•   Spanish for Hotel, Restaurant and Tourism Industry 2 SPA1HA002-3014 24.10.2022-16.12.2022  3   (02HAAGAVV, ...) +-
    Learning objectives
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • osaa toimia yksinkertaisissa hotelli-, ravintola- ja matkailualan vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutilanteissa espanjan kielellä
    • osaa kertoa yksinkertaisesti Suomesta
    • tuntee ammatillista sanastoa
    • tuntee kielialueen kulttuuria
    • ymmärtää kielen keskeisimpiä rakenteita
    Starting level and linkage with other courses
    Espanjaa hotelli-, ravintola- ja matkailualalle 1 (3 op) tai vastaavat tiedot. Tavoitetaso: A1.
    Contents
    • Ammatillisia kielenkäyttötilanteita
    • Erilaisia vuorovaikutustilanteita
    • Oman alan sanaston opiskelua
    • Kulttuurierojen huomioimista viestinnässä
    • Lisää kielen perusrakenteita
    Assessment criteria
    Assessment criteria - grade 1
    Opiskelija kykenee välttävällä tasolla ymmärtämään ja tuottamaan yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat rakenteiden ja/ tai ääntämisen osalta välttävällä tasolla. Opiskelija tunnistaa yksinkertaisia rakenteita ja usein käytettyjä ilmauksia erilaisissa kielenkäyttötilanteissa.
    Assessment criteria - grade 3
    Opiskelija kykenee hyvin ymmärtämään ja tuottamaan yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta hyvällä tasolla. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa yksinkertaisiin rakenteisiin ja kielenkäyttötilanteisiin.
    Assessment criteria - grade 5
    Opiskelija kykenee erinomaisesti ymmärtämään ja tuottamaan yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat yksinkertaisten rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta erittäin hyvällä tasolla. Opiskelija pystyy soveltamaan oppimaansa uusiin, yksinkertaisiin rakenteisiin ja kielenkäyttötilanteisiin.

    Teaching methods and instruction

    Eurooppalaisen viitekehyksen mukainen taitotaso A1.

    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija

    • osaa toimia yksinkertaisissa hotelli-, ravintola- ja matkailualan vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutilanteissa espanjan kielellä
    • osaa kertoa yksinkertaisesti Suomesta
    • tuntee ammatillista sanastoa
    • tuntee kielialueen kulttuuria
    • ymmärtää kielen keskeisimpiä rakenteita

    Sisältö

    • Ammatillisia kielenkäyttötilanteita
    • Erilaisia vuorovaikutustilanteita
    • Oman alan sanaston opiskelua
    • Kulttuurierojen huomioimista viestinnässä
    • Lisää kielen perusrakenteita

    Learning material and recommended literature

    Kurssikirja: Katriina Kurki, Olli-Pekka Lindgren, Alberto Miranda Cañellas & Juan Ràfols: Buenas Migas 1. 2009-2021 Finn Lectura,

    Oheislukemistoa:

    Mäkinen, M. 2012. ¡Claro! Lyhyt espanjan kielioppi. Kustannusosakeyhtiö Tammi. Helsinki.
    Mäkinen, M. & Torvinen, M. 2012. ¡Claro! Harjoitukset.? Kustannusosakeyhtiö Tammi, Helsinki.
    Hämäläinen, T. 2016. Espanjan kielioppi. Finn Lectura. Tampere.
    Hämäläinen, T & Virkkunen, S. 2012. Espanjan kielioppiharjoituskirja. Finn Lectura. Helsinki.
    Verkkomateriaalia: Español Uno ja Dos käyttäjänopas, Finn Lectura ja Taina Hämäläisen Espanjan kieliopin harjoituksia. Finn Lectura.

    Working life connections

    Käytetään mahdollisimman paljon autenttista ja työelämään valmistavaa materiaalia.

    Campus

    Haagan toimipiste

    Exam dates and re-exam possibilities

    Ilmoitetaan Moodlessa.

    Teaching language

    Finnish

    Internationality

    Kannustetaan opiskelijoita osallistumaan opiskelija- ja harjoitteluvaihtoon ja kotikansainvälistymiseen. Suositellaan suoritettavaksi ennen lähtöä opiskelijavaihtoon espanjankieliseen maahan.

    Timing

    24.10.2022 - 16.12.2022

    Learning assignments

    Ilmoitetaan Moodlessa.

    Enrollment

    13.06.2022 - 21.10.2022

    Content scheduling

    Ilmoitetaan Moodlessa.

    Groups
    • 02HAAGAVV
    • CONTACT
    Alternative learning methods

    Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

    Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena.

    Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

    Teachers

    Pedro Beltran

    Seats

    15 - 40

    Further information

    Kirjalliset kokeet 80 %

    Jatkuva näyttö, aktiivisuus oppitunneilla (suullinen kielitaito) kuullun ymmärtämistehtävät ja oppimistehtävät 20%. Oppimistehtävät tulee suorittaa hyväksytysti ennen kirjallisia tenttejä.

    Arviointikriteerit

    Arviointikriteeri - arvosana 1

    Opiskelija ymmärtää joskus yksinkertaisia ja monipuolisia suullisia ja kirjallisia viestejä sekä pystyy välittämään ne vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen on rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta välttävällä tasolla. Opiskelija pystyy käyttämään oppimaansa yksinkertaisissa kielenkäyttötilanteissa.

    Arviointikriteeri - arvosana 3

    Opiskelija ymmärtää usein yksinkertaisia ja monipuolisia suullisia ja kirjallisia viestejä sekä pystyy välittämään ne vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen on rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta hyvää. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa lähinnä tutuissa, monipuolisissa kielenkäyttötilanteissa.

    Arviointikriteeri - arvosana 5

    Opiskelija ymmärtää yleensä yksinkertaisia ja monipuolisia suullisia ja kirjallisia viestejä sekä pystyy välittämään ne onnistuneesti vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen on rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta erittäin hyvää. Opiskelija pystyy soveltamaan oppimaansa uusiin, monipuolisiin kielenkäyttötilanteisiin.

    Degree Programme

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management, MATKA Degree Programme in Tourism Management

    R&D proportion

    0.00 cr

    Virtual proportion

    0.00 cr

    Evaluation scale

    H-5