•   Spanish for Hotel, Restaurant and Tourism Industry 1 SPA1HA001-3014 16.01.2023-17.03.2023  3   (02HAAGAVV, ...) +-
    Learning objectives
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija

    • osaa toimia yksinkertaisissa hotelli-, ravintola- ja matkailualan vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutilanteissa espanjan kielellä
    • osaa kertoa yksinkertaisesti omasta elämästään
    • hallitsee ääntämisen, sanapainon ja intonaation perusteet
    • tuntee perussanastoa
    • ymmärtää kielen keskeisimpiä rakenteita
    Starting level and linkage with other courses
    Ei vaadita aikaisempia espanjan opintoja. Tavoitetaso: A1.
    Contents
    • Yksinkertaisia ammatillisia kielenkäyttötilanteita
    • Arkipäivän vuorovaikutustilanteita
    • Ääntämistä, sanapainon ja intonaation harjoittelua
    • Oman alan sanaston opiskelua
    • Kielen perusrakenteita
    Assessment criteria
    Assessment criteria - grade 1
    Opiskelija kykenee välttävällä tasolla ymmärtämään ja tuottamaan yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat rakenteiden ja/ tai ääntämisen osalta välttävällä tasolla. Opiskelija tunnistaa yksinkertaisia rakenteita ja usein käytettyjä ilmauksia erilaisissa kielenkäyttötilanteissa.



    .
    Assessment criteria - grade 3
    Opiskelija kykenee hyvin ymmärtämään ja tuottamaan yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat rakenteiden ja / tai ääntämisen osalta hyvällä tasolla. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa yksinkertaisiin rakenteisiin ja kielenkäyttötilanteisiin.
    Assessment criteria - grade 5
    Opiskelija kykenee erinomaisesti ymmärtämään ja tuottamaan yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat yksinkertaisten rakenteiden ja / tai ääntämisen osalta erittäin hyvällä tasolla. Opiskelija pystyy soveltamaan oppimaansa uusiin, yksinkertaisiin rakenteisiin ja kielenkäyttötilanteisiin

    Teaching methods and instruction

    Lähiopetus sekä etätehtävien ja lopputenttien suorittaminen.
    Moduulin suoritettuaan opiskelija
    • osaa toimia yksinkertaisissa hotelli-, ravintola- ja matkailualan vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutilanteissa espanjan kielellä
    • osaa kertoa yksinkertaisesti omasta elämästään
    • hallitsee ääntämisen, sanapainon ja intonaation perusteet
    • tuntee perussanastoa
    • ymmärtää kielen keskeisimpiä rakenteita

    Learning material and recommended literature

    Kurssikirja: Katriina Kurki, Olli-Pekka Lindgren, Alberto Miranda Cañellas & Juan Ràfols: Buenas Migas 1. 2009-2021 Finn Lectura,

    Oheislukemistoa:

    Mäkinen, M. 2012. ¡Claro! Lyhyt espanjan kielioppi. Kustannusosakeyhtiö Tammi. Helsinki.
    Mäkinen, M. & Torvinen, M. 2012. ¡Claro! Harjoitukset.? Kustannusosakeyhtiö Tammi, Helsinki.
    Hämäläinen, T. 2016. Espanjan kielioppi. Finn Lectura. Tampere.
    Hämäläinen, T & Virkkunen, S. 2012. Espanjan kielioppiharjoituskirja. Finn Lectura. Helsinki.
    Verkkomateriaalia: Español Uno ja Dos käyttäjänopas, Finn Lectura ja Taina Hämäläisen Espanjan kieliopin harjoituksia. Finn Lectura.

    Campus

    Haagan toimipiste

    Exam dates and re-exam possibilities

    Kts. Moodlesta

    Teaching language

    Finnish

    Timing

    16.01.2023 - 17.03.2023

    Learning assignments

    kts. Moodlesta

    Enrollment

    02.01.2023 - 13.01.2023

    Content scheduling

    Kts. Moodlesta

    Groups
    • 02HAAGAVV
    • CONTACT
    Alternative learning methods

    Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
    a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät TAI
    b. Tentti ja oppimistehtävät

    Teachers

    Pedro Beltran

    Seats

    15 - 40

    Further information

    Kirjalliset kokeet 80 %

    Jatkuva näyttö, aktiivisuus oppitunneilla (suullinen kielitaito) kuullun ymmärtämistehtävät ja oppimistehtävät 20%. Oppimistehtävät tulee suorittaa hyväksytysti ennen kirjallisia tenttejä.

    Arviointikriteerit

    Arviointikriteeri - arvosana 1

    Opiskelija ymmärtää joskus yksinkertaisia ja monipuolisia suullisia ja kirjallisia viestejä sekä pystyy välittämään ne vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen on rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta välttävällä tasolla. Opiskelija pystyy käyttämään oppimaansa yksinkertaisissa kielenkäyttötilanteissa.

    Arviointikriteeri - arvosana 3

    Opiskelija ymmärtää usein yksinkertaisia ja monipuolisia suullisia ja kirjallisia viestejä sekä pystyy välittämään ne vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen on rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta hyvää. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa lähinnä tutuissa, monipuolisissa kielenkäyttötilanteissa.

    Arviointikriteeri - arvosana 5

    Opiskelija ymmärtää yleensä yksinkertaisia ja monipuolisia suullisia ja kirjallisia viestejä sekä pystyy välittämään ne onnistuneesti vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen on rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta erittäin hyvää. Opiskelija pystyy soveltamaan oppimaansa uusiin, monipuolisiin kielenkäyttötilanteisiin.

    Degree Programme

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    R&D proportion

    0.00 cr

    Virtual proportion

    0.00 cr

    Evaluation scale

    H-5