•   Strategic Management and Human Resources Management in Hotel, Restaurant and Tourism Business LEA2HA003-3024 16.01.2023-17.03.2023  5   (RR20SE, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • tuntee strategiaprosessin ja osaa analysoida toimintaympäristön muutoksia ja kilpailijoita
    • ymmärtää hotelli-, ravintola- ja matkailualan erityispiirteiden vaikutuksen johtamiseen
    • tuntee henkilöstöjohtamisen prosessit ja niiden merkityksen suorituskyvyn johtamisessa ja palvelukulttuurin osana
    • hahmottaa strategiatyön ja henkilöstöjohtamisen osaksi esimiestyötä
    • ymmärtää henkilöstön osallistamisen merkityksen yrityksen johtamisessa
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan suoritettavaksi opintojakson Hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan palvelukulttuurin johtaminen jälkeen.
    Sisältö
    • Osallistava strategiaprosessi
    • Hotelli-, ravintola- ja matkailualan toimintaympäristön analyysit
    • Hyvän henkilöstöjohtamisen vaikutukset yrityksen menestykseen
    • Rekrytointi ja perehdyttäminen
    • Suorituksen johtaminen
    • Osaamisen johtaminen ja kehittäminen
    • Työhyvinvoinnin johtaminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija tietää keskeiset strategiakäsitteet ja strategiaprosessin vaiheet sekä hotelli-, ravintola- ja matkailualan toimintaympäristön erityispiirteet. Tunnistaa henkilöstöjohtamisen tärkeimmät prosessit. Tietää, mitkä ovat lähiesimiehen roolit ja tavoitteet strategiatyössä ja henkilöstöjohtamisessa. Osaa nimetä henkilöstön osallistamisen tapoja ja tilanteita.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa selittää sekä rationaalisen että osallistavan strategiaprosessin vaiheet ja periaatteet. Osaa soveltaa keskeisiä strategiakäsitteitä ja joitakin analyysimenetelmiä sekä tunnistaa toimintaympäristön trendejä ja muutoksia. Ymmärtää henkilöstön osallistamisen merkityksen strategiatyössä. Osaa selittää henkilöstöjohtamisen yhteyksiä liiketoimintastrategian toteutumiseen. Opiskelija pystyy antamaan kuvaavia esimerkkejä hyvästä henkilöstöjohtamisesta eri HR-prosesseissa.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa analysoida yrityksen toimintaympäristöä, arvioida erilaisia strategisia valintoja ja tehdä kehitysehdotuksia yrityksen strategioihin ja niiden toteuttamiseen. Osaa arvioida henkilöstöjohtamisen prosesseja ja käytäntöjä sekä niiden yhteensopivuutta ja tehdä perusteltuja kehitysehdotuksia. Osaa selittää eri näkökulmista käsin, millä edellytyksillä henkilöstöjohtaminen on strategista.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus
    Itsenäinen opiskelu
    Strategiatyön tentti
    Kehittämistehtävä ja siihen liittyvä palautteenanto

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Kehusmaa, K. 2010. Strategiatyö: organisaation voimanlähde. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta.
    Viitala, R. 2014. Henkilöstöjohtaminen: strateginen kilpailutekijä. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta.

    Työelämäyhteydet

    Vierailijaluennot alan yrityksistä. Opintojaksolla käydään lisäksi läpi alan yritysten strategiatyötä esimerkkien avulla ja toteutetaan kehittämistehtävä alan yritykselle.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tentin ajankohda ja kehittämistehtävän palautuspäivä sovitaan yhdessä opintojakson alussa.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Opintojaksolla tutustutaan kansainvälisiin yritysesimerkkeihin.

    Ajoitus

    16.01.2023 - 17.03.2023

    Oppimistehtävät

    Henkilöstöjohtamisen kehittämistehtävä

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2023 - 13.01.2023

    Aikataulu

    vko 3 Opintojakson tavoitteet ja tehtävät sekä orientaatio aiheeseen.
    17.1. klo:11.15-13.40 luokassa G314
    19.1. klo:11.15-13.40 luokassa G314
    vko 4 Strategiset käsitteet ja osallistava strategiatyö. Yrityksen ulkoiset ja sisäiset analyysit.
    24.1. klo:11.15-13.40 luokassa A428
    26.1. klo:11.15-13.40 luokassa A428
    vko 5 Kilpailu- ja kasvustrategiat.
    31.1. klo:11.15-13.40 luokassa A428
    2.2. klo:11.15-13.40 luokassa A428
    vko 6 Strategiatyön johtaminen ja arviointi. Strategiatentti 9.2.
    7.2. klo:11.15-13.40 luokassa A428
    9.2. klo:11.15-13.40 luokassa A428
    vko 7 Henkilöstöstrategia ja työnantajamielikuva.
    14.2. klo:11.15-13.40 luokassa A428
    16.2. klo:11.15-13.40 luokassa A428
    vko 8 Hiihtoloma
    vko 9 Rekrytointi ja perehdyttäminen.
    28.2. klo:11.15-13.40 luokassa A428
    2.3. klo:11.15-13.40 luokassa A428
    vko 10 Suorituksen johtaminen, palkitseminen ja osaamisen johtaminen.
    7.3. klo:11.15-13.40 luokassa A428
    9.3. klo:11.15-13.40 luokassa A428
    Vko 11 Monimuotoisuus ja työhyvinvointi
    14.3. klo:11.15-13.40 luokassa A428
    16.3. klo:11.15-13.40 luokassa A428

    Ryhmä
    • RR20SE
    • RH20SA
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Jos opintojakson osaaminen on hankittu esimerkiksi liikkeenjohdollisissa ja henkilöstöjohtamisen tehtävissä tai yrittäjänä, AHOT-suoritus sovitaan erikseen opettajan kanssa.

    Opettaja

    Nina Vallin

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Tentti
    Kehittämistehtävä

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5