•   Food in travel and tourism in Finland TOU1RL010-3010 27.03.2023-19.05.2023  5   (RL21SF, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • ymmärtää, miten saadaan suomalainen ruoka ja juoma tärkeäksi, elämykselliseksi osaksi matkailua
    • osaa ostaa ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin
    • ymmärtää tilaustarjoilun kulun, osaa arvioida sen sopivuutta kohderyhmä huomioiden
    • osaa toimia tilaisuuden isäntänä ja osallistujana
    • osaa suunnitella ja tuottaa yhteistyössä matkailukohteisiin, kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin suomalaista, paikallista, tarinointia hyödyntäviä ruokaelämyksiä kansainvälisille ja kotimaisille asiakkaille
    Sisältö
    • Ruokamatkailu käsitteenä ja sen tuoma lisäarvo matkailuelinkeinolle
    • Suomalaiseen ruokaan ja siihen liittyviin perinteisiin tutustuminen ruokaelämyksen tuottamisessa
    • Vieraanvaraisuus käsitteenä ja toimintatapana
    • Palvelumuotoilu osana ruokamatkailun suunnittelua
    • Ateriapalveluiden suunnittelu erilaisiin toimintaympäristöihin elämyksellisyys huomioiden
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Ymmärtää, miten ostetaan ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin. Osaa valita ohjatusti erilaisia ruokaan liittyviä elämystuotteita erilaisiin toimintaympäristöihin. Hahmottaa palvelumuotoilun ja vieraanvaraisuuden merkityksen osana ruokamatkailua.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa ostaa ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin huomioiden tapahtuman tai tilaisuuden kokonaisuuden. Osaa organisoida tilaisuuden, jossa toimii isäntänä ja osallistujana. Osaa suunnitella ja tuottaa yhteistyössä matkailukohteisiin, kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin suomalaista, paikallisuutta, tarinointia hyödyntäviä ruokaelämyksiä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Suunnittelee ja kehittää yhteistyössä matkailukohteisiin, kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin suomalaista, paikallisuutta, tarinointia hyödyntäviä kannattavia ruokaelämyksiä ja ateriapalvelukokonaisuuksia huomioiden palvelumuotoilun ja vieraanvaraisuuden elementit. On omaksunut monia elämysten tuottamiseen liittyviä elementtejä ja osaa soveltaa niitä suunnittelutyössä itsenäisesti ja kriittisesti arvioiden.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus
    Oppimistehtävät
    Ryhmäprosessi

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Suomen ruokamatkailustrategia 2028
    Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020

    Lisämateriaalia Moodlen Kirjallisuus-välilehdellä

    Työelämäyhteydet

    Opintojakso sisältää yhteistyötä Hungry for Finland -lab:n kanssa ja kehittämisprojektin toimeksiantajayritykselle

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    27.03.2023 - 19.05.2023

    Oppimistehtävät

    Tehtävä 1. Suomen ruokamatkailustrategia ja tuotesuosituksista (yksilötehtävä) Hyväksytty/hylätty Tehtävä 2. Alueellisen ruokakulttuurin helmet (yksilötehtävä) 20 % Tehtävä 3. Alueen helmet - ruokamatkailutuotteen tarinallistamisen esimerkit (yksilötehtävä) 20 % Tehtävä 4. Tarinallistettu ruokamatkailutuote/palvelu (yksilötehtävä/ryhmä) 60 %

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2023 - 24.03.2023

    Aikataulu

    Lähiopetus maanantaisin klo 8.30-10.45 ja keskiviikkoisin 8.30-10.45
    Yksityiskohtaisempi aikataulu Moodlessa.

    Ryhmä
    • RL21SF
    • RL21SG
    • CONTACT
    Opettaja

    Sakari Ketolainen, Sini Garam

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Ryhmät saavat ohjausta ja palautetta tehtävien esitys- ja sparrausvaiheessa. Arvioinnit perustuvat osaamistavoitteista johdettuihin tehtäväkohtaisiin arviointikriteereihin.

    Koulutus

    MATKA Degree Programme in Tourism Management

    T&K-osuus

    5.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5