•   Advanced Wine Course RES8RH035-3006 16.01.2023-17.03.2023  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija

    • on omaksunut systemaattisen maistelun metodin ja osaa hyödyntää sitä jatkuvan tuotetietämyksen kasvattamisen välineenä

    • ymmärtää viinimaailman tärkeimmät viinityypit ja -tyylit sekä niihin vaikuttavat tekijät

    • tunnistaa tärkeimmät viinialueet, niiden luokitukset ja etikettimerkinnät

    • ymmärtää asiakassegmenttien vaikutukset viinimarkkinaan

    • hallitsee juomatuotteeseen liittyvät prosessit ja osaa suunnitella tuotevalikoiman
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Pohjatiedoiksi suositellaan RES1RH002 tai RES1RH002 tai RES8RZ003
    Sisältö
    Viinien systemaattinen maistelu
    • Viljelyn ja valmistuksen vaikutus viinin makuun
    • Viinialueiden laatumerkinnät
    • Tärkeimpien rypälelajikkeiden ja viinialueiden vertaileva tutkiminen
    • Ravintolan juomavalikoiman hallintaan vaikuttavia tekijöitä ja välineitä
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta mutta ei terminologiaa. Tunnistaa vähäisesti viinitermistöä ja nimeää osan viinin laatuun vaikuttavista tekijöistä. Tunnistaa vain osan viinialueiden ominaisuuksista. Tunnistaa juomavalikoiman hallintaan vaikuttavat tekijät.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta ja terminologiaa. Tunnistaa kohtalaisesti viinitermistöä ja viinin laatuun vaikuttavia tekijöitä. Kykenee nimeämään monien viinialueiden ominaisuuksia ja hakemaan vaihtoehtoja asiakkaan valinnan helpottamiseksi. Tunnistaa ja ymmärtää juomavalikoiman hallintaan vaikuttavat tekijät.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta ja terminologiaa moitteettomasti. Osaa yhdistää viinitermistöä ja viinin laatuun vaikuttavia tekijöitä kiitettävästi. Tunnistaa viinialueiden ominaisuudet kiitettävästi ja hakemaan vaihtoehtoja asiakkaan valinnan helpottamiseksi. Tunnistaa , ymmärtää ja osaa soveltaa juomavalikoiman hallintaan vaikuttavia tekijöitä kiitettävästi.
    Lisätiedot
    Vapaavalintainen opintojakso, jossa on kurssimaksu (60 €)

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus ja tentti 48 h
    Itsenäinen opiskelu 80 h
    Oppimismenetelminä on systemaattinen maistelu ja sen yhdistäminen teoreettisen tietoon. Onnistunut opiskelu edellyttää tiiviin tahdin vuoksi aiheisiin ennakkoon perehtymistä.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

    Kirjallisuus: hanki Haagan Matskusta/Haagan kirjastosta kirja Understanding Wines: Explaining Style and Quality

    Lue siitä ennen luennolle tuloa päivän aiheet!

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    16.01.2023 - 17.03.2023

    Oppimistehtävät

    Oppimispäiväkirjojen osioiden palautukset (3 kpl) kurssin aikana. Päivämäärät ilmoitettu Moodlessa. Soveltava tehtäävä tehdään kurssin lopuksi.

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2023 - 13.01.2023

    Aikataulu

    Keskiviikkoisin 14.00 - 18.30 Viiniluokka Riedel A427
    Viikko 1 Viinin maistelu; Viinin tyyliin, makuun ja hintaan vaikuttavat tekijät
    Viikko 2 Chardonnay, Pinot Noir
    Viikko 3 Cabernet Sauvognon, Merlot,
    Viikko 4 Sauvignon Blanc, Syrah, Grenache
    Viikko 5 Riesling, Loire, Alsace
    Viikko 6 Italia, Espanja, Portugali
    Viikko 7 edellinen jatkuu, Väkevät viinit
    Viikko 8 Makeat viinit, Kuohuviinit

    Ryhmä
    • CONTACT
    • 02HAAGAVV
    Opettaja

    Jouko Mykkänen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Kurssin osaaminen osoitetaan a) maistelutentillä (20%) ja b) oppimispäiväkirjalla (60%) ja c) soveltavalla tehtävällä (20%)

    Koulutus

    HOTEM Degree Programme in Hospitality, Tourism and Experience Management, HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management, RUOKAT Degree Programme in Culinary Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5