Liiketoiminnan analytiikan perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: ANA001TR1A-3074
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.06.2025 - 15.08.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 18.08.2025 - 10.10.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Pasilan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 60
- Koulutus
- TRALI Tradenomi liiketalous
- Opettajat
- Juha Nurmonen
- Ryhmät
-
TR3HEECO4Tradenomi liiketalous, 3. lukukausi, Helsinki, talous ja rahoitus, ryhmä 4
-
TR3HEECO2Tradenomi liiketalous, 3. lukukausi, Helsinki, talous ja rahoitus, ryhmä 2
-
ONLINEVerkkototeutus
-
TR3HEINTTradenomi liiketalous, 3. lukukausi, Helsinki, asiantuntijapalvelut ja kielet
- Opintojakso
- ANA001TR1A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Kurssilla on tunteja sekä tehtäviä viikoittain lukujärjestyksen mukaisesti. Yksityiskohtainen viikkoaikataulu tulee saataville Moodle-oppimisympäristöön, mikäli tutkintojohtaja päättää tämän toteutuksen perustaa. Palautettavien oppimistehtävien aikataulu noudattaa luentojen aikataulua.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
CONTACT
ONLINE
BLENDED
VIRTUAL
NONSTOP
INTENSIVE (min. kaksi viikkoa)
Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi näyttökokeella. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study.
Intro
Tietoa on nykyään paljon saatavilla: musiikin ja videoiden suoratoistopalvelut keräävät miljoonilta käyttäjiltä dataa, kanta-asiakaskorttien avulla saadaan tietoa ihmisten ostokäyttäytymisestä ja niin edelleen. Valtavasta määrästä tietoa ei ole kuitenkaan hyötyä, jollet osaa sitä tulkita. Tilannetta voisi verrata siihen, että olet kirjastossa, jossa kaikki kirjat on kirjoitettu kielellä, jota et osaa. Tällä kurssilla tutustut data-analytiikan perusmenetelmiin, joilla tietoa voidaan analysoida ja täten tehdä siitä käyttökelpoista.
Oppimateriaalit
Oppimateriaali jaetaan pääasiassa Moodle-oppimisympäristön kautta. Kurssi kokoaa yhteen keskeiset tilastollisessa analyysissa tarvittavat perusmenetelmät asioita soveltavan käyttäjän näkökulmasta.
Aiheesta löytyy hyllymetreittäin perinteisiä kirjoja ja sähköisiä aineistoja. Kurssitoteutuksilla annetaan ohjeita niiden löytämiseen.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Kurssitoteutuksella on oppitunteja viikoittain. Osa tunneista on aikataulun niin salliessa kohdennettu kurssitehtävien tukemiseen.
Kurssitoteutuksella suhtaudutaan myönteisesti asioiden itsenäiseen opiskeluun valmiiden esimerkkien ja videoiden avulla, Haaga-Helia amk:n linjausten puitteissa.
Työelämäyhteydet
Työelämäyhteydet näkyvät kurssin aiheiden käsittelyssä soveltajan näkökulmasta.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kurssin kaikki tentit ovat valvottuja Haaga-Helian toimipisteessä järjestettäviä tai Exam-kokeena järjestettäviä tenttejä.
Toteutuksen tentti pidetään lukujärjestyksen mukaisena ajankohtana kurssitoteutuksen viimeisellä viikolla Pasilan toimipisteessä luokkakokeena. Vaihtoehtoisesti kokeen voi tehdä Exam-kokeena Haaga-Helia amk:n Exam-koepaikoissa toteutuksella ilmoitettavana ajankohtana.
Kurssin uusintatentit ovat Haaga-Helia amk:n Exam-tiloissa järjestettäviä Exam-tenttejä.
Kansainvälisyys
Matematiikka ja menetelmäosaaminen on kansainvälistä osaamista.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Oppimiselle ei oikoteitä juuri ole ja siinä oleellista on työn tekeminen. Muita tapoja suorituksen saamiseksi Haaga-Helia amk:n opintosuoritusrekisteriin tulee tiedustella opintojakson vastaavalta opettajalta.
Oppimistehtävät
Kurssin luennoilla esiteltyjä asioita opitaan tekemällä niihin liittyviä tehtäviä. Tehtäviä palautetaan kurssin aikana säännöllisesti, pääsääntöisesti viikon välein. Tehtävät annetaan ja palautetaan oppimisympäristö Moodlen kautta. Osa tehtävistä on Moodle-ympäristössä harjoiteltavia perustehtäviä. Lisäksi kurssilla tehdään kurssin asioita yhteen kokoava raportt, josssa harjoitellaan asioiden esittämistä työelämän analyyseja ja opinnäytetyötä varten.
Arviointitavat
Kurssin suorittaminen edellyttää
- jokaisen viikoittaisen verkkotehtävän hyväksyttyä suoritusta, vähintään arvosanalla yksi
- kokoavan raportin palautusta, vähintään arvosanalla yksi
- kurssin kokeen suoritusta, vähintään arvosanalla yksi.
Kokonaisarvosana koostuu seuraavista osista seuraavilla painoilla:
- verkkotehtävien osuus kokonaisarvosanasta on 20 %
- kokoavan raportin osuus kokonaisarvosanasta on 40 % ja
- tentin osuus kokonaisarvosanasta on 40 %..