•   Markkinoinnin ja viestinnän ajankohtaisia suuntauksia COM4HM005-3005 22.05.2023-18.08.2023  5   (EVENING, ...) +-
    Lisätiedot
    Opintojakso edellyttää opiskelijoilta ammatillista kokemusta yritys- tai organisaatioviestinnästä.

    Kurssi sisältyy Haaga-Helian YAMK-tarjontaan. Opinto-oikeus AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa tai AMK-tasoisessa avoimessa ammattikorkeakoulussa ei oikeuta opiskelemaan opintojaksolla.

    Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opintojakso sisältää kolme online-tapaamista, ja muuten perustuu opiskelijan omaehtoiseen opiskeluun.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Saatavilla Moodlessa opintojakson alkaessa. Moodle aukeaa viimeistään päivää ennen opetuksen alkua.

    Työelämäyhteydet

    Opinnot ja tehtävät peilaavat asiantuntijatyön, yritysten ja organisaatioiden toimintaa.

    Toimipiste

    Pasilan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    22.05.2023 - 18.08.2023

    Oppimistehtävät

    Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Toteutuksen aikana opiskelija perehtyy oman työnantajaorganisaationsa tai muun organisaation käytäntöihin sekä laatii valitsemalleen organisaatiolle kehittämissuunnitelman. Tarkmepi tieto oppimistehtävistä on Moodlessa. Moodle aukeaa viimeistään päivää ennen opetuksen alkua. Opintojakso edellyttää opiskelijoilta ammatillista kokemusta yritys- tai organisaatioviestinnästä. Opintojakso alkaa kahdella lähiopetuskerralla ja on sen jälkeen virtuaalinen, jonka opiskelija suorittaa itsenäisesti kesä–elokuussa Opintojaksoon sisältyy yksilötehtävien lisäksi pakollisena kaksi virtuaalista ryhmäkeskustelua sekä lopuksi oman oppimisen arviointi. Oppimisalusta on Moodle. Osaamistavoitteet Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa • ammattietiikan keskeiset lähtökohdat • viestinnän eettiset ohjeet Suomessa ja kansainvälisesti • ottaa huomioon eettisen harkinnan ja arvioinnin suunnitellessaan ja toteuttaessaan viestintää • tunnistaa eri sidos/kohderyhmien arvoihin ja moraaliin liittyviä odotuksia sekä organisaation ja sen toimintaympäristön eettisiä riskejä • tunnistaa omat ammatilliset arvopäämäärät ja eettiset lähtökohdat Sisältö • Ammattietiikan lähtökohtia • Omat ammatilliset arvot • Viestinnän eettiset ongelma-alueet • Viestinnän eettinen ohjeistus Suomessa ja kansainvälisesti • Eettinen harkinta ja arviointi viestinnän suunnittelussa ja toteutuksessa • Eettisen johtamisen lähtökohtia

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2023 - 19.05.2023

    Aikataulu

    Opiskelija suorittaa opintojakson pääosin itsenäisesti touko-elokuussa 2023. Opintojakso alkaa kahdella online-tapaamisella ja on sen jälkeen virtuaalinen. Opintojakso loppuu elokuussa online-tapaamiseen. Opintojaksoon sisältyy yksilötehtäviä ja lopuksi oman oppimisen arviointi. Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus julkaistaan Moodlessa.

    Ryhmä
    • EVENING
    • MACOMF
    • AVOINMASTERS
    • CAMPUS23KESÄ
    • BLENDED
    • KESÄ2023
    • ONLINE
    Opettaja

    Hanna Rajalahti

    Paikkoja

    15 - 60

    Arviointitavat

    Opintojakso arvioidaan asteikolla H – 5. Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.

    Arvosana 1
    Opiskelija on perehtynyt viestinnän etiikan ohjeisiin. Hän tunnistaa viestinnän eettisiä ongelma-alueita omassa ympäristössään ja osaa soveltaa ohjeita niihin.

    Arvosana 3
    Edellä mainitun lisäksi opiskelija osaa soveltaa viestinnän eettisiä ohjeita kehittäessään omaa osaamistaan viestintäasiantuntijana sekä toteuttaessaan organisaation viestintää. Hän osaa valita ja hyödyntää erilaisia menetelmiä eettisten viestintähaasteiden ratkaisemiseksi organisaatiossa.

    Arvosana 5
    Edellisten lisäksi opiskelija osaa harkita ja arvioida eettisiä näkökulmia suunnitellessaan, toteuttaessaan ja johtaessaan organisaation viestintää. Opiskelija osaa hakea ja analysoida informaatiota kehittääkseen viestintää vastuullisesti ja eettisesti. Hän osaa luoda uusia toimintatapoja sekä perustella omat näkemyksensä onnistuneesti.

    Opintojakson oppimistehtävät pisteytetään seuraavasti:
    Opintojakson aikana opiskelija tekee itsenäisesti tehtäviä, joiden yhteenlasketut maksimipisteet 100 = arvosana 5.

    Arvosanamatriisi
    91 – 100 p = 5
    81 – 90 p = 4
    71 – 80 p = 3
    61 – 70 p = 2
    51 – 60 p = 1

    Koulutus

    LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    4.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5