•   Food tourism TOU2RR001-3023 15.01.2024-15.03.2024  5   (RH21SB, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    • ymmärtää matkailun ja ruokamatkailun kokonaiskuvan ja merkityksen
    • tuntee tärkeimmät matkailun ja ruokamatkailun kohderyhmät
    • ymmärtää ruuan ja juoman tärkeäksi, elämykselliseksi osaksi matkailua
    • osaa tuotteistaa ja tuottaa elämyksellisiä, esteettisiä sekä kannattavia elementtejä ruokamatkailuun
    • osaa suunnitella ja valmistaa kotimaisille ja kansainvälisille ruokamatkailijoille sopivaa ruokaa
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia.
    Sisältö
    • Matkailu ja ruokamatkailu käsitteenä, ruokatuotteen tuoma lisäarvo matkailuelinkeinolle
    • Matkailun ja ruokamatkailun kohderyhmiin tutustuminen
    • Palvelumuotoilu osana tuotteistamista ja suunnittelua
    • Elämyksellisen ruokatuotteen suunnittelu ja toteutus käytännössä kannattavuus huomioiden
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Hahmottaa, mitä on matkailu, ruokamatkailu ja niiden tärkeimmät kohderyhmät. Osaa suunnitella ja valmistaa ohjatusti kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille sopivaa ruokaa.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Ymmärtää, mitä on matkailu, ruokamatkailu ja niiden tärkeimmät kohderyhmät sekä osaa kertoa niistä. Osaa suunnitella ja valmistaa kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille ruokaa erilaisiin toimintaympäristöihin joitakin palvelumuotoilun ajatuksia hyödyntäen.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Ymmärtää ruokamatkailun kokonaisvaltaisen ja nousevan merkityksen osana matkailun kenttää. Osaa kehittää kannattavia ruokamatkailutuotteita kohderyhmälähtöisesti hyödyntäen paikallisia raaka-aineita ja ruokakulttuuria, estetiikkaa, tarinointia. On omaksunut monia ruokaelämysten tuottamiseen ja palvelumuotoiluun liittyviä elementtejä ja osaa soveltaa niitä suunnittelu- ja toteutustyössä itsenäisesti, luovasti ja idearikkaasti.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus
    Oppimistehtävät
    Ryhmäprosessi

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Suomen ruokamatkailustrategia 2028
    Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020

    Lisämateriaalia Moodlen Kirjallisuus-välilehdellä

    Työelämäyhteydet

    Opintojakso sisältää yhteistyötä Hungry for Finland -lab:n kanssa

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    15.01.2024 - 15.03.2024

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2024 - 12.01.2024

    Aikataulu

    Torstaisin klo 11.00-13.45
    Perjantaisin klo 8.00-10.45

    Ryhmä
    • RH21SB
    • RH21SD
    • CONTACT
    Opettaja

    Jari Karjalainen, Sini Garam

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Ryhmät saavat ohjausta ja palautetta tehtävien esitys- ja sparrausvaiheessa. Arvioinnit perustuvat osaamistavoitteista johdettuihin tehtäväkohtaisiin arviointikriteereihin.

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    T&K-osuus

    5.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5