•   Virtuaalitapahtuman tekninen tuotanto SER015AS3A-3003 20.10.2025-12.12.2025  5   (REB3PC1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suoritettuasi osaat suunnitella ja toteuttaa yhteistyössä AV asiantuntijoiden kanssa virtuaali- tai hybriditapahtuman. Ymmärrät live-streamauksen perusteet ja osaat arvioida milloin live-lähetys on paras valinta. Osaat huomioida ja tukea tapahtumissa esiintyviä vieraita ja tuottaa juontokäsikirjoituksen juontajalle. Osaat toimia tapahtuman ohjaajana studiossa ja laatia tapahtuman teknisen ajolistan. Lisäksi osaat rakentaa virtuaalisen tapahtuma-alustan.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    Tekninen tuotanto mukaanlukien teknisen ajolistan laadinta, live-streamuksen perusteet, esiintyjien ohjeistaminen, studiotyöskentely ja virtuaalitapahtuma-alustan rakentaminen.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija hallitsee virtuaali- ja hybriditapahtumatuotannon peruskäsitteet heikosti. Hän osaa auttavasti osana tiimiä suunnitella ja toteuttaa virtuaali- tai hybriditapahtuman ja laatia sen teknisen ajolistan. Tietää live-streamauksen perusteet. Osaa yhdessä tiimin kanssa auttavasti huomioida ja tukea tapahtumissa esiintyviä vieraita ja tuottaa osana tiimiä juontokäsikirjoituksen juontajalle. Toimii osana tiimiä tapahtuman tuotannossa studiossa. Osaa osittain rakentaa virtuaalisen tapahtuma-alustan.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija hallitsee virtuaali- ja hybriditapahtumatuotannon peruskäsitteet hyvin. Hän osaa osana tiimiä suunnitella ja toteuttaa virtuaali- tai hybriditapahtuman ja laatia sen teknisen ajolistan. Tietää live-streamauksen perusteet ja ymmmärtää, milloin live-lähetys on paras valinta. Osaa yhdessä tiimin kanssa huomioida ja tukea tapahtumissa esiintyviä vieraita ja tuottaa osana tiimiä juontokäsikirjoituksen juontajalle. Toimii osana tiimiä tapahtuman ohjaajana studiossa. Osaa rakentaa virtuaalisen tapahtuma-alustan. Osaa analysoida tapahtuman tuloksia.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija hallitsee virtuaali- ja hybriditapahtumatuotannon peruskäsitteet erittäin hyvin. Hän osaa itsenäisesti suunnitella ja toteuttaa virtuaali- tai hybriditapahtuman ja laatia sen teknisen ajolistan. Tietää hyvin live-streamauksen perusteet ja ymmmärtää, milloin live-lähetys on paras valinta. Osaa monipuolisesti huomioida ja tukea tapahtumissa esiintyviä vieraita ja tuottaa itsenäisesti juontokäsikirjoituksen juontajalle. Toimii itsenäisesti tapahtuman ohjaajana studiossa. Osaa itsenäisesti rakentaa virtuaalisen tapahtuma-alustan. Osaa analysoida laaja-alaisesti ja syvällisesti tapahtuman tuloksia.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Virtuaalitapahtuman tekninen suunnittelu ja ajolistan luominen

    Ääni- ja valosuunnittelu

    Kameran kanssa työskentely

    Tapahtuman tekninen turvallisuus ja tietosuoja

    Riskianalyysi

    Tapahtumahallintatyökalut Liveto ja Lyyti

    Studiotyöskentely

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Ilmoitetaan toteutussuunnitelmassa

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    20.10.2025 - 12.12.2025

    Oppimistehtävät

    Tehtävät: Käsikirjoitus, ajolista sekä sisällöntuotanto tapahtumaan ryhmätyönä Reflektointitehtävä (yksilötyö), missä onnistuttiin, saavutettiinko tavoitteet, miten kehittäisit, miten hyödyntäisit lisättyä todellisuutta, mitä opit?

    Aikataulu

    Tunnit maanantaisin ja tiistaisin seuraavasti:
    Maanantai 21.10. aloitus online
    Tiistai 22.10. Porvoo Campus tila 3423
    Maanantai 10.11. online
    Tiistai 11.11. online
    Maanantai 1.12. studiotyöskentely Pasila kampus tila 4005
    Tiistai 2.12. studiotyöskentely Pasila kampus tila 4005 (varapäivä)

    Ryhmä
    • REB3PC1
    • BLENDED
    • REB5PC1
    • ONLINE
    Opettaja

    Monika Birkle, Heli Hajda-Kähkönen

    Paikkoja

    15 - 45

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    5.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5