•   Yrittäjyys ja liiketoiminta ENT001HH1A-3107 15.01.2024-17.05.2024  5   (RRB3HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa
    o toimia yrittäjämäisesti
    o yrittäjyyden ja liiketoiminnan keskeiset käsitteet
    o kuvata yrittäjäksi ryhtymisen tapoja, mahdollisuuksia, yrittäjyyden ilmenemismuotoja sekä yhtiömuotoja,
    o arvioida yrittäjyyttä sekä verkostoja yksilön näkökulmasta,
    o hyödyntää tietoperustaa sekä BMC-mallia kuvatessaan ja arvioidessaan liiketoimintaa, vastuullisuus huomioiden.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia.
    Sisältö
    o Yrittäjyyden ja liiketoiminnan keskeiset käsitteet
    o Yrittäjyys Suomessa
    o Yrittäjyysosaaminen
    o Yrittäjyyden mahdollisuudet
    o Vastuullisuus liiketoiminnassa
    o Liiketoimintamalli, Business Model Canvas
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa
    o ottaa vastuun tehtävistään
    o käyttää yrittäjyyden, liiketoiminnan sekä vastuullisuuden keskeisiä käsitteitä
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Edellisen lisäksi osaa
    o arvioida omia mahdollisuuksiaan toimia yrittäjänä
    o arvioida liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä yrittäjäksi ryhtymistä
    o tunnistaa ja kuvata omat verkostonsa
    o yrittäjyyden ja liiketoiminnan tietoperustan sekä vastuullisuuden yhteydet niihin.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Edellisen lisäksi osaa
    o analysoida yrittäjyyden haasteita ja mahdollisuuksia
    o analysoida liiketoimintamahdollisuuksia sekä -malleja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tällä opintojaksolla perehdyt yrittäjyyteen ja yrittäjyysosaamiseen. Yrittäjä ei tietenkään pärjää ilman liiketoimintaosaamista. Siksi perehdymme siihenkin. Opintojaksolla on tavallaan kaksi otsikon mukaista teemaa. Yrittäjyyttä otamme haltuun pohtimalla yrittäjyyden mahdollisuuksia, yrittäjäksi ryhtymistä ja yrittäjän verkostoja. Liiketoiminnasta tutustumme yritysten toimintaympäristöön ja talouden malleihin, strategiaan ja vastuullisuuteen sekä liiketoimintamalliin.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Harmaala, Minna-Maari & Jallinoja, Niina 2012. Yritysvastuu ja menestyvä liiketoiminta.

    Järvinen, Mikko & Kari, Matti 2017. Yritä, erehdy, onnistu. Helppo opas yrittäjyyteen. (kirjassa käydään läpi liiketoimintamallia (BMC) aloittavan yrittäjän näkökulmasta.

    Osterwalder, Alexander & Pigneur, Yves 2010. Business Model Generation. (kirjasta löytyy ainakin ekat 60 sivua verkosta etsimällä ja mahdollisesti myös koko kirja)

    Viitala, Riitta & Jylhä, Eila 2013. Liiketoimintaosaaminen, Menestyvän liiketoiminnan perusta. (pitäisi löytyä paperiversion lisäksi myös verkkokirjana riitttävästi kirjastosta)

    Työelämäyhteydet

    Vierailevat luennoitsijat Ryhmätehtävien kohdeyritykset Esimerkit

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    15.01.2024 - 17.05.2024

    Oppimistehtävät

    Yksilötehtävä yrittäjyydestä (50 % kurssin arvosanasta) Ryhmätehtävät: Liiketoimintamalli (25 % kurssin arvosanasta) Kirjallinen raportti (25% kurssin arvosanasta)

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2024 - 12.01.2024

    Ryhmä
    • RRB3HA1
    • CONTACT
    • BLENDED
    • REB3HA1
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Work & Study
    Näyttö

    Opettaja

    Maija Niemelä

    Paikkoja

    15 - 50

    Arviointitavat

    Kaikki kolme tehtävää tulee suorittaa. Kurssin arvosana muodostuu niistä, painotuksen mukaisesti.

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5