Tämä opintojakso toteutetaan Work & Study opinnollistamismallilla. Work & Study mahdollistaa työn ja opintojen joustavan yhdistämisen.
Opinnollistamalla voi tehdä sekä pakollisia että vapaavalintaisia opintoja, jos työtehtäväsi tukevat tutkinnon osaamistavoitteita. Käytännön tekeminen kytketään aiheeseen liittyvään tietoperustaan. Työ voi olla palkkatyötä, yrittäjyyttä tai myös esimerkiksi vapaaehtoistyötä tai harrastustoimintaa.
Opinnollistaminen tarkoittaa, että tutkinnossa edellytettävää osaamista hankitaan suunnitelmallisesti, opettajan ohjauksessa työtä tekemällä ja kytkemällä käytännön tekeminen aiheeseen liittyvään tietoperustaan.
Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa
- viestiä suullisesti ja kirjallisesti tavoitteiden ja kohderyhmien edellyttämällä tavalla vastuullisuusnäkökulmat huomioiden
- hyödyntää useita viestinnän keinoja, kanavia ja digitaalisia alustoja
- tunnistaa oman osaamisensa ja markkinoida osaamistaan vakuuttavasti
- kohdata ja kuunnella muita sekä antaa ja vastaanottaa palautetta, ja viestiä kielitietoisesti
- arvioida erilaisia tietolähteitä, niiden toimintatapoja ja motiiveja kriittisesti sekä tuntea vastuunsa tiedosta, jota välittää eteenpäin.
Kortesuo, K. 2019. Kaikenkattava sisällöntuotannon opas yrityksille. Helsingin seudun kauppakamari. Helsinki
Kurvinen, J., Tolvanen V. & Laine T. 2017. Henkilöbrändi. Asiantuntijasta vaikuttajaksi. Alma Media. Helsinki.
Virtanen, S. 2020. Somemarkkinoinnin työkirja. Helsingin seudun kauppakamari. Helsinki.
Opettajan ilmoittama muu oheismateriaali, joka löytyy opintojakson Moodlesta. Verkossa oleva ja lähitunneilla jaettava materiaali sekä tiedotusvälineistä löytyvä ajankohtaisaineisto.
Tehtävät kytkeytyvät tiiviisti työelämään viestinnän näkökulmasta.
Haagan toimipiste
Opintojakson päätteeksi esität oman osaamisesi pitäen esityksen muille opiskelijoille, tenttimällä, portfoliolla, raportilla tai videolla. Nämä käydään tarkemmin ensimmäisellä lähikerralla.
Suomi
Käytetään esimerkkejä myös kansainvälisistä yhteyksistä ja analysoidaan yrityksen kansainvälisten kohderyhmien huomioimista sisällöissä.
15.01.2024 - 17.05.2024
Work & Studyn kautta voit tehdä joko Haaga-Helian tarjonnassa olemassa olevia opintojaksoja tai sitten räätälöidä itsellesi oman kokonaisuuden. Olemassa olevien opintojaksojen opinnollistamisessa noudatetaan opintojaksolle määriteltyä laajuutta ja osaamistavoitteita. Räätälöidyssä kokonaisuudessa laajuus ja osaamistavoitteet määritellään opiskelijan kanssa yhdessä. Oppimismenetelmät: Tässä mallissa (monimuoto/ work&study) menetelmänä oman osaamisen reflektointi, teoriatieto ja käytännön osaaminen yhdistyvät. Work & Study prosessin aikana opiskelijat usein pitävät esim. blogia tai muuta oppimispäiväkirjaa. Tämän lisäksi näytät oman osaamisesi prosessin päätteeksi pitäen esityksen muille opiskelijoille, tenttimällä, portfoliolla, raportilla tai videolla.
08.01.2024 - 12.01.2024
Opintojaksoon kuuluu kolme lähikertaa Haagan kampuksella: alkutapaaminen, välitapaaminen sekä näyttö.
Aloitustapaaminen 22.1.
Välitapaaminen 4.3.
Näyttö 13.5.
Tunnit pidetään maanantaisin yllä mainittuina päivinä klo 8-10.45 Haagan kampuksella. Kurssiin liittyvän aineiston opiskelu sekä kurssitehtävät tulee tehdä itsenäisesti lähitapaamisten ulkopuolella. Tehtävät tulee palauttaa määräaikaan mennessä. Lähitapaamiset sisältävät lähinnä luentoja, tuntitehtäviä ja oppimistehtävien ohjeistukset.
Tarkempi kurssiaikataulu, lähitapaamisten sisältö sekä opintojaksoon liittyvä aineisto ilmoitetaan Moodlessa lähempänä opintojakson alkua.
Jos olet hankkinut tutkintotavoitteiden mukaista osaamista esimerkiksi työkokemuksen, vapaaehtoistyön, harrastuksen tai muun kuin korkea-asteen opiskelun kautta, voit osoittaa osaamisesi näytöillä. Näyttötapoja ovat esimerkiksi esitys, raportti, portfolio, haastattelu, ryhmäkeskustelu, näyttökoe tai näiden yhdistelmä. Opintojaksojen vastuuopettajat päättävät miten näyttö toteutetaan. Arviointi tehdään samoilla kriteereillä kuin normaalit kurssisuoritukset.
Näytön vastuuopettajat: Kati Selvenius, Katriina Kolu ja Johanna Stenros.
Johanna Stenros
15 - 40
Arviointi tapahtuu samoilla periaatteilla kuin normaalillakin (kuten lähiopetus/contact) opintojaksolla.
Arviointi 0-5
Myöhästyneet tehtävien palautukset arvioidaan asteikolla 0-3.
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5