•   Wine Course RES8RH021-3009 23.10.2023-15.12.2023  3   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija erityyppisiin viineihin ja väkeviin juomiin sekä niin yleisiin käyttötapoihin.
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • ymmärtää viinimaailman perusteet: viinityypit ja –tyylit sekä niihin vaikuttavat tekijät
    • oluet ja väkevät juomat: tyypit ja tarjoilu, käyttö sekä baarityön perusteet
    • on omaksunut systemaattisen maistelun metodin ja osaa hyödyntää sitä jatkuvan tuotetietämyksen välineenä
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opintojakso on suunnattu kaikille viinien maailman kiinnostavaksi ja hyödylliseksi kokeville opiskelijoille. HOTRA-ohjelman opiskelijat ja RUOKA-ohjelman opiskelijat eivät voi osallistua tälle opintojaksolle, koska opintojaksot johdatus ravintolajuomiin vastaavat pitkälti tätä kurssia.
    Sisältö
    • Viinien systemaattinen maistelu
    • Viljelyn ja valmistuksen vaikutus viinin makuun, viinialueiden laatumerkinnät
    • Tärkeimpien rypälelajikkeiden ja viinialueiden vertaileva tutkiminen
    • Eri juomatyypit: puna-, valko-, rosee-, kuohuviinit, väkevät viinit ja väkevät juomat
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta mutta ei terminologiaa. Tunnistaa vähäisesti viinitermistöä ja nimeää joitain viinin laatuun vaikuttavista tekijöistä. Tunnistaa vain osan viinialueiden ominaisuuksista.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta ja terminologiaa. Tunnistaa kohtalaisesti viinitermistöä ja viinin laatuun vaikuttavia tekijöitä. Kykenee nimeämään monien viinialueiden ominaisuuksia.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta ja terminologiaa moitteettomasti. Osaa yhdistää viinitermistöä ja viinin laatuun vaikuttavia tekijöitä kiitettävästi. Tunnistaa viinialueiden ominaisuudet kiitettävästi.
    Lisätiedot
    Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.

    Arvioinnin kohteet
    Ammattimainen maistaminen ja maistamisen terminologia
    Viinin laatuun ja hintaan vaikuttavat tekijät
    Viinitermistö
    Viinialueiden sijainnit ja ominaisuudet

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    23.10.2023 - 15.12.2023

    Ilmoittautumisaika

    12.06.2023 - 20.10.2023

    Ryhmä
    • CONTACT
    • 02HAAGAVV
    Opettaja

    Jouko Mykkänen

    Paikkoja

    15 - 30

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5