•   Pro-Active Management in the Experience Economy SER002RE1A-3020 18.08.2025-10.10.2025  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Hahmottaa strategiatyön merkityksen organisaatiossa ja osana omaa roolia
    Tuntee strategiatyön keskeiset käsitteet ja menetelmiä
    Osaa ennakoida tulevaisuuden trendejä
    Hyödyntää analyysejä ja tunnuslukuja johtopäätösten tekemiseksi
    Kehittää yrityksen suorituskykyä ja kilpailutekijöitä
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opiskelijalla tulee olla suoritettuna opintojakso Yrityksen talous ennen tämän opintojakson suorittamista.
    Sisältö
    Strategiatyön keskeiset käsitteet
    Osallistava strategiatyö hotelli-, ravintola- ja matkailualalla
    Ulkoisen ja sisäisen tiedon analysointi ja hyödyntäminen
    Avaintunnuslukujen tunnistaminen ja niiden tulkinta
    Toiminnan ennakointi ja tiedolla johtaminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tuntee strategiatyön käsitteet sekä ymmärtää tunnuslukujen ja analyysien merkityksen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa soveltaa strategiatyömenetelmiä ja tulkita tunnuslukuja ja analyyseja sekä tehdä johtopäätöksiä niiden perusteella.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa analysoida yrityksen strategiaa sekä esittää perusteltuja kehitysehdotuksia yrityksen strategisiin valintoihin ja suorituskykyyn.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot, joilla keskustelua ja tehtäviä. Itsenäistä opiskelua. Arvioitavat tehtävät sekä tentti.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Viitala Riitta, Jylhä Eija. 2019. Johtaminen: keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Edita.

    Kilpinen Paula. 2022. Inhimillinen strategia. Alma Talent.

    Lisäksi muu Moodlesta löytyvät oppimateriaali.

    Työelämäyhteydet

    Työelämäesimerkkejä sekä mahdollisesti vierailijaluennoitsija.

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tenttiajankohta sekä uusintamahdollisuus ilmoitetaan opintojakson alussa.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    18.08.2025 - 10.10.2025

    Oppimistehtävät

    Tuntitehtävät, ryhmätehtävä sekä tentti.

    Aikataulu

    18.8.-10.10.2025

    Ryhmä
    • CONTACT
    • BLENDED
    • REB6PC1
    • REB5PC1
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Opintojakso on mahdollista suorittaa näyttönä, mikäli koet omaavasi osaamista opintojakson aiheista. Siinä tapauksessa ole yhteydessä opettajaan ennen opintojakson alkua.

    Opettaja

    Nina Vallin

    Paikkoja

    15 - 50

    Arviointitavat

    Tehtävistä pisteet. Opintojaksosta arvosana 0-5.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    2.50 op

    Arviointiasteikko

    H-5