•   Kriisiviestintä ja maineenhallinta COM4HM007-3002 23.10.2023-15.12.2023  5   (EVENING, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa :
    Tunnistaa ja priorisoida organisaation sidosryhmät
    Tunnistaa, ja analysoida organisaation maineen kannalta keskeiset tekijät ja riskit
    Kehittää organisaation kriisiviestintävalmiutta ja laatia kriisiviestintäsuunnitelman
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositus; Strateginen brändin johtaminen tai vastaavat tiedot.  Tämä ei ole kuitenkaan ehdoton edellytys, ja erityisesti lähiopetukseen osallistumalla "ummikkokin" pärjää kurssilla hyvin.
    Sisältö
    Sidosryhmäteoria: sidosryhmien priorisointi ja odotustenhallinta
    Luotettavuus, uskottavuus ja maine
    Maineriskien kartoitus
    Kriisiviestintävalmiuden arviointi ja kehittäminen
    Kriisiinvastaamistrategiat
    Kriisijohtaminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija osaa tunnistaa sidosryhmiä ja organisaation maineriskejä teorioita hyödyntäen. Opiskelija osaa arvioida organisaation kriisiviestintävalmiutta. Opiskelija osaa laatia kriisiviestintäsuunnitelman ja tunnistaa erilaisia kriisiinvastaamisstrategioita. Kirjallisten tehtävien raportointi noudattaa suurilta osin Haaga-Helian raportointiohjeita.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Edellisen lisäksi opiskelija osaa priorisoida sidosryhmiä ja odotuksia valitsemansa organisaation tavoitteiden mukaisesti. Opiskelija osaa perustella laatimansa kriisiviestintäsuunnitelman valitsemansa organisaation näkökulmasta. Kirjallisten tehtävien raportointi noudattaa hyvin Haaga-Helian raportointiohjeita.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Edellisen lisäksi opiskelija osaa luoda strategisen kriisiviestintäsuunnitelman ja soveltaa erinomaisesti kirjallisuuteen ja tutkimukseen perustuvia lähtökohtia organisaation kriisiviestintävalmiuden kehittämiseen. Kirjallisten tehtävien raportointi noudattaa erinomaisesti Haaga-Helian raportointiohjeita. Opiskelija hallitsee projektimaisen työskentelyn ja pysyy aikataulussa.
    Lisätiedot
    Kurssipaikka vahvistetaan suorittamalla hyväksytysti kurssin aloituksessa julkistettava motivaatiotentti viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Tentti perustuu suurilta osin aloituskerran materiaaleihin ja siitä saa enimmillään 10 pistettä, joka sisältyy kurssisuorituksiin. Kurssitehtävät on kaikki pisteytetty ja maksimipistemäärä on 100.

    Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    MAHDOLLISET KURSSIA KOSKEVAT TIEDUSTELUT MIRKA SUNIMENTOLLE etunimi.sukunimi@haaga-helia.fi

    Kurssilla on lähiopetusta, itsenäistä työskentelyä verkossa ja pienryhmätyöskentelyä Pasilassa. Kurssi on kuitenkin mahdollista suorittaa täysin itsenäisesti verkkomateriaalien ja -tehtävien avulla.

    Molemmissa vaihtoehdoissa oppiminen etenee niin, että jokaisen teoriaosuuden jälkeen opittua analysoidaan ajankohtaista kriisiä tai valittua organisaatiota. Lopuksi on vapaaehtoinen kriisisimulaatioharjoitus Pasilassa.

    Lähiopetukseen osallistumista suositellaan lämpimästi kaikille, joilla ei ole aiempaa kokemusta kriisiviestinnästä. Myös osa tehtävistä on mahdollista tehdä ryhmissä lähiopetuksen aikana, jolloin itsenäisen työn osuus on pienempi.

    Kurssin lopussa järjestetään kriisisimulaatio, jossa opittua pääsee testaamaan käytännössä, ja se toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 12. Kuitenkin korkeintaan 20 opiskelijaa mahtuu simulaatioon ja osallistujat vahvistetaan sitovan ennakkoilmoittautumisen perusteella. Ilmoittautuminen simulaation tapahtuu kurssin loppupuolella.

    Jos haluat lukea lisää simulaatiosta, kts juttu Haaga-Helian e-signalsissa
    https://esignals.fi/kategoria/viestinta-ja-markkinointi/twitter-laulaa-ja-paine-on-kova-simulaatiossa-testataan-kriisiviestinnan-oppeja-kaytannossa/#78c2fa96

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimisaineistot julkaistaan kurssin aikana. Lisäksi opiskelijoiden tulee hakea itsenäisesti tietoa valitsemistaan organisaatioista / toimialoista ja kriisitapauksista.

    Mikäli kriisiviestinnästä ei ole juurikaan ennakkotietoa, suositellaan tutustumaan Vilma Luoma-Ahon toimittamaan Procomma Academicin "Särkymätön viestintä" -julkaisuun, jonka voi ladata ilmaiseksi osoitteesta https://helda.helsinki.fi/handle/10138/286185

    Sekä tuoretta Procomman artikkelikokoelmaa Poikkeuksellinen viestinta, jonka latauslinkki https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/344128/Poikkeuksellinen%20viestint%C3%A4.pdf

    Työelämäyhteydet

    Useissa tehtävissä analysoidaan ajankohtaisia ja/tai opiskelijan omaan työhän liittyviä tapauksia. Mahdollisesti vierailu / vierailija.

    Toimipiste

    Pasilan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Kurssilla on helppo aloitustentti, jolla vahvistetaan kurssiosallistuminen. Tentti pohjautuu pääasiassa aloituskerran materiaaleihin ja sisältöihin. Kurssiarvosana määräytyy aloitustentin, ja tehtävien pohjalta arviointikriteerien mukaan 15.12 mennessä palautettujen tehtävien perusteella. Tämän jälkeen mahdollinen täydentäminen tai arvosanan korottaminen tapahtuu tutkintosäännön mukaisesti.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kurssilla käytetään osin materiaalia, jota ei ole julkaistu suomeksi, eli opiskelijan tulee olla kykenevä lukemaan englanninkielisiä tekstejä. Kurssilla analysoidaan myös kansainvälisiä tapauksia ja kriisiviestinnän ja -johtamisen erityispiirteitä eri maissa.

    Ajoitus

    23.10.2023 - 15.12.2023

    Oppimistehtävät

    Kurssi on myös suunniteltu niin, että tehtävät tukevat toinen toisiaan, joten on suositeltavaa tehdä ne annetussa järjestyksessä. Tehtäviä voi tehdä myös parityönä, ja joitain tehtäviä pyritään tekemään / aloittamaan iltaopetuskertojen aikana. kurssin arviointi perustuu 15.12 mennessä palautettuihin tehtäviin. Myöhässä palautetuista tehtävistä ei "rankaista", mutta niistä ei saa palautetta. Toistuva myöhästely vaikuttaa myös kurssiarvosanaan, sillä arvosanassa 5 edellytetään että "Opiskelija hallitsee projektimaisen työskentelyn ja pysyy aikataulussa." TEHTÄVÄ 1 TENTTI DL 29.10 Arviointi: 0 – 10 pistettä TEHTÄVÄ 2 SIDOSRYHMÄANALYYSI DL 05.11 (ELLEI TEE TUNNILLA 30.10) Arviointi: 0 – 10 pistettä. TEHTÄVÄ 3 KRIISIEN ENNAKOINTI JA PRIORISOINTI DL 12.11 Arviointi: 0-10 pistettä (hylätty/hyväksytty) TEHTÄVÄ 4: ODOTUSRISTIRIIDAT JA MAINE DL 19.11 Arviointi: 0 – 15 pistettä. TEHTÄVÄ 5: KRIISIINVASTAAMISSTRATEGIAT DL 26.11 (ELLEI TEE TUNNILLA 20.11) Arviointi: 0 – 15 pistettä. TEHTÄVÄ 6 A: KRIISIVIESTINTÄVALMIUDEN ARVIOINTI DL 04.12 TAI TEHTÄVÄ 6 B: ORGANISAATION LUOTETTAVUUS JA USKOTTAVUUS DL 04.12 Arviointi: 0 – 15 pistettä. TEHTÄVÄ 7 A: LOPPUTEHTÄVÄ KRIISIVIESTINTÄSTRATEGIA / OHJEISTUS DL 17.12 Vaihtoehtona kriisisimulaatioon osallistuminen 11.12 Arviointi: 0 – 25 pistettä. TEHTÄVÄ 7 B: KRIISISIMULAATIO 11.12 Vaihtoehtona tehtävä 7 A Arviointi: 0 / 25 pistettä

    Ilmoittautumisaika

    12.06.2023 - 20.10.2023

    Aikataulu

    Mahdolliset muutokset päivitetään lukkarikoneeseen, joten seuraathan sitä.

    Aikataulu:

    Ma 23.10. 17:40 - 20:30 PA/1001
    Ma 30.10 17:40 - 20:30 PA/6211
    Ma 06.11. 17:40 - 20:30 PA/1001
    Ma 13.11. 17:40 - 20:30 PA/1001
    Ma 20.11. 17:40 - 20:30 PA/1001
    Ma 27.11. 17:40 - 20:30 PA/1001
    Ma 04.12 17:40 - 20:30 PA/1001
    Ma 11.12 17:40 - 20:30 PA/1001 + Pasila TBD

    Ryhmä
    • EVENING
    • MACOMF
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT)

    Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn (esim. sertifiointi) takia kurssin tuottaman osaamisen, voi hän osoittaa osaamisensa toteutuksen vastuuopettajan kanssa sovittavalla tavalla. Toteutuksen vastuuopettaja tiedottaa tarkemmin AHOTin soveltamisesta kurssin aloituksessa.

    Tutustu myös AHOT-ohjeisiin https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    HUomioi, että work and study mallia ei lähtökohtaisesti sovelleta master-opiskeliuun.

    Opettaja

    Eeva Puhakainen, Mirka Sunimento

    Paikkoja

    31 - 50

    Arviointitavat

    Arviointikriteerien mukaan.

    Koulutus

    LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5