•   Strategic Management and Human Resources Management in Hotel, Restaurant and Tourism Business LEA2HA003-3029 24.10.2022-16.12.2022  5   (RL20SG, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • tuntee strategiaprosessin ja osaa analysoida toimintaympäristön muutoksia ja kilpailijoita
    • ymmärtää hotelli-, ravintola- ja matkailualan erityispiirteiden vaikutuksen johtamiseen
    • tuntee henkilöstöjohtamisen prosessit ja niiden merkityksen suorituskyvyn johtamisessa ja palvelukulttuurin osana
    • hahmottaa strategiatyön ja henkilöstöjohtamisen osaksi esimiestyötä
    • ymmärtää henkilöstön osallistamisen merkityksen yrityksen johtamisessa
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan suoritettavaksi opintojakson Hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan palvelukulttuurin johtaminen jälkeen.
    Sisältö
    • Osallistava strategiaprosessi
    • Hotelli-, ravintola- ja matkailualan toimintaympäristön analyysit
    • Hyvän henkilöstöjohtamisen vaikutukset yrityksen menestykseen
    • Rekrytointi ja perehdyttäminen
    • Suorituksen johtaminen
    • Osaamisen johtaminen ja kehittäminen
    • Työhyvinvoinnin johtaminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija tietää keskeiset strategiakäsitteet ja strategiaprosessin vaiheet sekä hotelli-, ravintola- ja matkailualan toimintaympäristön erityispiirteet. Tunnistaa henkilöstöjohtamisen tärkeimmät prosessit. Tietää, mitkä ovat lähiesimiehen roolit ja tavoitteet strategiatyössä ja henkilöstöjohtamisessa. Osaa nimetä henkilöstön osallistamisen tapoja ja tilanteita.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa selittää sekä rationaalisen että osallistavan strategiaprosessin vaiheet ja periaatteet. Osaa soveltaa keskeisiä strategiakäsitteitä ja joitakin analyysimenetelmiä sekä tunnistaa toimintaympäristön trendejä ja muutoksia. Ymmärtää henkilöstön osallistamisen merkityksen strategiatyössä. Osaa selittää henkilöstöjohtamisen yhteyksiä liiketoimintastrategian toteutumiseen. Opiskelija pystyy antamaan kuvaavia esimerkkejä hyvästä henkilöstöjohtamisesta eri HR-prosesseissa.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa analysoida yrityksen toimintaympäristöä, arvioida erilaisia strategisia valintoja ja tehdä kehitysehdotuksia yrityksen strategioihin ja niiden toteuttamiseen. Osaa arvioida henkilöstöjohtamisen prosesseja ja käytäntöjä sekä niiden yhteensopivuutta ja tehdä perusteltuja kehitysehdotuksia. Osaa selittää eri näkökulmista käsin, millä edellytyksillä henkilöstöjohtaminen on strategista.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämän moduulin osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavalla tavalla:
    Lähiopetus 40 h + itsenäinen opiskelu 80 h tai itsenäinen opiskelu 125 h
    Moduuliin sisältyy myös oman oppimisen arviointi (palaute e-lomakkeella).

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Jylhä, E. & Viitala, R. 2019. Johtaminen: keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta.
    Viitala, R. 2021. Henkilöstöjohtaminen: keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta

    Työelämäyhteydet

    Vierailijaluennot, yritysesimerkit sekä analyysi- ja kehittämistehtävä itse valitusta yrityksestä.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tenttien ajankohdat sovitaan kurssin alussa ja tarkat päivämäärät löytyvät Moodlesta

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Strategiatyötä ja henkilöstöjohtamista tarkastellaan myös kansainvälisten esimerkkien ja hyvien käytäntöjen avulla.

    Ajoitus

    24.10.2022 - 16.12.2022

    Oppimistehtävät

    Tentti Ryhmätehtävä HR-tehtävä

    Ilmoittautumisaika

    13.06.2022 - 21.10.2022

    Aikataulu

    Syksy 2022. Tarkat ajankohdat löytyvät Moodlesta kurssin alkaessa.

    Ryhmä
    • RL20SG
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    W&S ja AHOT-näyttö, näytöistä tulee sopia opettajan kanssa ennen toteutuksen alkua

    Opettaja

    Aija Juvonen, Riikka Hynninen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Opintojakson kokonaisarvosana määräytyy seuraavista osa-alueista:
    Strategiatentti 40 p. - 40 %
    Henkilöstöjohtamisen kehittämistehtävä 40 p. - 40 %
    Tuntitehtävät 20 p. - 20 %
    Yhteensä 100 p. - 100 %

    Moduuli arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.

    Koulutus

    MATKA Degree Programme in Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5