•   Strategic Management and Human Resources Management in Hotel, Restaurant and Tourism Business LEA2HA003-3032 15.01.2024-15.03.2024  5   (RH21SB, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • tuntee strategiaprosessin ja osaa analysoida toimintaympäristön muutoksia ja kilpailijoita
    • ymmärtää hotelli-, ravintola- ja matkailualan erityispiirteiden vaikutuksen johtamiseen
    • tuntee henkilöstöjohtamisen prosessit ja niiden merkityksen suorituskyvyn johtamisessa ja palvelukulttuurin osana
    • hahmottaa strategiatyön ja henkilöstöjohtamisen osaksi esimiestyötä
    • ymmärtää henkilöstön osallistamisen merkityksen yrityksen johtamisessa
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan suoritettavaksi opintojakson Hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan palvelukulttuurin johtaminen jälkeen.
    Sisältö
    • Osallistava strategiaprosessi
    • Hotelli-, ravintola- ja matkailualan toimintaympäristön analyysit
    • Hyvän henkilöstöjohtamisen vaikutukset yrityksen menestykseen
    • Rekrytointi ja perehdyttäminen
    • Suorituksen johtaminen
    • Osaamisen johtaminen ja kehittäminen
    • Työhyvinvoinnin johtaminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija tietää keskeiset strategiakäsitteet ja strategiaprosessin vaiheet sekä hotelli-, ravintola- ja matkailualan toimintaympäristön erityispiirteet. Tunnistaa henkilöstöjohtamisen tärkeimmät prosessit. Tietää, mitkä ovat lähiesimiehen roolit ja tavoitteet strategiatyössä ja henkilöstöjohtamisessa. Osaa nimetä henkilöstön osallistamisen tapoja ja tilanteita.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa selittää sekä rationaalisen että osallistavan strategiaprosessin vaiheet ja periaatteet. Osaa soveltaa keskeisiä strategiakäsitteitä ja joitakin analyysimenetelmiä sekä tunnistaa toimintaympäristön trendejä ja muutoksia. Ymmärtää henkilöstön osallistamisen merkityksen strategiatyössä. Osaa selittää henkilöstöjohtamisen yhteyksiä liiketoimintastrategian toteutumiseen. Opiskelija pystyy antamaan kuvaavia esimerkkejä hyvästä henkilöstöjohtamisesta eri HR-prosesseissa.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa analysoida yrityksen toimintaympäristöä, arvioida erilaisia strategisia valintoja ja tehdä kehitysehdotuksia yrityksen strategioihin ja niiden toteuttamiseen. Osaa arvioida henkilöstöjohtamisen prosesseja ja käytäntöjä sekä niiden yhteensopivuutta ja tehdä perusteltuja kehitysehdotuksia. Osaa selittää eri näkökulmista käsin, millä edellytyksillä henkilöstöjohtaminen on strategista.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus
    Itsenäinen opiskelu
    Strategiatyön tentti
    Henkilöstöjohtamisen essee

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Kehusmaa, K. 2010. Strategiatyö: organisaation voimanlähde. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta.
    Viitala, R. 2014. Henkilöstöjohtaminen: strateginen kilpailutekijä. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta.

    Työelämäyhteydet

    Opintojaksolla käydään läpi alan yritysten strategiatyötä esimerkkien avulla.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tentin ajankohta ja esseen palautuspäivä sovitaan yhdessä opintojakson alussa.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Opintojaksolla tutustutaan kansainvälisiin yritysesimerkkeihin.

    Ajoitus

    15.01.2024 - 15.03.2024

    Oppimistehtävät

    Henkilöstöjohtamisen essee.

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2024 - 12.01.2024

    Aikataulu

    Viikko 1 Orientaatio, keskeiset käsitteet
    Viikko 1 Strategiatyö prosessina, strategiatasot
    Viikko 2 Strategiset valinnat, arvot, missio, visio
    Viikko 2 Yrityksen ulkoiset ja sisäiset analyysit
    Viikko 3 Kilpailu- ja kasvustrategiat
    Viikko 3 Strategiatyö ja brändi
    Viikko 4 Ei luentoa, tenttiin lukemista
    Viikko 4 Kertausta, strategiatentti
    Viikko 5 Henkilöstöjohtamisen määritelmiä ja käsitteitä
    Viikko 5 Ei luentoa, esseen kirjoittamista
    Viikko 6 Rekrytointi, perehdyttäminen
    Viikko 6 Työnantajamielikuva, työntekijäkokemus
    Viikko 7 Monimuotoisuus
    Viikko 7 Ei luentoa, itsenäisyyspäivä
    Viikko 8 Suorituksen ja osaamisen johtaminen, palkitseminen
    Viikko 8 Työhyvinvointi

    Ryhmä
    • RH21SB
    • RH21SD
    • CONTACT
    • RH21SA
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Jos opintojakson osaaminen on hankittu esimerkiksi liikkeenjohdollisissa ja henkilöstöjohtamisen tehtävissä tai yrittäjänä, AHOT-suoritus sovitaan erikseen opettajan kanssa.

    Opettaja

    Nina Vallin

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Tuntitehtävät
    Tentti
    Essee

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5