•   Responsible Entrepreneurship in Travel and Tourism TOU007AS2A-3006 13.01.2025-16.05.2025  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa
    - vastuullisen matkailuyrittäjyyden perusteet
    - kehittää vastuullista matkailuliiketoimintaa
    - käyttää erilaisia vastuullisia kilpailukeinoja
    - luoda vastuullisia ja asiakaslähtöisiä tuote- ja palvelukonsepteja.
    Sisältö
    1. matkailuyrittäjyyden perusteet
    2. vastuullisuuden merkitys asiakkaille yrittäjyyden lähtökohtana
    3. vastuullisen matkailuliiketoiminnan kehittäminen STF-polun avulla
    4. matkailuliiketoiminnan vastuulliset kilpailukeinot
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tuntee vastuulliseen yrittäjyyteen liittyvät käsitteet. Osaa yhdistää yrityksen eri kilpailukeinojen liittymisen vastuullisuuteen. Nimeää tuote- ja palvelukonseptien kehittämismenetelmiä. Tunnistaa asiakaskeskeisyyden merkityksen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa käyttää vastuullisuuden tuomia mahdollisuuksia matkailuyrittäjyydessä. Valitsee erilaisia vastuullisia kilpailukeinoja yrityksen menestymisen parantamiseksi. Soveltaa asiakaslähtöisiä kehittämismenetelmiä laadukkaiden tuote- ja palvelukonseptien luomiseksi.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Kehittää matkailuyrittäjyyttä vastuullisuuden tuomilla keinoilla. Osaa analysoida ja suunnitella vastuullisia kilpailukeinoja yrityksen menestymiseksi. Rakentaa asiakaslähtöisiä ja laadukkaita tuote- ja palvelukonsepteja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opetus suomeksi.
    Blended-toteutus. Viisi lähitapaamista.
    Ryhmä- ja yksilötehtäviä tapaamisen ulkopuolella.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimisalusta Moodle-materiaali.
    Uusyrityskeskus: Perustamisopas uusille yrittäjille.
    Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -materiaali.

    Työelämäyhteydet

    Opintojakso on hyvin työelämäkeskeinen: 1. Matkailuyrittäjyyden perusteet 2. Vastuullisuuden merkitys asiakkaille yrittäjyyden lähtökohtana 4. Matkailuyrityksen vastuulliset kilpailukeinot 3. Vastuullisen matkailuliiketoiminnan kehittäminen STF-polun avulla

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttejä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    13.01.2025 - 16.05.2025

    Oppimistehtävät

    Yksilötehtävä 1 (15 pistettä): Strateginen suunnittelu: visio, missio ja arvot Mitä arvot, visio ja missio tarkoittavat? Etsi esimerkkejä elämysalan yritysten missiosta, arvoista ja visiosta. Miten näissä on huomioitu vastuullisuus? Max. 2 sivun raportti. Yksilö / Ryhmätehtävä 2 (25 pistettä): Yrityksen strategiset peruspilarit, asiakaskohderyhmä ja markkinoinnin kilpailukeinot Kuvatkaa yrityksenne strategiset peruspilarit, kohderyhmät ja kilpailukeinot vastuullisuus huomioiden. Max 3 sivun raportti. Yksilö / Ryhmätehtävä 1 (60 pistettä): Vastuullisen elämysalan yrityksen perustaminen Tavoitteena on vastuullisuuden eri ulottuvuudet ja Sustainable Travel Finland –ohjelman vaatimuksen huomioonottavan uuden elämysalan yrityksen perustaminen Yritys perustetaan eri markkinoinnin kilpailukeinojen kautta asiakastarpeet huomioiden Tehtävä raportoidaan Powerpoint –muodossa ja esitetään muille ryhmille. Esityksessä on pakollinen läsnäolo: esitys max. 15 minuuttia, joka on tiivistetty kuvaus koko Powerpointistä. Arviointiin vaikuttaa tehtävien lisäksi läsnäolo lähiopetuskerroilla.

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    5 lähitapaamista:

    Maanantai 20.1. klo 14-16.45 Johdanto ja yrittäjyys (Rilla ja Antti)
    Maanantai 10.2. klo 14-16.45 Asiakaslähtöisyys ja kilpailukeinot (Rilla)
    Maanantai 10.3. klo 14-16.45 Yrityksen vastuullisuus ja Sustainable Travel Finland -ohjelma (Rilla)
    Maanantai 7.4. klo 11-13.45 Klinikkatyöskentely, yritysideoiden sparrausta (Rilla ja Antti)
    Maanantai 28.4. klo 11-13.45 Päätösseminaari, vastuullisen yrityksen esitykset (Rilla ja Antti)

    Ryhmä
    • CONTACT
    • REB2PC1
    • BLENDED
    Opettaja

    Antti Kurhinen, Rilla Engblom

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    0-49 pistettä - hylätty, 0
    50-59 pistettä - arvosana 1
    60-69 pistettä - arvosana 2
    70-79 pistettä - arvosana 3
    80-89 pistettä - arvosana 4
    90-100 pistettä - arvosana 5

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5