Lähiopetus perustuu aktiiviseen vuorovaikutukseen, jossa opiskelijat tekevät runsaasti erilaisia vuorovaikutusharjoituksia opettajan toimiessa pienryhmien tukena. Kurssilla tehdään myös runsaasti harjoituksia itsenäisesti ja ryhmässä, mahdollisuuksien mukaan verkkoympäristössä. Kurssin tehtävissä hyödynnetään mahdollisuuksia soveltaa omista työkokemuksista kertyneitä tietoja. Opiskelijan oman viestintämyönteisyyden herääminen on oppimisen perusta.
-Kirjallisuutta
Azedani, Z. 2015. Pikaopas some-markkinointiin. Zakisome. Helsinki. E-kirja luettavissa: https://mynet.haaga-helia.fi/palvelut-ja-hyvinvointi/kirjastot/Muutjulkaisutjaohjeet/Pikaopas%20some-markkinointiin.pdf#search=ZAKI%20aZEDANI%3A%20pIKAOPAS%25.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. MyNet. Opiskeluohjeet. Harjoitustöiden raportointiohjeet.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Office 2016 -ohjeet. http://myy.haaga-helia.fi/~mitan/virtuaalialmo/Word/Word2016ohje.pdf
Iisa, K., Oittinen, H. & Piehl, A. 2012. Kielenhuollon käsikirja. 7. laajennettu ja päivitetty painos. Yrityskirjat. Helsinki.
Iisa, K., Piehl, A. & Kankaanpää, S. 2011. Tekstintekijän käsikirja. Ajantasaistettu ja uudistettu laitos. Yrityskirjat. Helsinki.
Karhu, M. & Salo-Lee, L. & Sipilä, J. & Selänne, M. & Söderlund, L. & Uimonen, T. & Yli-Kokko, P. 2007. Asiantuntija viestii – ajatuksesta vaikutukseen. Inforviestintä Oy.
Korhonen, R. 2017. Kielitoimiston kielioppiopas. 2017. 4., korjattu painos. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen julkaisuja 178.
Kortesuo, K. 2014. Sano se someksi 1. Ammattilaisen käsikirja sosiaaliseen mediaan. Kauppakamari.
Kortesuo, K. 2014. Sano se someksi 2. Organisaation käsikirja sosiaaliseen mediaan. Kauppakamari.'
Kortesuo, K. 2018. Sano se someksi (1+2=3): sosiaalisen median suuri laskuoppi. 1. painos. Kauppakamari. Helsinki.
Kortetjärvi-Nurmi, S. & Kuronen, M-L. & Ollikainen, M. 2011. Yrityksen viestintä. Edita Prima Oy.
Koskimies, R. 2002. Asiantuntijan esiintymistaito. Oy Finn Lectura ab.
Lohtaja, S. & Kaihovirta-Rapo, M. 2012. Tehoa työelämän viestintään. WSOYpro.
Luukkonen, M. 2006. Hauskaa kielenhuoltoa! Kielenhuollon opas. WSOY.
Office 360 -ohjeet. https://support.office.com/fi-fi
Torkki, J. 2013. Puhevalta – kuinka kuulijat vakuutetaan. Otava.
Tuten, T. & Solomon R. 2018. Social Media Marketing. 3rd edition. Sage. London.
Viimeksi muutettu: tiistai, 20 elokuu 2019, 18:28
Opintojaksolla hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan yrityselämän edustajia vierailuluennoitsijoina.
Pasilan toimipiste
Suomi
Omien viestintätaitojen ymmärtäminen ja niiden kartuttaminen on kansainvälisen vuorovaikutuksen onnistumisen keskeinen perusta. Omien viestintävalmiuksien parantaminen ja oman kielellisen taustan ymmärtäminen on keskeistä kansainvälisen osaamisen rakentumisessa.
24.08.2020 - 16.10.2020
Kurssin sisältö: - viestinnän perustaitojen hahmottaminen - opintojen ja työelämän erilaiset viestintätilanteet sekä suullisesti että kirjallisesti: mm. henkilökohtainen vuorovaikutus, opastavan ja ohjaavan tekstin laatiminen, sähköpostiviestintä, asiakaskohtaamiset - sanallisen ja sanattoman viestinnän peruspiirteiden tunnistaminen ja ymmärtäminen - esiintymisen perustaidot - puhe-esityksen valmisteleminen ja havainnollistaminen - kielenhuolto - Haaga-Helian raportointiohjeiden tunteminen ja soveltaminen omiin töihin. Esimerkkejä tehtävistä: - kirjallinen tehtävä (yksilötyö), jossa harjoitellaan tieteellisen kirjoittamisen perusteita (mm. lähdemerkintöjä) sekä omien ajatusten yhdistämistä lainattuihin osuuksiin - lyhyet kirjoitusharjoitukset - videoitu yksilöesitys - yhteisöviestinnän esitys pienryhmissä.
17.08.2020 - 28.08.2020
Tarja Paasi-May
15 - 25
Opiskelija
- ymmärtää viestinnän osaamisen tärkeyden ja haluaa kehittyä viestintä- ja vuorovaikutustaidoissaan sekä suullisesti että kirjallisesti
- tuntee viestinnän merkityksen nykypäivän organisaatioissa
- tunnistaa erilaisia opiskelun ja työelämän viestintätilanteita ja tekstilajeja sekä ymmärtää niiden erilaisia tavoitteita
- hallitsee esiintymistaidon perusteet ja ymmärtää vuorovaikutuksen ja sanattoman viestinnän merkityksen osana onnistunutta viestintää
- osaa tuottaa asiantuntevaa ja kielellisesti ongelmatonta tekstiä
- osaa soveltaa Haaga-Helian raportointi- ja opinnäytetyöohjeita oppimistehtävissään
- osaa arvioida ammatillisten ja tieteellisten lähteiden luotettavuutta sekä hyödyntää hankkimiaan tietoja opinnoissaan ja työtehtävissään.
Kurssilla ei ole tenttiä. Sekä suullisen että kirjallisen viestinnän osaamistavoitteiden mukaista osaamista arvioidaan ryhmä- ja yksilötehtävin.
HETI Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma
0.00 op
0.00 op
H-5