)
    • valitut tiimit pääsevät NY Start Up –finaaliin (Suomen Mestaruus)
    • yksi tiimi pääsee mukaan NY Start Up -Euroopan Mestaruus –kilpailuihin
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    • tietää, mitä yrittäjämäinen toimintatapa tarkoittaa.
    • tietää ideoinnin ja yritystoiminnan suunnittelun vaiheet ja osaa olla tiimin jäsen.
    • seuraa kehittymistään oppimispäiväkirjassa.
    • osaa luetella yrittäjältä vaadittavat osaamiset ja tietää, mitä haasteita on yritystoiminnan aloittamisessa tai kehittämisessä.
    • osaa tehdä liiketoimintamallin ja ymmärtää liiketoimintasuunnitelman tekemisen tärkeyden.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    • hallitsee yrityksen ideoinnin, suunnittelun ja perustamisen vaiheet.
    • osaa toimia aktiivisesti tiimin jäsenenä.
    • tietää hyvin, mitä oman yritystoiminnan aloittamiseen tarvitaan.
    • seuraa analyyttisesti kehittymistään oppimispäiväkirjassa.
    • pystyy tarvittaessa toimimaan yrittäjämäisesti ja havaitsee erilaisia mahdollisuuksia ympäristössään.
    • osaa tehdä hyvän liiketoimintamallin ja hahmotella liiketoimintasuunnitelman oman tai toisen yrittäjän yritystoiminnan aloittamiseksi.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    • hallitsee yrityksen ideoinnin, suunnittelun ja perustamisen vaiheet hyvin.
    • osaa toimia rakentavasti innovatiivisen tiimin vetäjänä ja jäsenenä.
    • seuraa analyyttisesti kehittymistään oppimispäiväkirjassa ja pyrkii tietoisesti jatkuvaan kehittymiseen.
    • pystyy hyödyntämään erilaisia mahdollisuuksia ympäristössään.
    • tunnistaa ja arvioi yrittäjän osaamistarpeita kiitettävästi ja toimii itse yrittäjämäisesti.
    • tietää, mitä haasteita yritystoiminnan aloittamisessa on ja osaa kiitettävästi ratkaista eteen tulevia ongelmia.
    • osaa suunnitella, kehittää ja arvioida yrityksen toimintaa liiketoimintamallin avulla sekä tehdä toteuttamiskelpoisen liiketoimintasuunnitelman.
    Lisätiedot
    NY Start up -ohjelma tehdään yhdessä pääkaupunkiseudun korkeakoulujen kanssa ja aikataulu muokataan yhteisesti opintojakson edetessä. Ohjelmaan sisältyy vierailijoita, yritystapaamisia, workshopeja ja asiantuntijasparraajien tapaamisia, joista sovitaan sitä mukaa, kun ohjelmassa edetään. SM–kilpailut ja EM–kilpailu järjestetään NY-organisaation toimesta.

    Paras tiimi pääsee Suomen Mestaruus -kilpailuihin. Suomesta lähetetään voittajatiimi Euroopan Mestaruus –kilpailuihin.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    01.08.2021 - 31.07.2022

    Ilmoittautumisaika

    14.06.2021 - 01.10.2021

    Aikataulu

    Aloitus lokakuussa. Aikataulu tarkentuu myöhemmin.

    Ryhmä
    • CONTACT
    • 02HAAGAVV
    Opettaja

    Mariitta Rauhala, Juuso Kokko, Tarja Jokinen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma, HOTEM Degree Programme in Hospitality, Tourism and Experience Management, RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma, MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5