•   Pro-Active Management in the Experience Economy SER002RE1A-3002 13.01.2025-14.03.2025  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Hahmottaa strategiatyön merkityksen organisaatiossa ja osana omaa roolia
    Tuntee strategiatyön keskeiset käsitteet ja menetelmiä
    Osaa ennakoida tulevaisuuden trendejä
    Hyödyntää analyysejä ja tunnuslukuja johtopäätösten tekemiseksi
    Kehittää yrityksen suorituskykyä ja kilpailutekijöitä
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opiskelijalla tulee olla suoritettuna opintojakso Yrityksen talous ennen tämän opintojakson suorittamista.
    Sisältö
    Strategiatyön keskeiset käsitteet
    Osallistava strategiatyö hotelli-, ravintola- ja matkailualalla
    Ulkoisen ja sisäisen tiedon analysointi ja hyödyntäminen
    Avaintunnuslukujen tunnistaminen ja niiden tulkinta
    Toiminnan ennakointi ja tiedolla johtaminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tuntee strategiatyön käsitteet sekä ymmärtää tunnuslukujen ja analyysien merkityksen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa soveltaa strategiatyömenetelmiä ja tulkita tunnuslukuja ja analyyseja sekä tehdä johtopäätöksiä niiden perusteella.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa analysoida yrityksen strategiaa sekä esittää perusteltuja kehitysehdotuksia yrityksen strategisiin valintoihin ja suorituskykyyn.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opetusmenetelmät ovat osallistavia ja soveltavia. Opiskelija perehtyy aineistoihin, analysoi ja soveltaa oppimaansa itsenäisesti, ryhmässä ja opettajan johdolla.

    Opetusmetodeina käytetään tiedon käsittelyä ja soveltamista tukevia menetelmiä ja luovuutta tukevia menetelmiä (esim. aivoriihet, tulevaisuuden ennakointi). Menetelmänä on myös kirjallinen raportointi.

    Opiskelijaa ohjataan lähiopetuskerroilla sekä etänä opintojakson aikana.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Viitala Riitta, Jylhä Eija. 2019. Johtaminen: keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Edita (soveltuvin osin)

    Kilpinen Paula. 2022. Inhimillinen strategia. Alma Talent. (soveltuvin osin)

    Lisäksi muu Moodlesta löytyvät materiaalit ja kansainväliset ja suomalaiset datalähteet.

    Työelämäyhteydet

    Opintojaksolla analysoidaan ajankohtaisia esimerkkejä elämystaloudessa straetegisesta näkökulmasta. Opiskelijat toteuttavat ennakoivaa strategista suunnittelua valitsemalleen organisaatiolle/yritykselle (etänä tai yhteistyössä yrityksen kanssa).

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Opintojaksolla ei ole tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Opintojaksolla perehdytään kansainvälisiin elämystalouden esimerkkeihin sekä opitaan käyttämään kansainvälisiä datalähteitä strategisen suunnittelun tukena. Opiskelija hankkii osaamista kansainvälisessä työympäristössä toimimiseen.

    Ajoitus

    13.01.2025 - 14.03.2025

    Oppimistehtävät

    Opiskelija tekee oppistehtävän valitsemalleen elämystalouden yritykselle. Tehtävässä opiskelija osoittaa, että hän - tuntee strategiatyön käsitteet sekä ymmärtää tunnuslukujen ja analyysien merkityksen - osaa soveltaa strategiatyömenetelmiä ja tulkita tunnuslukuja ja analyyseja sekä tehdä johtopäätöksiä niiden perusteella - osaa analysoida yrityksen strategiaa sekä esittää perusteltuja kehitysehdotuksia yrityksen strategisiin valintoihin ja suorituskykyyn. Tehtävässä on välivaiheita, joita käsitellään ja, jotka arvioidaan opintojakson aikana.

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    13.01.2025 - 14.03.2025
    Tarkista lähiopetuskerrat lukujärjestyksestä

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RE6PC2
    • RE6PC1
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Opintojakson voi suorittaa näyttönä, jos opiskelijalla on aiheesta aiemmin hankittu osaaminen. Lisätietoja näyttömahdollisuudesta antaa Aija Juvonen, aija.juvonen@haaga-helia.fi

    Opettaja

    Outi Leppälä-Pekkinen

    Paikkoja

    15 - 50

    Arviointitavat

    Opintojakson arviointiin vaikuttavat oppimistehtävän raportti sekä sen välivaiheiden tuotokset opintojakson aikana.

    Opintojaksolla edellytetään läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opintojaksolla ei ole poissaoloja korvaavia tehtäviä.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5