•   Event Profitability Management SER007AS3A-3002 18.08.2025-12.12.2025  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Osaa nähdä tapahtumien tuomat bisnesmahdollisuudet, osaa hahmottaa tapahtuman kannattavuuden ja laatia tapahtuman budjetin, osaa rakentaa sponsorointikumppanuuksia
    Sisältö
    Opintojaksolla käsitellään tapahtumien taloutta ja ansaintalogiikkaa, budjetointia, hinnoittelua sekä sponsoriyhteistyötä.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa tapahtumien liiketoimintamalleja. Ymmärtää heikosti kannattavuuden ja asiakaslähtöisyyden merkityksen tapahtuma-alalla. Osaa nimetä joitakin ansaintaperiaatteita tapahtuma-alalla. Osaa laatia yksinkertaisen budjetin tapahtumalle ja osaa nimetä partnereiden ja sponsorien tuoman hyödyn.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Ymmärtää tapahtuma-alan liiketoimintamalleja sekä kannattavuuden ja asiakaslähtöisyyden merkityksen. Ymmärtää ja osaaa vertailla erilaisia ansaintaperiaatteita tapahtumatuotannonn suunnittelussa, kehityksessä ja toteutuksissa. Osaa laatia tapahtuman budjetin ja seurata sitä. Osaa laatia sponsori- ja kumppanipaketteja sekä viestiä yhteistyön hyödyistä tapahtuman partnereille.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Ymmärtää, analysoi ja vertailee tapahtuma-alan liiketoimintamalleja sekä kannattavuuden ja asiakaslähtöisyyden merkityksen. Ymmärtää ja osaaa kehittää erilaisia ansaintatapoja tapahtumatuotannonn suunnittelussa, kehityksessä ja toteutuksissa. Osaa laatia vaativan tapahtuman budjetin ja seurata sitä. Osaa kehittää laajoja sponsori- ja kumppanipaketteja sekä viestiä yhteistyön hyödyistä tapahtuman partnereille. Sisäistää tapahtuma-alan kannattavuusajattelun yrityksen näkökulmasta.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämä kurssi on toteutusmuodoltaan lähiopetus, joka tarkoittaa että meillä on lähiopetusta n. 3 tuntia, kerran viikossa, koko lukukauden ajan (jaksolla 1 maanantaisin ja jaksolla 2 keskiviikkoisin)
    Haaga-Helian uusien läsnäolokäytänteiden mukaisesti edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään. Poissaoloja ei tarvitse raportoida erikseen, eikä niiden syyllä ole merkitystä. Poissaoloja ei voi korvata vaikkapa lisätehtävillä.
    Tekoälyn käyttöä opinnoissa tällä kurssilla ei aivan erityisesti suositella, varsinkaan kun siitä ei liene isompaa apua tehtävien suorittamisessa. Mikäli keksit(te) tekoälylle sopivaa käyttöä tehtävissä, kertokaa siitä oppimispäiväkirjatehtävässänne.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimateriaalit löytyvät kurssin Moodle-sivustolta.

    Työelämäyhteydet

    Kurssilla on useita vierailevia luennoitsijoita erilaisista tapahtuma-alan yrityksistä.

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Kurssilla ei ole tenttejä. On kaksi oppimistehtävää, joista toinen (oppimispäiväkirja 40 %) on yksilötehtävä ja toinen (tapahtumatuottajat case 60 %) on ryhmätyö.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Ei mainittavia kansainvälisiä yhteyksiä.

    Ajoitus

    18.08.2025 - 12.12.2025

    Oppimistehtävät

    Oppimispäiväkirja (40 %) on yksilötehtävä Tapahtumatuottajat case (60 %) on ryhmätyö.

    Aikataulu

    Syksy 2024

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RE5PCTOUT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Kts AHOT-prosessi

    Opettaja

    Kalle Räihä, Heli Hajda-Kähkönen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Arviointiasteikko (alin arvosanaan oikeuttava pistemäärä):

    Arvosana 1: 45 pistettä

    Arvosana 2: 55 pistettä

    Arvosana 3: 65 pistettä

    Arvosana 4: 75 pistettä

    Arvosana 5: 85 pistettä

    Arviointikriteerit löytyy Moodlesta.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5