•   Yrittäjyys ja liiketoiminta ENT001HH1A-3086 21.08.2023-15.12.2023  5   (REB2PC1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa
    o toimia yrittäjämäisesti
    o yrittäjyyden ja liiketoiminnan keskeiset käsitteet
    o kuvata yrittäjäksi ryhtymisen tapoja, mahdollisuuksia, yrittäjyyden ilmenemismuotoja sekä yhtiömuotoja,
    o arvioida yrittäjyyttä sekä verkostoja yksilön näkökulmasta,
    o hyödyntää tietoperustaa sekä BMC-mallia kuvatessaan ja arvioidessaan liiketoimintaa, vastuullisuus huomioiden.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia.
    Sisältö
    o Yrittäjyyden ja liiketoiminnan keskeiset käsitteet
    o Yrittäjyys Suomessa
    o Yrittäjyysosaaminen
    o Yrittäjyyden mahdollisuudet
    o Vastuullisuus liiketoiminnassa
    o Liiketoimintamalli, Business Model Canvas
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa
    o ottaa vastuun tehtävistään
    o käyttää yrittäjyyden, liiketoiminnan sekä vastuullisuuden keskeisiä käsitteitä
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Edellisen lisäksi osaa
    o arvioida omia mahdollisuuksiaan toimia yrittäjänä
    o arvioida liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä yrittäjäksi ryhtymistä
    o tunnistaa ja kuvata omat verkostonsa
    o yrittäjyyden ja liiketoiminnan tietoperustan sekä vastuullisuuden yhteydet niihin.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Edellisen lisäksi osaa
    o analysoida yrittäjyyden haasteita ja mahdollisuuksia
    o analysoida liiketoimintamahdollisuuksia sekä -malleja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetuskertoja on kolme. Ne sisältävät luentoja, tuntitehtäviä sekä keskusteluita. Palautettavat tehtävät tehdään lähiopetuskertojen välissä.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tarkemmat tiedot Moodlessa

    Työelämäyhteydet

    Haastattelutehtävä sekä vieraileva luennoitsija

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Opintojaksolla ei ole tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    21.08.2023 - 15.12.2023

    Oppimistehtävät

    Opintojaksolla tehdään yksilö- ja ryhmätehtäviä. Myös tuntitehtävät kuuluvat opintojakson sisältöön.

    Ilmoittautumisaika

    12.06.2023 - 18.08.2023

    Aikataulu

    Lähiopetus:
    21.8.
    9.10.
    27.11.

    Ryhmä
    • REB2PC1
    • WORKSTUDY
    Opettaja

    Katja Laitinen

    Paikkoja

    15 - 30

    Arviointitavat

    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Osaa
    - ottaa vastuun tehtävistään
    - kuvata ja pohtia yrittäjyyttä ja liiketoimintaa sekä
    - tuntee liiketoiminnan tietoperustaa ja vastuullisuuden sisältöä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Edellisen lisäksi osaa
    - arvioida omia mahdollisuuksiaan toimia yrittäjänä
    - arvioida liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä yrittäjäksi ryhtymistä
    - tunnistaa ja kuvata omat verkostonsa sekä
    - tuntee hyvin liiketoiminnan tietoperustaa ja vastuullisuuden yhteydet liiketoimintaan.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Edellisen lisäksi osaa
    - arvioida yrittäjyyden haasteita ja mahdollisuuksia sekä
    - analysoida ja arvioida liiketoimintamahdollisuuksia, strategisia valintoja ja liiketoimintamalleja.

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5